Захранване - въпроси и отговори - тема 13

• 37 982
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • до най-прекрасния мъж
Месец глутен, после масло и сирене за по 2-3 дни и после може да се въведе закуска. 9 м не е рано за млечни, никак даже. Особено, ако пие АМ. Можете да увеличите количеството мляко сутрин, може да му е малко на детето.

# 496
  • Пловдив
Не съм въвеждала месец глутен. Няколко дни и не съм следвала схема, просто давах хляб или домашни бисквити с обикновено брашно.

# 497
Кога може да се дава печиво с прясно мляко или десерт от сорта на мляко с грис?
До кога е редно да се редуват месо и жълтък?
В менюто 10м до 1г. на общинската кухня в нашия град, всеки ден има нещо месно.

# 498
  • до най-прекрасния мъж
Откакто сме на кухня, тоест вече 10 дни, си давам каквото са й сготвили. Основното и половината от супата, че при нас количествата са малки 100/130/150 гр съответно супа/основно/десерт. Понякога сипват повечко, но пак не стига за едно хранене едното ястие. Всеки ден почти и супа, и основно са с месо. Има ден с риба, но супата или основното отново са с месо. Има ден с варива, тогава е постно яденето. Супите почти всеки ден са застроени. Моето дете е почти на 1 г, скоро минаваме на менюто за 1-3 г. То е същото като цяло, но рецептите ми казаха, че са различни заради някои съставки, които малките не ядат. Иначе, понякога събота и неделя давам жълтък, телешко, свинско. Че в нашата кухня вече 2 седмици тези меса не присъстват в менюто, а тя си ги яде отдавна. Основно им готвят бели меса - пуйка, пиле, заек и риба.
Прясно мляко се дава в печиво или десерт след годинката. Има на Хип десерт мляко с ориз. Давала съм го, но не мога да разбера с какво мляко е. Пише само мляко, но АМ ли е, краве ли е, не пише. Така или иначе, го давах скоро.

# 499
Кога може да се дава печиво с прясно мляко или десерт от сорта на мляко с грис?
До кога е редно да се редуват месо и жълтък?
В менюто 10м до 1г. на общинската кухня в нашия град, всеки ден има нещо месно.

Този въпрос за редуването се задава много често и никой не отговаря.
Аз към 9ти месец вече не редувах в полза на месото, но поне веднъж на седмица давах изцяло постно (и сега така правя).

Мляко дадох след годинка, по схемата на нашия педиатър е така. От кухнята му го включиха директно на 1год точно мина на друго меню - но засега давам по малко.

# 500
Аз заради това месо спрях временно с кухнята.
При профилактични изследвания хемоглобина ѝ излезе 151/150,което може и да е от обезводняване де,но ме притесни,та сега почивка малко от всекидневно месо.
Не знам дали ще е в полза,но за тези,които поръчват Хер бебе/Вълшебник с повишено внимание,когато има грах.
Някаква яхния или супа и без да обърна внимание адски много люспи от грах,което доведе до проблеми с коремчето няколко дни,но грешката си е моя.

# 501
Ти от кухнята, а аз сама му сготвих грах Sad Sad Sad

# 502
Синът ми е на 1г.5м., на кухня е. Един ден от седмицата е постно, останалите с месо. Събота и неделя му добавям телешко. Гледам 3-4 дни от седмицата да предложа нещо с яйце (сандвич с яйце и сирене най-често, за да съм сигурна, че е изял целия жълтък).

# 503
Благодаря ви момичета! Моето дете е по-мъничко - след седмица прави 9м и мисля след НГ да го запиша на кухня.
Аз също гледах тези десерти на Хип и онзи ден дадох, за проба. От там се замислих всъщност колко е редно. Пише че е с мляко. Аз го приемам за прясно мляко.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 11:24 от Bubbless

# 504
Аз мисля, че редуването е до 1г. След това минава на преходна храна. Правила съм зеленчукови кюфтенца само с грах и нямах проблеми. Гледам да поръчвам за 5 дни, 2 готвя аз. Малко като количество ми се виждат зеленчуците от кухнята. Аз като готвя слагам доста повече и по-гъсто става. Кухнята иначе плува във вода с нишестета и брашно. Общо взето ми е драма с кухнята. Хем ми се готви, хем в един момент се изчерпвам и някои манджи не се получават добре. Вчера правих кюфтета във фурната, не пържа и за нас дори. Станах твърди, много не ми харесаха. Кафяв ориз и домат с авокадо и извара като гарнитура. Тук му хареса. Гледам 1 път в седмицата да е постно, че в кухнята няма.

# 505
  • до най-прекрасния мъж
В нашата кухня готвят много добре. Много съм доволна. Има много зеленчуци и месо, няма никакво брашно или нишесте, вкусно е много, дори като е безсолно. Но относно това дали тя я харесва, не мога да дам точен отговор. Днес за първи път тотално отказа да я яде, но преди седмица изби зъб, вчера втори се показа и сега трети белее.
За редуването аз също питах и никой не ми отговори. Започнахме кухня на 11 м и 10 дни и спрях да редувам. Мисля, че достатъчно дълго редувах, а и вече като са големи, ядат повече и по-разнообразни храни и консистенции. Ако не се лъжа, след годинката могат да се дават до 3-4 цели яйца на седмица.

# 506
blueangel, къде се намира/казва тази кухня? Частна или държавна е?

# 507
  • до най-прекрасния мъж
blueangel, къде се намира/казва тази кухня? Частна или държавна е?
Държавната в Тракия, Пловдив. Бонбон се казва, зад 194 блок.

# 508
Започнахме захранване преди около 20 дни, бебе на 6 мес Колко трябва според вас да е едно хранене като грамаж. Яде ама малко и доста трудно не можем да заместим едно ядене все дохранвам с кърма ама ми се струва, че не е ок така. Хапне 30 до 50гр и почва рев и дърпане. Не ми се иска да го насилвам да не постигна обратен ефект. За сега съм давала пащърнак и морков от днес и батат. Съвети?

# 509
Давайте колкото иска. След това нали има дохранване. В началото не се гони толкова грамаж, а запознаване с новите храни. Синът ми първия месец ядеше между 50 и 130 грама.

Общи условия

Активация на акаунт