Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 168
  • 676
  •   1
Отговори
# 300
  • au bout du monde
Честита Коледа!

Има ли още непроходили? Моят много криви краката все още.

# 301
Честита Коледа. Да сте живи и здрави и всички покрай вас.
Ирина проходи за месец. Ама е упорита, пада ,става и продължава. Не плаче. Сега се опитва и да тича, ама пада по дупе. Много ми е странно, че седи на W. Синът ми никога не го е правил. А, на нея само ходя да й оправям краката. И тя се сърди. Не знам как да я накарам да седи нормално.

# 302
Честита Коледа и весело посрещане на новата година!

# 303
Весела Коледа!

# 304
Честито Рождество!
Има непроходили, синът ми още иска водене с две ръце, не го виждам скоро да проходи.

# 305
Честита Коледа! Бъдете здрави и щастливи!

Моята девойка изоставаше с всичко, но проходи преди месец и вече е доста стабилна. Освен това казва доста думи - повече от 20.
И е тоооолкова сладко!

# 306
Честита Коледа! Жъдете живи и здрави и много щастливи.
Моят прохофинпафна спря да ходи сам сега беше с 40 градуса и е изтощен и пак ми търси пръста а ходеше доста  стабилно, ще проходят всички 🥰

# 307
Честита Коледа! Бъдете здрави и благословени!

И ние все още не ходим сами. Само за две ръчички. Пусна ли едната - замръзваме на място.

Казваме какво казват животните, баба, мама, кака, тата и дядя. Други цели думи за сега нямаме. Вашите бебоци кои думички казват?

Ние също бяхме болни цели 3 седмици. Много беше тежко. Малката не дава да й се даде никако лекарство. Купихме инхалатор и той ни спаси.

Вредно ли е седенето на W? Много често го забелязвам?

# 308
Моята казва мама, тати, мече, чаша, свети, цвете, маркер, кула, мием, яйце, как (пита всичко какво е), бебе, пате, маца и още други.
Ама сигурно няма други бебета, които не пряскат с ръце 😁 е, моята не го прави, никога не го е правила.

# 309
Весела Коледа, момичета!Здрави и щастливи бъдете!

Димитър проходи рано, месец преди годинката.Дай и мама са му думичките.

Чери и той не пляска, нито сочи.

# 310
Седене на W не е добре. Голямото ми дете беше така и постоянно я коригирах.

# 311
Седене на W не е добре. Голямото ми дете беше така и постоянно я коригирах.
Какво е това седене на W?

# 312
Когато сяда по дупе и краката са сгънати в коленете назад. Точно като буквата W. Вредно е за ставите и се кривят краката. От ортопед знам, че не трябва да се оставя да седи детето в тази поза. Аз постоянно ходя да опъвам краката на Ирина.

# 313
София казва мама, тати, кака, бате, бау, папа, ало, чао чао, баба, ам, абе доста неща. Проходи на година и 1 месец, но баща и от банкети няма свободни дати, та прощъпулник ще правим след НГ. Доста е стабилна вече, тича след кака си и батко си, качва се съвсем сама по стълби и се катери като катерица.

# 314
  • София
И моята седи на W, не ходи още. Чак последната седмица съзнателно стои права без да се държи никъде. Преди това се случваше само ако я излъжа, че уж се държи някъде. За седежа на W знам, че и аз съм седяла така, сама съм го коригирала с времето, нямам проблеми към днешна дата. Мисля, че не е чак такава драма, но все пак гледам да я стимулирам да се движи, за да смени позата.

Казва само мама, баба, тати и па-па(как прави патето). Основно държи да се храни сама, понякога дава да я храним ние. Още суче много, ама едновременно избиват 4 зъба (за които знам, може да се окажат и повече), 2 от които - кътници. Беше и хремава по празниците (не знам дали заради зъбите или нещо е настинала, нищо друго ѝ нямаше).

Общи условия

Активация на акаунт