Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 159
  • 676
  •   1
Отговори
# 420
Bubamara, искрено ти се възхищавам.
Мен ме обземат сега супер тревоги, а чакам второ. Притеснено ми е, независимо, че и двете са планувани и чакани бебета. Знам, че живи и здрави ще си ги отгледаме и ще се справим, просто често се чудя какво ще бъде.

Така че, евала, на теб и на всички мами, които имат две или повече деца. 😊

# 421
Здравейте,
Как се справяте с миенето на зъбите? Аз не успявам въобще да тръкна.  Взима ми четката за зъби от ръцете и почва да я дъвче. Някакви съвети?

# 422
Здравейте, здравейте 🤗
Katelyn, ние сме голям цирк още от първото избило зъбче, тогава започнахме да влизаме заедно всички в банята пред огледалото, първо аз и мъжа ми си мием зъбите, после той измива нейните. И така до ден днешен. С тази разлика, че последно време влизат май основно те двамата, но на Софи ѝ е все по-интересно да ни наблюдава и да имитира.
Та, мисълта ми е, ако сте пропуснали това да е на място с огледало, пред което и някой друг си мие зъбите, да тествате. Струва ми се, че интересът да имитират всичко, което виждат, е водещ в този им момент от живота 🤷🏼‍♀️
bubamara9, все като видя да пишеш за трите бонбона и ме вдъхновяваш супер много. Бях толкова ужасена след загубата и проблемната бременност след нея, че си мислих, че никога няма да се навия на второ дете, но все повече ми се приисква, а като видя мама с три и тотално ми се запълва главата с мисли за повече дечица. Но...каквото сабя покаже. Мисълта ми беше, че съм изключително благодарна, че има мами с повече дечица, които дават кураж, а не допълнителен стрес на други мами ❤️
И, ако утре пропусна, ви поздравявам всички! Носим най-прекрасната титла на тази земя 🤗 Нека тя на нас ни носи само радости 🌷

# 423
Аз моя зъбите с марля. Ирина трудно си отваря устата си, освен ако няма.нещп да налапа. Но, тя има само 4 зъба. И при големия правих така. Като му порастнаха повече зъби, му купих детска четка и ги четках аз. Той само смучеше пастата. Сега е на 4 му взех електрическа, че няма как да се изчетква хубаво. Много му харесва.
А, на Ирина цялата уста е с надути венци, ама пусти зъби не никнат.
Сега е на период да го ска да вземе нещо от шкафа и, ако не може, да реве и да се тръшка. Ама си полягва на земята и реве. Поне не е като баткото си направо да пада. Той и главата си удряше в този период. Тя ляга бавно и се наглася чак. Че и на площадката вече се тръшка. Иначе много тича и играе с децата. Не говори, но постоянно им бърбори и очаквателно ги гледа.

# 424
Ние с миенето на зъби нямаме проблем. Много обича 😅 Отскоро и тя започна да я взема и да си играе, да я дъвче, но я оставям да си поиграе и после вече аз я взимам да я мия. Отделно показвам как аз ги мия или на баща ѝ и се мъчи да ни тика нейната четка в нашите усти. 😅 Но ѝ хващам ръката и показвам на нея. Simple Smile

Ох, момичета, аз си чакам резултатите от БХС и въпреки, че на морфологията всичко с бебе е ок, ми е по-притеснено и от предния път.  🤦🏼♀

# 425
Честит 8-ми март, майчици! Бъдете обичани и щастливи 🌹
Сега обратно в майчинството 🤣 Аз купих 2 четки за зъби. Едната и я давам в ръката и тя е много щастлива, а с другата търкам аз. Е тя постоянно се опитва да си намуши и другата четка в устата, ама някак успявам да се справя и зъбите са измити. То добре, че има само 8, та лесно се мият още 🤣

# 426
  • София
Зори е с 11 зъба. Засега с четката не се справяме много - само я дъвче, тук таме ми дава да поизчеткам. Затова пък проходи най сетне. Вече се замислям за прощапулник да правя, но ще е сигурно около изборите чак, чакам я да свикне малко с ходенето първо.

# 427
Аз мия зъби и на двете ми деца така - сядам на дивана или на земята и сгъвам по турски левия крак, двамата лягат и слагат главите на него. С лявата си ръка държа телефона и пускам песнички, а може и на телевизора направо, а с дясната им търкам зъбите, първо на единия, после на другия Grinning може и един час да ги мия, няма проблем. Много е удобно.
Таткото и бабите паднаха от смях като ни видяха.
Каката е на 4 и по принцип си ги търка първо сама и после идва и аз да повторя. Държа да са с добре измити зъби и няма значение дали сме в банята или че е пред телефона.

# 428
Оххх говорете ми за зъби . Нещо страшно е при нашия , кучешките го тормозят 1 месец вечееее сега долните избиват ,  иначе за миенето -взимам го ,пред огледалото го слагам ,кефи се много обича да си мие зъбките.
А.за 3то..... момичета ние сме в чужбина и сме САМ САМИ , НИКАКВА ПОМОЩ НЯМАМЕ И ЗА 5 МИН.  Мъжа ми работи постоянно а моите момчета са много палави и дейни , колкото повече расте малкия ми става по трудно. Та аз съм твърдо против 3 в нашия случай , нямам търпение да порастнат да сш поживееме малко Grinning

# 429
Момичета, привет! 🌷
Аз влизам с една малко по-неприятна тема. Агресията. Искам да попитам как се справяте? Вчера имахме изключително неприятно преживяване. Както си седяхме с малката и мъжа ми, от някъде се появи едно момче (видимо на около 5 г.) и със засилка заби шамар на Софи. Буквално стояхме и гледахме една витрина без нищо друго да правим. Тя до сега не се е сблъсквала пряко с агресори, а вкъщи е нещо, което също няма как да види. Та, беше по-скоро откровено изненадана от случващото се, сякаш не се изплаши дори, не се разстрои. Изненада се. Стоя си с бузката на "решетка" от силния шамар и се оглеждаше неразбиращо. Изобщо няма да споменавам топката в стомаха и свитото ми сърце и това, че сигурно, ако беше с баща си, а не с майка си, навярно мъжът ми далеч нямаше да бъде толкова...разбран.
Днес се хващам, че цял ден мисля за случилото се и просто ми се искаше да споделя.

# 430
  • до най-прекрасния мъж
А реакцията на майката?
За съжаление агресията е много страшна навсякъде, а много родители буквално нехаят.

# 431
На Ирина тъкмо и избиха два горни зъба и сега е с 6. Хич не дава да ги мия. Стиска устата. Тия дни бяха болни и двамата, освен сополи и кашлица и конюнктивит имаха. Голяма мъка е слагането на капки в очите на Ирина. Стиска и реве с пълно гърло.
А, за агресията аз правя забележка на детето и на родителя, ако е наблизо. Много е неприятно. Особено, ако родителя на агресивното дете не реагира. Аз не съм от спокойните и винаги правя забележки. Като обяснявам на баткото защо съм го направила. След време и на Ирина ще обяснявам. Моите и двете се бият по между си, но навън никога не са посягали на никого. Ирина веднъж разрева едно момченце с говорене на висок тон. То пък взе, че толкова се стресна, че избяга от площадката. Но тя така си бърбори, всички да я чуят.

# 432
Реакцията ѝ беше да го грабне и да почне крещейки да му обяснява, че трябва да се извини. К р е щ е й к и.

А реакцията на майката?
За съжаление агресията е много страшна навсякъде, а много родители буквално нехаят.

# 433
Агресията, за жалост, е нещо, с което ще трябва да се научат да живеят. Тъжно звучи, но от 14 годишния ми стаж на родител, мога да кажа, че е безнадеждно. И ние имахме скоро неприятна случка с по-голямо момченце. Майката стоеше на телефона, нашата София се катерене и той буквално се опита да премине през нея, стъпвайки по ръцете и лицето и. Опитах да обясня, че той е трябвало да я изчака и че така ще падне, а майката без да пуска телефона взе да ми съдба как щяла да го дръпна, но аз да не съм му се била карала. И съскайки пак ми вика-"нали така, госпожо". Едва се сдържан да не и отвърна нищо. Но съм си обещала, че с идиоти не искам да говоря, пък и как обичам да ми викат госпожо 🤣 А колкото повече растат, толкова по-страшно става. Онзи ден бяхме в спешното, защото брат и беше изритан в корема от връстник. За щастие нищо от това, което ми се въртеше в главата не се сбъдна.
На кратко, справям се като игнорирам идиотите, а на децата си се опитвам нещо да обясня спрямо ситуацията.

# 434
  • до най-прекрасния мъж
Реакцията ѝ беше да го грабне и да почне крещейки да му обяснява, че трябва да се извини. К р е щ е й к и.

А реакцията на майката?
Значи агресията идва от семейството. С крясъци няма как да се възпитава дете.
Засега я дърпам настрани, ако видя агресивни деца наоколо. Но не зная как бих реагирала при нещо подобно спрямо моето дете. За съжаление и аз не съм от спокойните, но трябва да се постарая да се владея пред детето.

Общи условия

Активация на акаунт