Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 130
  • 676
  •   1
Отговори
# 510
  • au bout du monde
В моят род е обратното само момичета и изведнъж ние с 2 момчета. Laughing От страната на мъжа ми са разнообразни.

В началото си мислех, че и ние ще имаме момиче. И като ми казаха момче не повярвах. За второто знаех, че пак ще е момче, имах усещане.

# 511
Моята госпожица ще си е вкъщи 3тата година - бабата ще я гледа, аз си работя от вкъщи. От една страна е хубаво, от друга не, но така решихме. Тепърва ще се социализира в следващите години, надявам се да не е грешка.
Иначе не съм я учила още нма гърне. Засега само й обяснявам, четем книжки и така. Мисля лятото да пробвам, но според мен няма да стане. Прекалено е твърдоглава моята.
По цял ден приказва - на бебешки, но и с думи. Започна и фрази да прави, повтаря и прости изречения. Всичко повтаря всъщност. Ама всичко. На всяко изречение, която кажем, повтаря поне една дума. Знам адски много думи и си казва какво иска, много ми харесва, че вече обшуването е на по-различно ниво.
Има почти всички зъби, само последния кътник не се е показал още... едва ги преживяхме тия зъби, някакъв ужас.

Иначе физически не е много активна, в смисъл ходи, подтичва, но хич не е по катеренето. По площадките аз я спускам по пързалките, не може да качва още стълби сама, няма никакво желание да се катери. Има ли други като нея?

1 литър вода - УАУ. Моята изпива максимум 0.5 и то с много разсейване.

Честито на бременните момичета, много сте смели! Ще ви бъде трудно в началото, но после ще ви е толкова хубаво... Аз нямам смелост, знам че няма да съжалявам след години, но сега не мога да си представя да мина пак през същото. Просто не мога...

# 512
Здравейте момичета, виждам, че обсъждате тема ясла. Въпреки, че го записах, малко съжалявам. Не ми се иска да го пускам, имам лоши спомени от яслата с баткото. На гърне все още не съм започнала да го слагам, смятам да го направя след 2 годишна възраст. Не казвя никакви думички освен мама и бау бау, от скоро си говори на бебешки, иначе всичко разбира. Има много енергия, катери се къде ли не, бяга след батко си, много е добре, че на площадките вече си играят двамата, а батко му го пази много.
Мен друг въпрос ме терзае.. Има ли все още деца, които учат активно и нямат намерение да се отбиват? Малкия още суче, без значение дали се е наял току що, след това си има кърма за десерт. Кучешките зъби все още не са излезли, вечер също суче доста и вече започвам да се притеснявам дали ще успея да го отбия без драми..

# 513
Моят е голям млекоман и аз така започвам да се чудя какво ще го правя. Като цяло искам най-късно около двете години да го отбия. Даже си мислех на този етап да имаме 2-3 кърмения. Обаче той суче веднъж нощем, на двете събуждания и заспивания, около 11 сутрин и 18 вечер, поне 7 пъти са това. Наистина не знам как да ги съкратя. Вода пие много малко от нормална чаша, обича да яде манджите, но закуските не ги харесва, какво ли не съм му предлагала. Мрази хляб и тотално отказва да дъвче, всичко е пюрета.
Дано се обърнат нещата изведнъж.

# 514
Първото дете го отказах от сукането 10 дни преди да направи 2г  и да тръгне на ясла. Беше много ревливо и сукането много му помагаше, а и все имаше нещо-зъби, настинки, смени на място.
Използвах горчивия лак от аптеката. Едно намазване и само като помириса не посмя да пробва повече. Казах, че няма мляко и за всеки случай се мазах няколко дни. Беше много пристрастено кърмаче, а всичко мина без драми.
Извесно време ми гушкаше гърдите когато заспива.
Малкия на есен ще е на ясла и се надявам да не боледува много.

# 515
Аз няма да прибягвам до горчивия лак, много жестоко ми се струва да постъпя така с най-любимото му обично мляко. Лепенки например е доста по-добре, но аз не искам да отбивам рязко.

# 516
Аз няма да прибягвам до горчивия лак, много жестоко ми се струва да постъпя така с най-любимото му обично мляко. Лепенки например е доста по-добре, но аз не искам да отбивам рязко.
И на мен не ми харесва много идеята с лака. За лепенки незнам, все си мисля, че ще ги отлепи😄 понякога иска да си играе със свободната гърда, съответно не му давам и ставам голям панаир, та си мисля, че и с лепвнките ще е същото. Иначе и аз не искам рязко да отбивам, отделно той често заспива и на гърда и наистина незнам как ще се случат нещата

# 517
Моята София се отказа сама и след като се отказа не пожела да пие и адаптирано мляко. Беше малко преди годинка. Тогава въведох всички млечни и сега елате я вижте. Тя е като големите си кака и батко. Каквото ядат те, каквото правят, ходи една оперена, също като голям човек. На пързалката всички я дават за пример с "виж каката" на деца по-големи от нея, но се уморих да обяснявам, че няма 2, просто си е такава. Аз бях в чудесна за яслата, но майка ми се пенсионира и свекърва ми е пенсионерка, та ще я гледаме да градината направо. Въпреки, че предвид самата нея, смятам че ще се справя добре, по-скоро на мен не ми се тръгва на работа 😂 А и с баткото тийн си имам големи проблеми и искам да постоя още вкъщи, за да го контролирам

# 518
Аз отбих моята София преди 20-тина дни, малко преди да навърши 1 г. и 7 м. Чаках я доброволно да се откаже, но тя се пристрастяване все повече и повече. Беше започнала да суче отново на обяд преди сън. После вечер преди сън, както и през нощта. Щом се събудеше в креватчето идваше при нас на спалнята, засукваше и се унасяше отново. После се пробуждаше към 6 сутринта, сама си намираше гърдата, сучеше стабилно и после заспиваше. Общо взето беше и залъгалка, защото София се отказа сама от нея на 6 м. Смятам, че я кърмих достатъчно и прекратих, страх ме беше да не се пристрасти още повече. Иначе яде всичко, както детска кухня, така и от нашата храна. Сега няма проблем, разбра, че няма повече да я кърмя. Аз ѝ говоря непрекъснато, обяснявам, че вече е голяма и мама няма повече мляко. Успех на всички все още кърмещи Simple Smile

# 519
  • София
И аз като теб, Моника, нито имаме кучешки, нито успявам да намаля броя кърмения. Нощем се буди по 3-4 пъти, заспива с кърмене през деня и вечер, суче между храненията... Понякога ми тежи, друг път - не. Хем ми се искаше да стане естествено, хем не го виждам как ще се случи. Притеснява ме спането в яслата как ще е, ако не я отбия преди това. Заспива с други хора или с мен по друг начин, но рядко и с рев. А напоследък е особено ревлива, защото по-често я оставям с баща ѝ или майка ми и изчезвам по задачи. Като се върна се залепва двойно повече.

Може би дори най-много ми тежат коментарите от майка ми относно кърменето, спането заедно с детето, ученето на гърне (до никъде сме и там). В смисъл всеки път като се чуем се почва едно натякване и едни вайкания как ще се адаптира в яслата, какъв стрес е за нея, как не може да се успокоява сама. Но майка ми няма как да ме разбере, след като ме е оставила да рева докато заспя на 8 месечна възраст... За мен това не е нормално, но не мога да ѝ го обясня.

# 520
И аз кърмя още, но при нас е много различно от при повечето от вас. Само веднъж вечер я кърмя и то от много месеци.. сама се отказа от другите кърмения и сега само това е останало, но си го търси. То колко точно мляко е останало не знам, но чувам, че преглъща, та явно има нещо. И се чудя как ще стане отбиването и при нас.
Иначе за коментарите и аз се дразня мъничко, защото майка ми не разбира, че всяко дете е различно. И това, че ние с брат ми сме били някакви еднорози, не значи че всички деца са така... Нашата госпожица от новородена е някакво тотално ревливо и мрънкащо същество. Няма как да я възпитам на 3 дни, нито на 3 месеца. Тоест не е от възпитанието, не е от твърде много внимание или гушкане, просто тя си е такава. И го вярвам, защото виждам другите деца около мен, споделяме си и просто виждам, че децата са различни. Близнаците са различни. Имат характер от малки и това е.

# 521
За яслата няма никакъв проблем детето да е с пелена. Дори е по-удобно за персонала. Там ги слагат на гърне под час, обикновено след ядене. Има деца , на които са върнали пелените в яслата. Както писах след две е по-лесно. Едно време децата са учени на гърне, защото с тензухените пелени са били постоянно мокри. Та няма база за сравнение. Те и сокове са давали от първи месец и кисело мляко от трети. Та сега голяма част от хората са с колити и гастрити от неправилно захранване. При разни коментари, аз само кимам за да, пък правя каквото знам. Сигурно като станем баби и ние ще сме такива.
А за кърменето, аз не мисля Бах да го понеса. Такова дърпане и хапане, чак до скоро имах трамвая да ми се докосват гърдите, а съм отбила преди почти година. Браво на майките, които кърмят дълго.

# 522
Карди с теб сме сестри по съдба😃
И аз съм бременна в петия месец вече .Случи се неочаквано за нас.Първото дете е плод на 5 години висене в репродуктивни клиники.Цикъла ми е ужасно нередовен и изобщо не сме се пазили защото и преди това не сме се пазили и не забременявах с хапчета и доктори, какво остава за случайно.Но ето и това се случи 😁Разбрах във втори месец защото ми беше адски зле .
Малкия мислех и аз от есента да е на ясла, но в тази ситуация се отказах .Прецени кое е най-доброто според ТЕБ.Без вина, ти си майка ти знаеш силите и възможностите си.Ние можем само да си чешем езиците.
Аз категорично се отказах , защото боледуванията вкъщи са кошмар.Реве като побъркан от доктори .Реве само като ги види, реве един час след като ги е видял .Реве ако му бърша носа, ако се опитам да сложа капки, сироп....Обяснявам , говоря, книжки показвам, духам носове по цял ден на плюшени мечки .Хора нямам сили да се боря с това.Не сме от София докторите са под всякаква критика.Всяко боледуване го водя на частно и ми струва десетки левове за прегледи и лекарства ....И да ми влачи и вируси при новороденото айде не😃
Слава богу мъжа ходи на работа на график, майка ми, свекървата също . Племенницата идва да си играе с него почивните дни.Има и дядо който с каквото може помага човека.Не съм сама.Живеем в къща, имаме двор, куче и това си е плюс и спомага много времето като е хубаво нещата да са по-лесни.Но ако бях сама признавам си абсурд да си помисля само да се справя сама.Прецени нещата и го направи както ти си смяташ за редно .Моят е голям дивак, да е жив и здрав.Тича, беснее по цялата къща, на дупето не си сяда....Никак не е лесен за отглеждане.За капак не яде кухня, категорично отказа всякаква и нонстоп съм му и готвачка ...Като беше малък пак беше страшен филм колики, рефлукс половин година не е оставян , не ни е слязъл от ръцете реване, спане по корем върху нас, единия го хване, даде го на другия няма покой ....Сега поне ходи и не трябва да се носи😃Ама всичко минава ще оцелеем някак да сме живи и здрави всички .Ако имаш нужда от подкрепа, да споделиш насреща съм, разбирам те в един и същи филм сме🥰

Goldfinch много се радвам за теб. Знам през какво си минала и през каква мина предния път така чее това е страхотна новина. Още не смея да се похваля, но и при мен стана същото, тест направих понеже твърде много ми зякъсня и сато видях двете черти направо се шокирах. Иначе октомврийчето напредва много със зъбите и става все по палава 😂

# 523
Аууу каква новина🥰Айде често, пу пу ще чакаме още едно ново попълнение ❤️Аз вчера вечерта бях на преглед и с моя мъж си спомняхме как го гоних  по стълбите да му кажа че съм бременна, а той ми вика Стига си се шегувала имам работа, само ми е до бъзици🤣
Бъзика вече е 1.400 дребосъчка като брат си засега.Той пък побърква всички с щуротията си .Днес оправях багаж за морето и го пазиха мъжа и свекървата.Всеки ми го връщаше след 2 часа крещейки и изпаднал в нервен срив😀Даже ме пита баща му дали съм му давала нещо необичайно за ядене, предполагам шоколад😂Но не, не е ял шоколад , не знам какво щеше да става тогава.Тича, крещя, застана на челна стойка на спалнята, вися на един шкаф на кухнята, направо се чувствам като в зоопарк.Аз пък съм огромна вече и ме боли зверски кръста и стъпалата.Ходя като патица и е някакъв ужас .Предишната бременност изобщо не съм се чувствала така...

# 524
  • София/Севлиево
Някъде из темите мернах още една бременна от нашите октомврийски,но ще я чакаме да се появи и похвали.Много ви се радвам на всички.А аз както си правех планове да бременея тъй ги замразих, защото съм със зверска липса на витамин Д,лека инсулинова резистентност и едни около 10 кг отгоре,та трябва първо да вляза в час и тогава да направя последния трансфер.Щеше ми се да успея при бременност да родя на 40,но при тези обстоятелства ще е на 41-2(по закон ембриончето ще ми го пазят до ноември 2025,от клиниката казаха,че може и малко повече, аз се надявам да е по-скоро).
Иначе Росенче ми е много добричък,не ме ядосва почти, само дето не иска да се храни сам и да ходи в гърнето (в къщи е почти гол,пишка навсякъде,но види ли гърнето почва да реве,с храната като хване лъжицата и изсипва всичко на пода,но по-често не иска да я държи,надявам се на яслата да се научи).Не иска и пъзели и Лего Дупло да реди(то у нас никой не е любител на пъзелите,батко му на 8 години прояви интерес към легото),но пък обича да драска,да разглежда книжки и най-вече да слуша музика (сутрин още не отворила очи ми носи дистанционното и мишката и ми вика"мука,мука",т.е.да пусна музика, филмчета не гледа,то и песните не ги гледа,но да ги чува).

Общи условия

Активация на акаунт