В Барбарони ще налита АВГУСТинчето на плодовата пита

• 11 769
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
Ооо Джиджи изпуснах сребърната вода и Низитата  Mr. Green

Хуанке, Хич да не ти пука, гледай да ги игнорираш и си учи пък като си вземеш дипломата ще ги биеш по челото с нея  Mr. Green Важното е с мъж ти да се рабирате и да не се карате помежду си  Naughty иначе нещата са такива каквито са - приемаш ги и гледаш напред - ти си в силната позиция  Peace

Дидко, стига ни го разболявахте гаджето  Crossing Arms Целувки и да оздравеете до сутринта  Heart Eyes

# 256
  • София
Черпим виртуално и благодарим за поздравленията! Както и поздравяване всички именници вчера!

... а Калоян на старобългарски е Хубав Иван  Hug
То защо мислиш сме избрали това име Simple Smile, заради "хубав"   Joy
Само поправка, на гръцки е, а не на старобългарски Simple Smile, поне за Калоян.

# 257
  • София
Ами закъсняхме с пожеланията, нооо... и на патерици става, надявам се - честит имен ден на всички именници последните дни!!!

Нинето, ако не е Иван е Георги...  Joy

Дидка, аз давам Нестле Джуниър и си пийват вечер по 240 мл, сутрин към 5-6часа - 210 мл. Иначе давам понякога за десерт кисело мляко с бисквитки и някакъв плод. Мислех да ги пробвам да пият кисело мляко вечер, преди време пробвах и не искаха и засега караме на АМ и май поне до 2 години няма да го сменяме.  Laughing

Болничките бързо да оздравяват! Това хубаво време навън носи само бели, ама какво да се прави.

Аз мисля да дам малките началото на лятото на ясла, да посвикнат, да видим как ще им се отрази откъм боледуване и адаптация и от септември - целодневно и мама на работа, че вече.........  Twisted Evil

# 258
Ооо Деси, нов имидж а? Добре че са Тонката и Жорко та да те позная  Joy А ако ще ходите на ясла май трябва незабавно да се записвате, че иначе може и да се класирате и за септември  #Crazy Апропо детските заведения почиват лятото  по месец/два - където както могат и искат  ooooh! и се сформират сборни групи за посещаващите - не знам дали това е най-подходящия момент за привикване  newsm78

# 259
Привет момичета
влизам набързо да кажа за нашите перипетии тия два дни.. Както вече казах в неделя на обяд, Али започна да вдига Т, продължи да я вдига и вечерта и в понеделник през деня. Вчера в пет часа имахме час при класически хомеопат. Интервюто продължи час и половина, като през цялото време хомеопатката наблюдаваше беба много внимателно. Разпитваше ни какво ли не, а малката тичаше през цялото време... По едно време докато я бях гушнала усетих, че отново главичката й е доста топла..Между другото, когато Алекс вдига Т, челото й никога не етопло, топла е окосмената част на главата. Чамурлийска ни предложи термометър и се оказа, че детето е с 39,5. Тя се учуди, че при толкова висока Т е толкова жизнена. Даде й някакво лекарство и продължихме с разговора. Малко по-късно отново прецених, че  Т продължава да се покачва. Отново премерихме - този път беше 40,2 #Crazy Аз вече почти изпаднах в паника, а хомеопатката изпадна в потрес. Каза, че никога не е виждала подобно нещо. Али продължаваше да тича и обикаля стаята, да си играе с играчките. В крайна сметка ни даде две лекарства, едно за подсилване на организма, което се дава през един час, а другото да й дам за Т, след като направя хладна вана в къщи.
Прибрахме се в къщи, и веднага я вкарах в банята.. Да не ви обяснявам какво е горящо дете, да бъде обливано с хладка вода...просто беше ужасно и аз не издържах много време. Дадох й лекарството, нахраних я и започнах да й меря Т през известно време.
В същия ден майка ми имаше РД и ни беше поканила на ресторант. Естествено аз не отидох, но изпратих мъжа ми да я уважи.
Към девет и нещо Т продължаваше да е 39,3. Започнах с компреси от вода и оцет. След половин час беше 38,5. Към десет я приспах, напълно изтощена от високата Т. Спа два часа и тъкмо тръгнах да си лягам, тя се събуди и почна да плаче. Отново беше вдигнала над 39 градуса. Искаше мляко, нещо което не е искала откакто беше на два месеца. Към един дадох отново от хомеопатичното лекарство. Гушкахме се и я охлаждах с компреси. И така до два и половина.
Тъй като вече физически не издържах, а и тя самата - сложих свещички Ефералган и заспахме. Към три и половина пак се събуди, цялата изпотена, но слава богу свалила Т. Преоблякох я и пак заспахме. След това се будеше на всеки половин час със плач и отново я успокоявах.
Просто не знам как издържах тази нощ, но слава богу откакто се есъбудила до този момент не е вдигала Т.
Така и не разбрах от какво беше, днес я заведох при педито и тя остана втрещена, че съм свалила такава Т с хомеопатични лекарства, а не съм дала Хексалгин. Даде ми направления за стерилна урина и носен секрет, за да видим да няма някакви бактерии...

Като цяло съм доволна от хомеопатката и от това, че детето се справи почти само с подобно нещо. Сега ще закрепваме организма и се надявам повече да не се сблъсквам с такива неща Praynig

Пак стана дълго, но ще ме извинявате Heart Eyes

# 260
  • Sofia
Дидка, милата, напълно те разбирам, преди 1-2 месеца точно така Ради вдигна 39-40 градуса, обаче я държа почти седмица, а аз я тъпках с какви ли не лекарства против Т ooooh! И душове (наистина е много гадно), чорапи с мед на краката, а миризмата на оцет направо се беше пропила в нея  Simple Smile
Браво на хомеопатката и дано Алекс не вдига повече такива температури!

Радето днес и вчера вдига 37 към обед, а към 5-6 часа следобяд 38, а носът й за секунда не остава сух. Сега сме само с капки за нос и нещо срещу Т, сутрин й давам Саностол и витамин Ц, 3 пъти на ден Есберитокс, но поне не е нищо критично този път и чакаме сама да се бори...

Дайте някаква идея за защита на хладилника. Бях сложила ето такъв предпазител, който за по-малко от 10 минути беше откъснат. Редовно си намирам спиралата в хладилника, само днес извади и счупи едно яйце, махна опаковката на маслото и ми подаде една сурова пържола - доста гадно беше чувството, защото не я гледах какво ми подава Laughing И както е болна, събират й се на ден сигурно по 30 мин. стоене на отворена врата на хладилника ooooh!

# 261
  • София
Привет от мен
Деси-нов имидж- и аз като Съни по децата те познах Laughing
Да се прибавя и АЗ към болните и сополивите Crazy
Моя хубосник добре ме подреди-той от неделя е много добре ,но вчера го водих да го види педито- нищо му няма ooooh!- чисто гърло,чисти гърдички,нослето почти не тече,кашля много леко...
Но от снощи аз и майка ми сме Sick-кашлям,тече ми носа,поне Т нямам,но....Аз все го пазя да не го разболея,а той нищо не прави за мен-не го е срам Laughing
Дидка-за пореден път те обявявам за страшно силна майка Peace-аз не бих издържала на тази Т без медикаменти.Въпреки че и аз не съм привърженик на тъпченето на децата с АБ при това положение сигурно щях да  Shocked
Браво на теб Hug
За хомеопатията- за пореден път се убеждавам че попаднеш ли на кадърен човек няма начин да не е ефикасна-стискай зъби да издържиш да не даваш лекарства ,а само хомеопатия и дано детенце скоро се стабилизира Hug
Чао от мен -отивам да се лекувам този път сама с бабини методи и гореща вана  bouquet

# 262
  • София
Дидка, много лошо е това, което се е случило с Али. Дано бързо се разбере от какво е тази висока температура.

Не искам да прозвучи като заяждане, но аз останах с впечатление, че е свалила температурата след свещичката Ефералган, а не от хомеопатичните лекарства...

Бързо да се оправят Али и Ради!

# 263
  • Чикаго / София
Дидка, съчувствам ти напълно. Аз заради такава Т, която вдигаше Дени в продължение на 5 дни - всяка вечер по 39,8-40,0 вдигнах кръвното и влезнах в болницата докато бях бременна с Лъчи и набързо я родих! Grinning Много е неприятно и стресиращо. Аз я свалях с чаршафи напоени с оцет и вода. Три сеанса и Т спадаше, а то детето пищиии, ама се разминахме с антибиотика тогава!

Juana, опасна е Ради! Laughing И Лъчи обича да гледа в хладилника, но поне още не може да си го отваря сама.

Я кажете с какво си мажете децата след баня когато са с чувствителна кожа? На Дени непрекъснато й излизат разни лишейчета по крачетата, дупето и бузките. Ако не ги мажа с нищо по дупето и крачетата стават направо на рани! Sad Сега мина един курс с Елком - колкото и да ми беше неприятно се наложи и сега се чудя какво да й взема да я мажа. Преди я мажех с на д-р Тайс кремчето със сложното име за чувствителна кожа, ама сега ми се иска нещо друго. Понеже си спомням, че бяхте писали за разни кремчета, та затова ви питам!

Бързо оздравяване на сладурите!

# 264
Дидка,пак сте имали големи премеждия,аз на твое място сигурно щях да съм изперкала от притеснение  #Crazy Дано се разбере какво и е на Алекс и повече никакво вдигане на такава висока Т .Прегръдки  Hug и целувки  Heart Eyes от нас.                                                               
Ние днес ходихме на контролен преглед,Алекс е по добре кащлицата и сополите спряха,но се чува леко хриптене в гърдичките и ще продължим с лекарствата още 2 дена и в четвъртък пак ще ходим при педито.

# 265
Хей, какви са тия Т и болести? Нали тая година щяхте да стискате зъби  Naughty

Didka_b много съжалявам за "приключенията"! Дано не ви се повтаря  Praynig И Браво на теб, че си издържала на напрежението. Аз каквато съм бъзла и паника, бих вдигнала по тревога и родата и бърза помощ  Embarassed
Ако позволиш само... когато е много висока Т (над 39) не разчитай само на хомеопатия (тя действа по-бавно). Добре е по-бързо да се свали Т, тъй като високата такава може да доведе до гърч и други неприятни последствия. С хладната вана също внимавай, да е по-топличка водата (студената вода+високата Т може също да доведе до гърч). Дано не звучи поучително... ама да си кажа...

Juana тази снимка на Жанета и от преди месец http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1933222 (парола: parola). Там и е любимото място  Laughing , но засега  все още и е тежка вратата и неможе да го отвори (въпреки многобройните и опити). Като бърка някой в хладилника гледа да я няма в кухнята и тихичко и бързо... Иначе ха ни е видяла, ха се е навряла и с рев я вадим от там  ooooh!

# 266
  • Smolyan
Привет  Hug
За много години мили момичета и честит празник на всички, които са имали повод   bouquet
Напоследък не писах много, но ви чета  Wink и знам какво ви се случва.
Като прочетох изживяванията на Дидка с Али направо ме побиха тръпки. Дидка, поздравявам те мила, за търпението, за смелостта и за много други качества, които си порявила. Аз не бих издържала да остана в къщи сама с детето  Shocked
Таско се разболя малко преди нова година. Оказа се ларингит, започнахме с хомеопатия, защото отй досега е лекуван само с такава медицина. Едното лекарство от схемата ми свърши и не можахме да го намерим в аптеките  Sad. Аз реших да не притеснявам лекарката и продължих лечението без него  #2gunfire. Оказа се, че това е основното, което лекува. И така всеки ден детето вдигаше Т 38.5 и лекарката реши, че не можем да преборим инфекцията и започвахме антибиотик и още на първата вечер изведнъж Таско стана много весел, много щур и повече не е вдигал Т. Разбра се, че всъщност хомеопатията се е справила, но аз от страх избързах с антибиотика. Важното е, че вече е добре.
Относно млякото и аз да кажа, Таско яде само кисело мляко, всеки ден му слагам в манджата и понякога за следобедна закуска яде кисело мляко с бисквити и банан. Купих му Нестле джуниър, обаче той изобщо не иска да го пие, имам чувството, че му се гади от него, та остана за нас, с него си подслаждам кафето  Twisted Evil
Желая ви много много весел слънчев ден.

# 267
  • София
Здравейте сладурки!

Дидка, много лоши "преживявания" на последък при вас...Да нямате някаква Магия направена, някой да ви е завидял?! newsm78Защо не си запалиш една свещичка в църквата за здраве?Надявам се Али вече да е добре PraynigНа теб кой ти препоръча Чамурлийска и аз съм си я избрала за хомеопат, но още не съм си записала час. Колко време се чака и какви парички взима? Все добри отзиви за нея съм чувала. Дано ви помогне и на вас с малката душичка!Пиши как е днес.

Juana, сложи нещо тежко пред вратата на хладилника. На Криси също му е страст  и само го разкрем глежда и почва ам-ам-ам. Обикновено иска кисело мляко.

Ирка, мажи сухите участъци с A-Derma, имаше и на Spirig-Exipial  U Lipolotio, който също не е лош като вариант.

Съни, чакай да те питам един личен ? имаш ли сестра, и работи ли в магазин 4you? Едно момиче така ужасно ми прилича на теб, даже и по гласа и интонацията...та ме мъчи този въпрос на последък Laughing А каква тактика прилагаш когато Яв взима/иска игрите на батко си?Нещо по-специално и психоложко?

Болните бързо да са здрави от днес!!!

# 268
Дидка, дано хмеоапатията да помогне на Али и да преборите вече тия болести  Hug Ти просто в приключение си се видяла....Дано отмине бързо всичко.

Ето един снежен поздрав от две снежни човечета  Hug

# 269
Първо да кажа, че снежковците са големи бонбони Hug Къде ги водихте, Джиджи че има толкова сняг?

Благодаря на всички за милите думи. Само да кажа, че не съм някаква супер майка Stop Просто събрах всички сили които имам, и бях решила че ще се справим благодарение на хомеопатията.

Не искам да прозвучи като заяждане, но аз останах с впечатление, че е свалила температурата след свещичката Ефералган, а не от хомеопатичните лекарства...

Не ми звучи като заяждане, Лана, но да поясня за какво става въпрос. Когато Али започне да вдига Т, не помагат никакви конвеционални лекарства... Няма значение дали е Панадол, Нурофен или Ефералган. Т.е сваля Т за кратко и след около 3-4 часа започва отначало със същите стойности... И това докато не започне да пие АБ.
Този път сложих Ефералган, само защото вече много ми се спеше и не можех да я наблюдавам. За това и не мисля, че той е причината така бързо и трайно да свали Т. Преди това три пъти поред през 5 часа й слагах свещички и нищо.

Ако позволиш само... когато е много висока Т (над 39) не разчитай само на хомеопатия (тя действа по-бавно). Добре е по-бързо да се свали Т, тъй като високата такава може да доведе до гърч и други неприятни последствия. С хладната вана също внимавай, да е по-топличка водата (студената вода+високата Т може също да доведе до гърч). Дано не звучи поучително... ама да си кажа...

По горе съм обяснила за хомеопатията;) Мисля, че и първия път писах, че при тази Т, детето беше много жизнено, тичаше и играеше, може би затова бях по-спокойна (доколкото е възможно при това положение) А за ваната, съм напълно наясно, че температурната разлика не трябва да е голяма. Водата просто беше малко по-хладка от тази при която я къпя, и основно обливах крачетата до кръста и ръчичките.

Отново благодаря, за загрижеността и съветите, които ми предложихте Hug

Нинка, за Чамурлийска ми казаха няколко мами от форума. Аз лично съм доволна от нея и се надявам занапред все така добре да се сработваме с нея. Аз си записах час при нея миналия четвъртък и отидохме в понеделник, но й казах, че детето е цялото в обрив в следствие на АБ. Не знам дали това не е повлияло на бързото ни записване. Иначе първия преглед или по скоро интервю е 40 лв., вкл. и лекарствата, които ни даде.

Ирка, аз също препоръчвам с две ръце крема Екзомега на А-Дерма. Ползвам го от една година и никога не сме имали проблеми. Много бързо възстановява кожата, при нас дори имаше ефект когато малката имаше разстройство и й беше подсечено дупето. Струва около 29 лв., но си струва. А и е доста икономичен.

Целувки на всички бебоци.

Общи условия

Активация на акаунт