Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 170
  • 676
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, мами и за много години!
Бъдете здрави!
Аз отдавна не съм се включвала, но покрай малката е и трудна работа 😁
Аз се включвам с новината, че съм бременна отново. Този път съм за септември. Още не мога да повярвам.
Започнахме опити малко преди да навърши годинка и 3 месеца по-късно се случи. Сега съм меко казано паникьосана, защото тя си е още бебе.
Това, което ми притеснява е, че всички вкъщи сме болни, като аз съм най-зле. Кашлица, хрема. Ужас. Още дори не съм ходила на преглед, утре предстои първия и имах голямо желание просто да ви споделя за подкрепа.
С малката не съм боледувала и сега съм супер притеснена дали всичко е ок. Особено в такъв ранен етап. Но каквото е писано. 🙏🏼
Аз се оплаках, вие как сте? Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 18:56 от CardyR

# 316
Честито, Карди! Лека и безпроблемна бременност с пухкаво и здраво бебче през септември. Гинеколога ще ти каже какво да вземаш за настинката. Аз не съм била болна толкова рано и не знам, по принцип на бременни и кърмачки дават парацетамол. Успех и скорошно оздравяване Flowers Hibiscus

# 317
Честито Карди. Всичко да е наред до финала. Аз бях с първото дете доста болна в 8 сед, стигнах до отит. Попаднах на една стара и много добра лекарка УНГ в ИСУЛ. Тя ми беше предписала капки за нос и спрей за уста на билкова основа. Но се наложи да слагам капки в ушите, защото едното беше заглъхнало. Има антибиотици, които могат да се пият през бременността, но лекар трябва много внимателно да прецени.
Аз бях точно приключила с ковид, когато родих Ирина. Пих парацетамол и витамини за бременни. Вецев ми ги беше изписал, ЛЛ не ми даваше да пия нищо.
Важното е, когато си зле да отидеш на лекар и да се посъветваш и с гинеколога си. Сега има доста вируси, така че няма как да се размине, освен ако не се крием в къщи.
Ирина колко настинки изкара покрай брат си. Сега съм към края на борбата със сополите и се надявам другата седмица да успеем да й сложим ваксината. Вече 4 - месец стана и все отлагаме.
Леле, с две бебета ще ти е трудно. На мен ми е, въпреки че баткото вече е на 4 г. Ама, аз нямам никаква помощ, освен таткото. Но поне голямото няма да има нужда да го даваш на ясла. Аз си взех втората година майчинство сега, заради постоянното боледуване на сина ми. А и, честно, през повечето време си ми харесва да си ги гледам.

# 318
Благодаря, момичета.
В първите дни, когато усетих само болка в гърлото, се свързах с АГ, която препоръча трахизан. Четох много противоречиви мнения, но се доверих. Не ми мина. Свързах се отново. Добавихме Ангал ментол за впръскване. Изписа ми и изопринозим (което междудругото давам и на малката, но на сиропче), взех го, но не знам защо не го приемах. Не намерих отзиви, не се препоръчва при бременност 🤷🏻♀
Преди 2-3 дни ходих до личния, изписа ми Геломиртол - води се за бронхит и разни респираторни заболявания, но е много щадящ - с етерични масла. Доверих се, приемам го. Не се свързах с АГ, че ми стана неудобно да ѝ звъня 5 пъти още преди самия преглед.
Правя инхалации. Днес определно съм по-добре от миналите дни и това мисля се дължи на Геломиртол-а. Дано само всички тези хапове и като цяло този вирус не окажат негативно влияние 🙏🏼

П.С. Пия и витамини за бременни и 2-3 пъти съм прибягвала до парацетамол.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 16:42 от CardyR

# 319
Не се притеснявай, че си болна, само пий мноооого вода, не допускай обезводняване. Аз през първата бременност много пъти вдигах температура, плюс една жлъчна криза с адски болки дълги часове в 6-ти месец и 9 дни само на по 1-2 банана и една препечена филийка, свалени килограми. Но на бебето си му нямаше нищо, вече е на 4 Simple Smile

# 320
Честито и от мен, Карди! Страхотна новина и не се притеснявай. Аз със средната така бях болна съвсем в началото на бременността, кашлях като звяр, мислех че мога да получа кантракции от толкова кашляне, е на 8 години е вече. Пожелавам ти безпроблемна бременност и едно сладичко септемврийче 🤗
В момента май всички са болни. Ние бяхме всички 5 човека вкъщи. Аз дори мислех, че пак е Ковид, защото протече горе долу по същия начин, а таткото го изкара за часове и само той е ваксиниран. София беше един цял ден с 40 градуса. Бях си казала Йордановден хубав празник до тогава ще сме здрави. Добре че и така стана.
Успешна година на всички!

# 321
Честита Нова година, момичета ❤️
CardyR, тихичко честито специално за твоя новогодишен подарък и силно стиснати палци всичко да върви гладко 🤞
Върна ме във вълненията в началото, когато си споделяхме всичко тук и ми стана леко носталгично.
Ние за празниците успяхме да минем 4 полета и съм много щастлива, че малката се забавляваше през цялото време от излитане до кацане. Ако трябва да съм честна, бях доста притеснена как ще мине, защото тя не беше летяла до сега, но се оказа супер вълнуващо за нея 🤗
Мъжът ми боледува 2 дни по-сериозно, после още 3 се възстановяваше, но за щастие (и благодарение на навярно огромен късмет) със Софи останахме здрави. Тя се върна в България с 3 нови кътника, с които ни изненада, понеже не даваше признаци нещо да никне или вече ние с баща ѝ прескачаме признаците 🤔🤷🏼‍♀️
Та, такива работи, де.
 Успешна и много усмихната да бъде за всички 2023 🍀

# 322
Честита нова година и честито на Cardy! Лека и спокойна бременност ти желая!
Криси, супер късметлии сте със зъбите, само може да се радвате Simple Smile При нас първия кътник излезе  41 градуса температура и завършихме на системи.. От два дни напира втория и направо ми се изправя косата. Всички зъби ги вади мнооого бавно, месец някъде, с много висока температура, а за ядене и настроение да не говорим..
Тези празници нарпаво се радвам, че минаха вече и се надявам всички болести да са останали в миналата година и сега да започнем на чисто, че направо се измъчихме, пък и всички покрай нас се бяха натръшкали..
Не помня последно дали писах как върви адаптацията в яслата при нас, но ще пиша пак. То не че има какво толкова да се напише де, но детето се адаптира, не плаче сутрин и влиза с желание в групата, като го взимам е весел и се закача с госпожите докато го обличам и им се радва, което ми говори, че се чувства добре там в тяхната компания. Дано и за напред да е все така.

# 323
Честита Нова Година! Нека да е здрава и мирна!

Cardy, честито и нека върви гладко. Дръж ни в течение. Благородно завиждам.

Момичета, някоя от вас вече заменила ли е количката с триколка?

И още едно въпросче. Октомврийчетата ви пият ли нощем вода и сменяте ли памперси през нощта? Моята бонбонка сама си я търси и направо се налива с цяло шише до сутринта. Памперсите ни взеха да не издържат до събуждането ни.

# 324
Благодаря ви от сърце, момичета, за подкрепата 🥰

Katelyn, ние взехме триколка. За сега 2 пъти сме излизали с нея, хареса ѝ. От 2 дни, обаче, я мъча да излезем, крещи, та се къса. Нито количка иска, нито триколка. А само да върви. Тя ходи, но на пръсти и постоянно съм след нея.

И, да, Даная пие много вода, включително и през нощта. Сменям памперс задължително, иначе е протекла отвсякъде.

# 325
Честита Нова година на всички мами! Честита радост Cardy с Изабела бях болна в началото на бременността преди да знам, че съществува и бях пила аналгин! Довери се на лекарите и бъди СПОКОЙНА! Лека бременност и пухкава финал!!!

# 326
Честита Нова година на всички мами! Честита радост Cardy с Изабела бях болна в началото на бременността преди да знам, че съществува и бях пила аналгин! Довери се на лекарите и бъди СПОКОЙНА! Лека бременност и пухкава финал!!!

Леле, сега ме върна назад. Аз научих точно на Бъдни вечер, че съм бременна, като това беше 4-5 дни преди закъснението ми, 2 дни преди това бях изпила 2 аналгина един след друг, защото мигрената ми се отключи последния месец и не издържах. Реших да не го мисля, но сега като каза и се притесних с нова сила. :/

Утре ми е първия преглед, но съм все още в 5-та седмица. За ембрионче има да мисля чак до 16ти, когато е следващият ми.

# 327
  • au bout du monde
Аз съм пила парацетамол, когато бях бременна.

Лека бременост!😊

# 328
Не се притеснявай, не си пила всеки ден аналгин. Освен това в първите дни то пътува по тръбата, дели се и минава време, докато се закрепи в матката и започне да се храни, не го мисли!

Леле, сега ме върна назад. Аз научих точно на Бъдни вечер, че съм бременна, като това беше 4-5 дни преди закъснението ми, 2 дни преди това бях изпила 2 аналгина един след друг, защото мигрената ми се отключи последния месец и не издържах. Реших да не го мисля, но сега като каза и се притесних с нова сила. :/

Утре ми е първия преглед, но съм все още в 5-та седмица. За ембрионче има да мисля чак до 16ти, когато е следващият ми.

# 329
Ах, каква хубава новина Карди, зарадвах ви се много! 🤗

Честито!Здраво бебче желая на финал! ❤
И аз си спомням, че се разболях няколко дни след като видях + и се лекувах тогава по препоръка на ЛЛ, защото нямах още избран АГ.Не го мисли толкова, имай доверие на лекарите и мисли позитивно!

По повод разходките, количката е забравена от 2 месеца в багажника на колата, тотален отказ да стои в нея.На разходки само пеша.🤯Той тича, аз след него.

Общи условия

Активация на акаунт