Нашите орхидеи – тема 39

• 34 794
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Когато аз изпращам цветя ( подаръци или размени) също използвам само Еконт. Веднъж изпратих по Спиди и се опарих, хем човекът в офиса ме предупреди, че рискът е за мен и да не се надявам, че ще имат специално отношение към растението ми. Добре го опаковах, сложих му стрелки, чупливо - всичко, въпреки това получателят си получи растението - подарък в отчайващо състояние. Оттогава използвам само Еконт - растенията пристигат в състоянието, в което ги изпращам. Предполагам поради тази причина разсадниците работят само с Еконт. ( плантс, флора, орхидеи). Simple Smile

More Orchids, страхотна колекция. Поздравления за чудесните растения. Simple Smile

# 616
  • София
От 1-2 месеца получавам цветя чрез СПИДИ. Добре са опаковани и прикрепени към кашоните.  Нямам проблем с цветята досега. На ЕКОНТ куриерската такса стана доста висока.
Ще се свържа в понеделник с градинския център да уточним изпращането на орхидеята.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 12:27 от Amiamo

# 617
  • Варна
Amiamo, късмет и дано склонят да изпратят чрез Спиди. Hands Plus1

Искам да попитам, но това е кейки, дъщерно растение, нали ? За цветонос е доста дебело. Досега съм имала кейки само на цветонос, докато това е на розетката и затова имам колебания. Simple Smile
Скрит текст:

# 618
  • София
Да, кейки е. Отваря второ листенце.

# 619
Здравейте група! В саксията на едната ми орхидея на 2-3места има малки бели точици: под едното коренче, малко в страни от него и на излезлите корени от саксията.

А тази сутрин видях да прелита съвсем малко нещо като мушичка. Какво е това и как да го махна?

# 620
Не се вижда добре, точиците по саксията приличат на гъбички. Можеш да я накиснеш във фунгицид вместо следващото поливане.

# 621
Blue Moon Soul, ако в момента расте, направо и смени корите и саксията. Имах такъв проблем и като я извадих, вътре кипеше живот.Grin

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 12:53 от Sysly

# 622
Не се вижда добре, точиците по саксията приличат на гъбички. Можеш да я накиснеш във фунгицид вместо следващото поливане.
Благодаря! А кои са по-добри фунгицид за орхидеите? Не съм много добре запозната с тях? 🙄

# 623
  • София
Оцветяването по корена си е естествено. То се вижда как точките са в редичка равномерно по дължината му. Точките в корите обаче са гъбички. Можете да вземете Проплант и да я накиснете в разтвора или да подмените корите. Малко засушете.

# 624
Оцветяването по корена си е естествено. То се вижда как точките са в редичка равномерно по дължината му. Точките в корите обаче са гъбички. Можете да вземете Проплант и да я накиснете в разтвора или да подмените корите. Малко засушете.
Благодаря! 😊

# 625
  • Мадрид / София
Amiamo, късмет и дано склонят да изпратят чрез Спиди. Hands Plus1

Искам да попитам, но това е кейки, дъщерно растение, нали ? За цветонос е доста дебело. Досега съм имала кейки само на цветонос, докато това е на розетката и затова имам колебания. Simple Smile
Скрит текст:
Аз бих изчакала още малко да порастне. Може и да е цветонос. Ще се види със сигурност на следващото листо/пъпка.

# 626
  • Варна
Рая, благодаря. Simple Smile

Анджела, по вероятно е наистина да е кейки, т.к. мисля, че тази орхидея няма точка на растеж. Това лято забравих да затворя една щора и най- младото листо на тази орхидея което тъкмо се беше подало между останалите пое слънчевите лъчи. Беше около 2 см., за около 3 дни изгни и падна върха на листото, остана някакъв остатък от листото, но той не расте. Поради тази причина си мисля, че няма точка на растеж и орхидеята търси начин да се " продължи". Simple Smile

# 627
  • Варна
Това, че е изсъхнало най-младото листо не значи, че няма точка на растеж. Не значи и че не може да изкара издънка, де. На най-старата ми орхидея през пролетта изсъхнаха всички листа, така и не разбрах защо, просто се спаружиха и покафеняха. Обаче по стъблото се виждаше зелено, корените зелени и я оставих. Сега има 2 листенца, много бавно растат, но все пак растат. Какво ѝ се случи така и не разбрах.

# 628
Някои от офисните ми орхидеи изкарват цветоноси. Те май и миналата година започнаха по това време (тогава бяха всички) и цъфтяха чак през пролетта. После през лятото правихме ремонт и ги местихме и те прецъфтяха (даже им изсъхнаха някои листа, но няма загинали). За сега две са започнали, но едната е с два цветоноса, което й е за първи път:

# 629
Вчера поливах поголовно.. и отчитам около 40% цветоноси на този етап 😎

Общи условия

Активация на акаунт