Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 162
  • 676
  •   1
Отговори
# 285
  • София/Севлиево
И аз не очаквам ранно проговаряне.Баткото проговори на 2,5 ,но заради проблемите му докъм 7-мата му година само аз и неколцина по-близки го разбирахме.После имаше период дето неможех да му затворя устата,сега вече е умерен в използването на думите.
Росен си удря главата в пода само като му се доспи.Също се опитва да хапе,но е с цел игра и забавление.Аз му показах,че не е хубаво като му гризнах леко едно пръстче и оттогава не е хапал без причина.
А дечицата които не се хранят по ЗВБ хранят ли се самостоятелно с лъжица или още е рано?И също по колко АМ изпиват тези, които са на АМ?

# 286
Абе опитвам да игнорирам, но приключвам с писък от болка (има доста зъби и здрава захапка), защото обикновено ме изненадва. Навярно е именно търсене на внимание, т. к., както отбелязах, се случва все като съм на кухненския остров, на печката, абе като готвя, съответно вниманието ми е я в нож, я в уред, я в нещо нагорещено.
Иначе баща ѝ няколко пъти, когато се случва да си е вкъщи и става така, я хваща за ръката и започва да ме гали с нея, казвайки нежно "о-о-о" и сега тъкмо чистих един пащърнак и дойде София до мен и по коляното усетих опит за галене, чувайки "Ооо, ооо" и ми стана много мило. Надявам се да е напредък, а не случайно явление. Ние за Коледа ще я караме в страната на Дядо Коледа, та си го броя май това като основен подарък. Другото е една тематична коледна книжка, видимо ѝ е приятно да разглеждаме заедно книги и да ѝ обяснявам какво има на картинките (още не прави връзка с текстовете). Толкова е претрупана от всичко останало, че не виждам и какво друго да бъде. 🤷🏼‍♀️

# 287
Здравейте! Включвам се с по-различен въпрос! Има ли майки, които са бременни сега повторно или такива, които искат скоро още едно бебенце?

# 288
  • au bout du monde
Между 1вото и 2рото разликата е 1г и 2м. Ако те интересува нещо питай.

Честно казано не бих си го причинила умишлено.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 14:13 от La Libellule

# 289
Chrissie, вашата София и тя хапе. Забелязвам, че понякога като се гушкаме и ме захапва явно да изрази по-силно любовта си, но и обяснявам, че това не е хубаво и с мен спря. Но, нали е влюбена в брат си и започна да хапе и него, а той се хили. Все му обяснявам да не го прави, ама и той дете, има го за игра. Другата причина винаги е вниманието, което искат да е само за тях. Което и да е, те толкова бързо се развиват, че всеки период минава за две седмици 🙂 Мисълта ми е, че правите правилно да и обясните, че не е добре така, но не се тревожи, ще мине бързо и ще дойде едващото 🤗
При нас пък катеренето е страст. Не знам вече какво да я правя. Катери се по столовете, оттам на масата или по дивана оттам на перваза с цветята, все е някъде горе. Веднъж вече падна и чак си разкървави носа, та бях в шок. То ясно, че решението е много говорене и че трябва вечно да съм до нея, но понякога става за секунди и е натоварващо 😄 Надявам се и при нас да мине и да измисли нещо друго, дано да е малко по-безопасно.

# 290
О, това с катеренето сигурно е при всяко дете. Като гледам Ирина прави точно като брат си на тази възраст. Качва се от единия край на дивана, ходи до другия и се катери на масата до него. Тя е голяма маса за хранене и е висока, но там явно играта е най-забавна. Слага играчки на масата и после ги хвърля като и през цялото време бърбори и пищи от кеф. С играчките си играе на удряне и хвърляне. Имам и дървени пъзели, да се намери мястото на играчката в очертанието, ама е още малка и най-вероятно ще ги гризе само. Най-обича да играе с шишето за вода на батко си. А той се ядосва много. Купили сме различни шишета, чаши, ама Ирина не ги поглежда.
Сега, милата, е болна, само се върти като спи. Таткото отиде в хола. Боли я гърло и не иска да яде, та и давам вечер АМ, ама пък не я наяжда. И е толкова кисела и е лепната за мен. А, още не са започнали гриповете. Тогава не ми се мисли как ще се крием като таткото ходи на работа. Даже ще спра сина ми от плуване, че два пъти се връща с конюнктивит. Да видим дали ще има подобрение.

# 291
  • au bout du monde
По колко пъти на ден спят децата ви?

# 292
  • София
Вече по веднъж от около седмица. Обаче спи само около 1,5 (даже повечето пъти е около час 10 минути) и каквото и да опитвам не успявам да я приспя за повече. Чудя се дали съня нощем не е много и въобще какъв режим и будуване трябва да има ако е на една дрямка?

# 293
Синът ми спи по веднъж откакто стана на годинка. Ляга си в 21,30, събужда се в 7,30-8. Обеден сън от 13 часа, обикновено е 2 часа, понякога час и половина, зависи колко е бил нощният сън.

# 294
  • София
Значи като гледам моята спи много нощем - 11,5-12 часа. Може би затова спи кратко през деня.

# 295
  • София/Севлиево
Вечер ляга в 8, понякога заспива веднага, понякога към 9.Спи до 7-8-9 сутрин (различно).Ако стане след 8:30 спи веднъж от 15 до 17,ако стане по-рано спи между 10 и 11 и после от 15 до 17 пак.Явно прилича на мен -обича да спи на тихо,тъмно и топло.

# 296
София около средата на 11 месец си беше изградила съвсем сама режим, който около смяната на часа се пропука, но след десетина дни пак си го върна. Дневният ѝ сън е от 14 до около 16:30. Не знам как го прави, но просто, ако не заспи в 14:00, заспива в 14:01-14:03 най-късно. Аз съм изумена 😁 Буденето за сметка на това варира между 16 и 16:40.

Редакция:
Накратко - има един дневен сън.

# 297
И нашата София става към 8/8,30 сутрин. Обедниь сън е от 13,30/14 до около 16 ч. Заспива нощен сън около 21 ч.
Общо взето това е програмата, мноооого рядко я нарушава, ако се е събудила много рано и дремва преди обяд за 30 мин, но пак казвам мнооооого рядко.

# 298
  • София/Севлиево
Честита Коледа!Бъдете здрави, щастливи и благословени вие и семействата ви!

# 299
Честита Коледа, момичета! Бъдете здрави, вие и Вашите семейства 🙏

Общи условия

Активация на акаунт