Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 122
  • 676
  •   1
Отговори
# 525
Сега изведнъж ме налегна носталгия по онези дни когато чакахме с трепет за преминем през всяко едно нещо. Знам че  трите бяхме при Вецев и с нетърпение очаквах и вашите прегледи 😂 Цял живот ще го благославям.

# 526
Здравейте! Аз съм от ноемврийските мами, но надничам и във вашата тема ☺️
Елислава моето момче като види гърнето и изпада в ужас, бяга,реве. Купих тези,детските седалки за тоалетната, и там не искаше. Накрая на сифона в банята и така се научи. Сега върши голямата работа на голямата тоалетна 🙂 Доскоро трудно го хващах кога е момента. Но и до сега не иска да види гърне

# 527
Момичета, честито! Въпреки, че имам 3 деца, трябва да си призная, че леко ви завиждам. Тези емоции на двете чертички са уникални. Нашата София расте с пълна сила, покрай кака си и батко си се развива доста бързо, а на мен това бебешко време все не ми стига. Аз догодина ставам на 39, но трябва да си призная, че ако бях по-млада сигурно щях да искам и четвърто 🙂 Толкова е хубаво с тези деца, наслаждавайте се на всеки момент. Толкова бързо минава това време.
Me4ta81, големия ми син така и не поиска гърне, не е драма. А и за нас е по-лесно с адаптор на тоалетна, да не търкаме гърнета 🙂 Важно е, че се е научило детето.

# 528
Как ми се иска на мен трето, обаче мм май не е много навит.
За гърнето, аз още не съм започнала да го слагам въобще. С баткото бях започнала на същата възраст, само ядове и нерви бяха, после спрях, на 2,6год нещата се случиха от раз, за няколко дни махнах Памперса и инциденти не е имало. Така, че реших с малкия да си спестя нервите и да започна да го уча след 2год.

# 529
И аз не съм я слагала на гърне още, изобщо. Само й чета книжки за гърнето и й говоря. Купила съм го, но си стои опаковано в мазето.
Чудя се в кой момент да опитам. Кога се водят готови? Не ми се иска да бързам и да се мъчим и двете.

Наистина емоцията покрай бременността и първите месеци е уникална, но точно вчера си мислех как просто не искам да минавам пак през това. На 39 съм, само октомврийчето си имам и май, май така ще си остане. Огромна, неописуема радост ми е, смисъла в живота, но май годиднките са ми в повече. Късно се реших на първо и сега вече няма за кога. То и не знам дали изобщо би станало де.

Иначе моята госпижца много бърбори, започна да брои от 1 до 10, прави си изречения, изобщо става все по-приятно общуването, защото се разбираме вече Simple Smile

# 530
Аз пък много искам да го науча на гърне. Не искам в жегата да влачим памперси да го спарват. Имаме и кака, надявах се да гледа от нея и бързо да свикне. Той обаче хич не хареса гърнето. Вече две седмици пишка по пода, но няма да се откажа. Достатъчно голям е, може да стиска, само трябва да го надхитря някак. Засега най-харесва след успешен опит да го излеем заедно в тоалетната и да пуснем водата. Започна и да се радва и да ми показва, докато пишка. Ако е на пода веднага идва да ми съобщи, че има беля.
Още една зима с памперси - не, не!
На това отгоре беше започнал да бяга и да не ми дава да го сменям.

# 531
  • София/Севлиево
Росен каква "пиш " и "ака",носи ми гърнето или седалката за тоалетната,но опитам ли да го сложа почва да реве.Ще го пробвам още малко,пък ако не стане се надявам в яслата да се научи.

# 532
Здравейте, момичета. Как сте?
Долипсвала ми е комуникацията с вас.

Аз да ви разкажа за последните събития. 😁
Моето момиче вече е без биба. Тя я ползваше и само при сън, де. Но много си я търсеше.
В момента се учим на гърне. По цял ден е без памперс, взима си гърнето и си върши работата. Но ако сложа памперс, не дава индикации, че иска да прави нещо. Говори си бебешките неща и чат-пат някоя друга дума, та казването при нас не е вариант. Някакви идеи как да го постигна? Рядко, сяда с памперса на гърнето, но пък навън няма да разбера.

Някак ще го махнем памперса, с времето, надявам се. Но най-голямата ми болка е, че все още плаче да спи при нас. Заспива на спалнята, местя я, спи няколко часа в нейното и после започва са плаче, докато не я взема. Пробвала съм да я сложа пак да легне, рядко се получава. А дори и да се получи, пак след някакво време иска при нас. 🤦🏼♀

А моята бременност напредва. След по-малко от три седмици влизам в девети месец. Имам чувството, че този път съм до никъде. Имаме почти всичко, де. Но не мога да стигна да си наглася дори багажа за родилното.

Отделно продължаваме същата драма с теглото на бебе. Малката вървеше 10тина дни напред, това човече е с толкова назад. Според едната АГ, според другата си е в норма. Така или иначе съзнателно или не, правя сравнение на двете бременности. По това време малката беше над 2 кг (около 2.100-200 я измериха в тази седмица), а това човече е 1.800. Не че вярвам на 100%, де. Те и за нея казваха, че ще е 3 кг. Ама се роди почти 4. И все пак. 🤷🏻♀ Иначе кръвоток, води, развитието на бебче - всичко изглежда ок. Но пия сума хапчета пак + протеин и се надявах на по-голям резултат.

Та, така. Оплаках се. Вие как сте?

# 533
Здравейте, нашия татко ни докара началото на месеца на морето като миналата година. Сама съм и реших да не си причинявам силни усещания. Имаме и памперс и биба. Амбицията ми е като се приберем септември да я науча за 1 месец да откаже всичко, живот и здраве.
За казването, нашата идеално казва ако, но си го върши в гащите. Та важно е какво прави, а не как го казва 😆 Може да я причина дори и със звук да те индикира. За спане то това ще е доста труден етап сигурно. Знам, че трябва да се постигне това още от началото иначе свикнал ли с това, че ги взимаме между нас, после е доста продължителен процес да се проучат да спят сами. Може да използваш влизането в болница и отсъствието, за да видиш как ще се държи. Но не и появата на бебето, за да не реши, че то е виновно да я гоните от леглото. Иска се търпение общо взето, но ще се справиш.
Иначе нашата е добре, расте, приказва, играе. Каката и баткото помагат. Мина ни големия зор с прием след седми клас, за щастие баткото успя да влезе където искаше. Сега ще съм горда майка на осмокласник. Не ми се връща на работа и  не я пуснах на ясла. Мисля да си ползвам отпуските и след Нова година да я регистрирам направо за градина. Добре ми е с децата вкъщи или по-скоро не знам как ще съчетавам всичко, но ще се пробвам. Така или иначе с тези 710ева не се издържа 😂 Налага ми се да искам от таткото, а далеч не ми е приятно. За щастие той не е от мъжете, които се заяждат за тези неща и никога не ме е питал за какво са ми или нещо подобно. Август обмислям да я заведем и малко на планина, защото сега в нашия град е доста горещо и никак не ми се прибира. Общо взето съм на вълна почивки 😆😆😆

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 08:13 от bubamara9

# 534
Бубамара, тя моята госпожица ходи от време на време в нашите да нощува. Там си спи в кошарата цяла нощ 🥲 Само на мен ми прави номера, явно защото минават.
Иначе като забременях още тогава започнах с опитите, работих и с консултант по сън и имахме страхотен напредък. Спеше си в нейната кошара цяла нощ. Докато не се разболя. Не знам какво стана, като в мъгла ми е 🥲

И на мен ми се ходи много по почивки, ама няма да е тази година. Не смея да мръдна вече никъде. Така че да си изкараш много хубаво и заради нас ☀

# 535
И моят господин още не разбира къде е правилното място за пишкане, слагам памперс за сън, иначе гащи, но не иска гърнето и това е. Търси си цокането и не иска да дъвче, всичко на пюре.
Така сме зациклили, ще ми се поне едно от тези да отметнем вече. Изглежда не му се пораства.
Иначе има напредък в проговарянето, разбира, кротък и послушен е, не мога да се оплача. Играят с каката, голям купон става.

# 536
Здравейте, момичета,

Пак ми стана много хубаво, когато видях, че има известия за нови публикации в темата 🤗
Надявам се жегите да ви понасят и да си изкарвате хубаво лятото 💛
Аз използвам топлото време и оставям малката с памучни гащички през деня, а нощем слагам памперс за всеки случай. Напоследък все е сух, та харесах едно чаршафче за кошара, пригодено за тези периоди на свикване. Смятам да се пробвам с такива и да махна и нощния, та може да стиснете по един палец 🙏
Вчера нещо се изпусна и докато се обърна вече имаше гьолче, в което шляпаше с крака и ѝ се стори много забавно и това много ме притесни, защото не искам асоциацията ѝ за изпускане да бъде, че става забавно. Не бях сигурна как да реагирам и просто продължих с обичайното повтаряне къде-какво. Да видим. За днес след закуска бележим успех, но денят е пред нас 😂
Питане към тези от вас, които са в период на махане на памперсите и им предстоят почивки - смятате ли да преустановявате периода на учене на гърне или ще си е и то верен спътник?
Иначе всичко друго за сега върви добре, де. Храни се сама (с вилица/лъжица), пие от чаша, казва си кога какво иска, бибата я махнахме през май, ако не ме лъже паметта вече. Имаше 2-3 критични дни, но пък след това голямо облекчение. Само това пусто гърне сякаш ми е зациклило, ту има супер дни, ту такива с няколко изпускания...
Имаше един тегав период на много силно притеснение от непознати, но и това отмина с много говорене и изкарване от зоната ѝ на комфорт.

# 537
Да ви разкажа нещо смешно от Южна Гърция. Аз, притеснена и засрамена как само нашата е с памперс, решавам днес да я оставя по бански. Надуваме си падълборда с брат и и по едно време я гледам, малей.  Викам си, добре че вчера я кара основно на царевица и не и е рядко акото, че успях да събера всичко 😆 Другия месец се прибираме и още ще е топло, та тогава ще е. Срам не срам, тук повече експерименти не 😂
Иначе вече яде сама и днес разбрах какво значи една фраза, която постоянно ми казва, а тя казвала Обичам те ❤️

# 538
бубамара, това е толкова мило ❤️ (последното, де, за другото, да ти кажа - тази вечер адашката се "разписа" на площадката 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️)

# 539
Моето момче ака само вкъщи още от малко бебе и аз не се притеснявах да го държа гол или по бански на плажа.
Каката ни също е така.
Гледах, че други майки използват памперси за плуване при по-малки бебета.

Общи условия

Активация на акаунт