Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 29 870
  • 676
  •   1
Отговори
# 585
Елислава, Да Ви и Честит, жив и здрав юнак!

Две години минаха като миг. Вече са едни осъзнати човечета с характер.

Мамчета, как върви старта на яслата и началото на работа, за тези които сега се връщат?

# 586
Честито на всички рожденици.
Ирина ходи на ясла втори ден. Вчера беше плакала и я взех преди да обядва. По-скоро е искала да спи, а не че нещо я е разстроило чак толкова. Днес я оставиха да спи там. Учителките редовно изпращат снимки, та съм спокойна. Баткото много и говори колко е хубаво на градина и колко много приятели ще има там.
Иначе с гърнето почти имаме успех. Не казва кога иска да пишка, но стиска и пишка като я сложа. Пелените и са сухи, но като сложа гащи мрънка и се напишква. До сега в къщи си ходеше гола надолу. Голяма работа е проблем. Понякога сяда сама на гърнето, но повечето пъти я събирам от пода. Но и това ще мине. Поне остават малко зъби за никнене, че това е най-голямата драма.
Повтаря думи като й кажа, ама не иска да говори. От две седмици ми казва мамо, но ми се обяснява на бебешки.

# 587
  • София/Севлиево
На Росен в момента му избива последния зъб и е ужас.Досега нямаше проблеми,но този доста го измъчи.Все ми вика "мамо маки памперс" и все не иска на гърнето.В яслата ми е надеждата,че като види другите деца ще свикне и той.Сега се мъча да го откажа от биберона при заспиване ,но без успех.Там ще е много трудно (аз бях такова дете,до 4-5 годишна заспивах с биберон,майка се бе видяла в чудо с мен,та за това и не давах на големия след като видях,че не го иска,но Роската е друг).

# 588
И при нас са добре нещата, вървим плавно към отбиването. Много бързо се научи да заспива сам в леглото си на обяд и ми е страшен кеф. През деня вече изобщо не се кърмим, само вечер, нощем и сутрин около събуждането. Но си обича много млякото, беше първото нещо, което каза, че обича. Не мама или тати, или кака Grinning
Проверява понякога и казва, че млякото е скрито.

# 589
И при нас са добре нещата, вървим плавно към отбиването. Много бързо се научи да заспива сам в леглото си на обяд и ми е страшен кеф. През деня вече изобщо не се кърмим, само вечер, нощем и сутрин около събуждането. Но си обича много млякото, беше първото нещо, което каза, че обича. Не мама или тати, или кака Grinning
Проверява понякога и казва, че млякото е скрито.
И при нас е така положението с кърменето, дори не ми се вярва колко лесно стана пррз деня. Прави ми впечатление, че откакто не суче денем често идва, за да се гушкаме просто 😄 Вечер обаче след баня е строен на леглото и ми вика дай ам ам😃  последните вечери, обаче през нощта и на разсъмване започна много често да иска да суче, което ме  изнервя чесно казано и май ще приключваме и там. Само трябва да се настроя за безсъни вечери, а ми е много трудно като ставам в 6:30 за училището на баткото😄

# 590
С мляко, без мляко, моят син постоянно тича след мен и ми вика "гуне, гуне" (гушне), особено, ако му е скучно. Това беше една от първите думи, които започна да казва. Вече може да каже гушне, но така си го е заучил. Вечер редовно го питам дали не иска да си легне сам, но той веднага казва "мияко".

# 591
Използвахте ли техники за заспиване сами на обяд? Аз редуцирах до сутрин като се събуди, на обяд за заспиване и вечер пак така. Иначе преди беше когато се сети, а то не беше никак рядко 🥰 Исками се поне обедното да.махна, но той от първия ден спи при мен и незнам как ще стане

# 592
Имаме си ритуал ние, чеша му крачето😄 първия път, в който реших, че няма да суче за следобеден сън легнахме, първо обяснявах, че няма мляко и тн, той нещо взе да си чеше крачето, казах му дай мама ще почеше и така заспа. И от тогава всеки следобед ми дърпа ръката да го галя по крачето. Спонтанно си стана без да съм го планувала. Да видим, обаче дали ще мине и вечерта този номер

# 593
При нас първия ден го сложих в кошарата, затъмних стаята и му казах, че ще спи сам, да затваря очички. Преди това съм му обяснявала кой къде спи, как кака спи без мляко и т.н. Той го прие на игра обаче, в един момент поплака малко, стоях до него, приказва, пя и заспа след един час от началото. Втория ден пак така, поплака към края, но стана за половин час. Седи седнал, мрънкоти и по някое време вече клепачите му натежават и пада настрани Grinning На третия ден обаче много плака, чак захлипа и тогава го гушнах на спалнята, където се кърмим, но без мляко и заспа веднага. Следващите два дни кака си беше вкъщи и ставаше по-лесно. И после вече си знаеше. Случва се да помяца 2-3 минути, но като види, че не му обръщам внимание, се настанява и заспива. Вече свикна, една седмица трябваше, като цяло не плака много и стана лесно. Ако много му се спи е готов за 2 минути буквално!
Първите дни трябва да му се е доспало повече, но и да не се допуска да се разстрои прекалено много.

# 594
Благодаря момичета. В първия удобен момент ще махна обедното кърмене. Но от днес сме със сополи и ще изчакам да оэдравее

# 595
Привет!
Тази вечер се поразрових из интернет, и се сетих да се отчета и тук.

Официално е на ясла нашето момче от Сряда, до обед, нямаше драми поне за сега, но от днес е със бистри сополи…времето при нас е странно, сутрин студ, на обед жега..
Бях му чела едня книжка адаптацията към детска градина за 30 дни, та може би от там е настроен положително.

С гърнето нямаме никакъв напредък, става едно камикадзе в мига в който се опитам да го сложа на гърне или просто да опитам да го изчишкам някъде, най-вероятно ще се учи в яслата.

# 596
Здравейте, момичета 💛
Ставайки дума за ясла, да си споделя моята шизофрения... Малката ходи вече две седмици. След третия ден още си остава за следобедния сън, казват, че е едно от най-спокойните деца. Ходи с голямо желание наистина. Дотук добре. Много сме ѝ говорили с мъжа ми и все се надявахме да мине периодът на адаптация леко и бързо. ОБАЧЕ... тя толкова леко и бързо свикна, че на мен ми докривя, когато вчера над половин час опитвах да я изведа от яслата, а тя искаше да си остане там. Ей така. Стана ми тъпо. Почувствах го сякаш толкова вече ѝ е писнало от мен, че иска всичко друго, но не и да е с мен. Вечерта си и ревнах по повода, за да си затвърдя лудостта. Днес мъжа ми се смее 🤷🏼‍♀️
В допълнение (и опит за оправдание) само ще кажа - Чакам закъсняващ цикъл и ме клатят яко хормоните.

# 597
И аз бях така с първото дете. Като се прибрах в празния дом ми стана едно криво, а той дори не ми каза чао и не се обърна. Но пък е по-добре, отколкото да се съдира от рев, а да се налага ти да си тръгнеш. Ние изкарахме много трудно последния вирус с повръщане и други екстри. Завъртя се между нас и всички го изкарахме. Та оставих децата в къщи. Поне това време ми помогна да донауча Ирина на гърне. Тя не казва, но понякога показва и я следя. Не знам как ще е от утре в градината. Вероятно ще й сложат пелена, че няма персонал. Но аз в къщи ще я мъча.
От няколко дни е станала странно гушкава, чак идва при мен и казва "мамо, гуш".

# 598
  • au bout du monde
Ох, само аз ли се радвам, че децата са на градина и ясла. 🫣
Сега са нещо със сополи и са вкъщи и е мега трудно да организирам кой да ги гледа 😔

# 599
На мен пък хич не ми се разделя с малката 🥲 Толкова ми е добре с нея, че не ми се мисли за момента, в който трябва да се разделим. Сега съм си пуснала всички отпуски и до януари има да дишам, после ще го мисля. Междувременно имахме нейния рожден ден, беше супер весела и после на кака и, който беше изненада и стана страхотно. Зареди се с положителни емилоции и сега дори брат им-тийнът не може да ме ядоса 😂

Общи условия

Активация на акаунт