Захранване - въпроси и отговори - тема 13

• 37 986
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
ЛитълМъфин, бебето ви е в процес на захранване. Сега не е важно да си изяде пюето, а да опитва различни храни подходящи за възрастта. 5 лъжички - чудесно. Поощтрете го и после дайте мляко или пюрето дето харесва.

# 481
Мъфин пробвай друга лъжичка и различна температура (по-топло, по-студено).
Декември е време за смяна на педиатри! Ако сте от София мога да ви насоча. Сменихме я през Юни нашата и сега сме много доволни от новият ни педиатър - мъж е. Само сестрата в кабинета му се прави на интересна Joy. АМ и купените пюрета са ужасни. Разбрах го по трудния начин като вас. Борех се за всяка лъжичка. Не се отказвайте. Пробвайте с домашни пюрета.

Сменя се личния лекар.

# 482
Мъфин, правете домашни пюрета. Също както са ви посъветвали и преди това - различна топлина, различни купички, лъжички. Освен това, след като не иска пюре, просто дайте мляко. Може да е период, зъбче или от това, че е болно детето.

# 483
Как протече при вас захранването с каши ?

# 484
Как протече при вас захранването с каши ?
От пробвани млечна на Хип, и с праскова и банан пак на Хип.. еми не ги иска. За сега имам успех само с млечна бананова на Слънчо, нея я изяжда цялата! 😁

# 485
Кашите са безмлечни 4+ и млечни 6+. Кои точно ви интересуват? От пробвани каши на Хумана, Хип, Слънчо и Тьопфер. С най-добри впечатления както и предпочитания на бебето съм за тези на Тьопфер. Най-недоволна съм от тези на Хумана. По видове първо захраних последователно с Елда, Ориз, Царевица, Овес. След това вече нямаше значение.

# 486
  • КиТ
Аз съм доволна от Blevit Simple Smile, безмлечни добавях АМ и плод към тях и си ги изяждаше.

# 487
Препоръчайте схема за въвеждане на глутена на бебе? И кога мога да дам попарка? На 7++ е, захранена от 5-ти месец. Хапва с голямо удовоствие.

# 488
Аз го въведох около 10-11ти месец в продължение на цял месец всеки ден. Давах глутенови каши в този ред: овес, спелта, пшеница. После давах и ръжен хляб, но това беше след годинката.

# 489
  • до най-прекрасния мъж
Въведох за месец, като първите две седмици давах овес, кято увеличавах процента от 20 до 40% глутен/безглутен. После дадох спелта и накрая пшеница. Въведох сирене и масло и на 8+++ дадох попара. Започнах от 7 м да въвеждам глутен, на 8 щях да започвам закуската, но карахме Ковид и отложих, докато не се възстанови. Около 7-8 е оптимално време за въвеждане на глутен-нито твърде рано, но твърде късно.

# 490
Според вас коя каша е удачна за въвеждане на глутен, чист овес или някоя комбинирана с няколко глутенови и безглутенови съставки?

Бебето ми е кърмаче, до сега съм давала само безмлечни каши, защото съдържат обезмаслено мляко, подходящи ли са според вас или по-добре да си ги спестя?

# 491
Овесът е безглутенов, но поради възможно наличие на примес го дават да се започне с него въвеждането на глутен. Лично аз въведох първо с овесени ядки, след това с ръжени и овесени смес, после ръжени и ечемичени, спелта и накрая каша с три зърна на ДМ, после със 7 на Хип. И двете каши, които споменавам са безмлечни. Моето също е кърмаче и не виждах смисъл да му давам изкуствено мляко точно пък с кашите.

# 492
Овесените каши на различните марки са със или без глутен (тара е обяснила). Аз дадох първо овесена (съдържаща глутен), после спелтов сухар и накрая пшенична каша. Не съм минавала през всички видове зърна.

# 493
Здравейте, започнах да въвеждам глутен на бебето ми 7++ месеца с овесена каша. Искам да попитам кога мога да въведа сутрин попара, защото бебето ми е много гладно сутрин, хранене с мляко не го засища. Та колко дни след започване на глутена се преминава към попара сутрин?

# 494
Защо не давате каша или овесени ядки сутрин, а е задължително да е попара? Иначе и аз започнах на 7++, давах седмица овес, седмица спелта и седмица пшеница. Още не съм дала попара на 9м. Рано ми и за млечните. Но той е гладен следобед и вечер. Сутрин му стига млякото. Ако вече сте въвели млечни, може да давате овесени ядки с масло и сирене или безглутенови бебешка паста също с масло и сирене. Но ако не сте, не въвеждайте едновременно млечни и глутен. Глутен се въвежда поне 20дни, най-добре месец.

Общи условия

Активация на акаунт