Ранно ставане

• 1 458
  • 46
  •   1
Отговори
Здравейте мами! Бебо е на 5м.и от известно време имаме проблем с ранното ставане. Вдигам интервали, следя дневен сън, нощен сън, будуване....и пак си става в 5ч. Днес, както сменихме часа, вече става в 4ч😵‍💫...вече нямам сили. Дайте съвет как да коригирам. Заспива рано- 19ч/макс- 20ч. Заради ранното ставане не мога да изтегля и нощния сън. Малко като в омагьосан кръг

# 1
Минахте ли регресията? Защото може да е тя.

# 2
Минахте ли регресията? Защото може да е тя.
Мисля, че да! И от тогава се влошиха нещата

# 3
И при мен се е случвало, но не светкам никъде лампи, яде и просто го приспивам пак. Понякога бодуваше 20-30 мин. Дори и час, но после си заспи.
При вас колко пъти спи през деня?

# 4
Моето дете спеше различно през различните периоди.
По едно време ставаше в 4. Мина му след някой друг месец.
Търси помощ. Мъжа ти. Бабите.
Не се издържа така.

# 5
Буди се различно....по 5-6пъти. Понякога будува по 1ч. Правя преход към 3 дремки. През деня спи до 3.30ч. Но когато вечерите са тежки се чудя и детето как издържа. Опитвам всякакви методи с доприспиване и не се получава. Държа го на тъмно, но след 30на мин започва да мрънка или да реве- пускам лампите и хоп...усмивка, гукане- готов за игра. Аз, обаче, вече съм "умрял кон" 😆😆😆. През деня лягам 1 път с него, но не ми е достатъчно.

# 6
Ма как 19-20 лягане, ти сама си го правиш. То наспано детето. Поне 21 го слагай да спи.
Моите лягаха 22-23 при късмет (щото на тая възраст и си 1-2 съм приспивала) и спяхме до 8-9
Абсурд да си причиня ставане в 5 с бебе 🙄
На сега ставам за работа, щото няма как, ама като имам избор не бих си го причинила. То 19 и ти да легнеш в 5 ще цъфнеш наспана.

# 7
Ма как 19-20 лягане, ти сама си го правиш. То наспано детето. Поне 21 го слагай да спи.
Моите лягаха 22-23 при късмет (щото на тая възраст и си 1-2 съм приспивала) и спяхме до 8-9
Абсурд да си причиня ставане в 5 с бебе 🙄
На сега ставам за работа, щото няма как, ама като имам избор не бих си го причинила. То 19 и ти да легнеш в 5 ще цъфнеш наспана.
Не мога да го сложа по- късно. Като стане в 5 и не може да издържи до 21ч. Онзи ден легна в 20.30ч и стана пак в 5.20ч. Как да го избутам до 21ч? Да заспи в 19.30ч и да го събудя в 20ч?

# 8
Ми то 19 си е за дрямка, не е за нощен сън.
Сложи го в 18:30, ако заспи и до 19-19:30 да дремне малко.
После във 21-22 лягате и спите до по-нормално време.
Аз часове не съм гледала, но максимално спях с децата през деня, ако вечер е имало купон.
Обръщали са и деня с нощта...и това минава
Ама ако се фиксираш в някакви часове, трудно ще ти се получи да го дресираш, децата са различни.
Някои спяли от 19 до 7... Това са о по филмите и в БГ-мама съм го виждала... На живо никак.

# 9
Аз часове не съм гледала, но максимално спях с децата през деня, ако вечер е имало купон.
Ама ако се фиксираш в някакви часове, трудно ще ти се получи да го дресираш, децата са различни.
Някои спяли от 19 до 7... Това са о по филмите и в БГ-мама съм го виждала... На живо никак.

Ще опитам, но е заспивал за НС още в 18ч. Така и дремките ще станат 4 или 5...но ще опитам

# 10
Е как нощен сън в 18... Точно това трябва да си е дрямка. Ти на обед ли го къпеш това бебе? Нямате ли ритуал преди нощен сън? Изместено ти е всичко с 2 часа, затова става много рано. Или 2-3 дни ще го издържиш да е кисел като му прекъснеш това запсиване в 18-19... или ще го търпиш да ставате в 4-5 Simple Smile

# 11
Моята спи от 20 до 8, даже вчера легна в 19 и стана в 07:50, та има такива деца ,но има уловка ...през нощта яде 😁. Спи си не се събужда за игра ,но яде ,на 7 месеца е ,после 1 час играе яде и в 9 е първата дрямка 1 час ,после втората е от 14 до 15 когато реши пак спи 1 час и после нощния сън . Понякога има и 3 дрямки от по 30 минути ,както тя си реши е общо взето случвало се е да заспи и в 21 и става в 9 . Не казвам че не се е случвало и тя да стане в 3 или 4 или 5 ,но половин час си говори ,рита и пак заспива. Респект към майките с деца спящи и не ядящи през нощта, аз не съм от тези ,с това ядене сме на смени с баща й .

# 12
Според мен, ако не следя дневният сън, ще доведа до будуване вечер. Ако го оставям за спи и не му следя дремките, то 100% ще си стоя будна цяла вечер. Той още когато стана на 3м започна да не може да издържа и да ляга по- рано от 21ч. Когато беше новороден лягаше в 22ч. Сега не може... може би ще е подходящо между 19 и 21ч...някъде там. Въпросът е как да нагодя ставането сутрин? Това се получи от регресията и не мога да го оправя. Не вярвам, че е период и ще мине, защото после следват зъби...

# 13
Според таблицата, която имам последният дневен сън трябва да е от 17.20 ч. до 18 ч. при 4 дневни дремки.

# 14
Аз мисля така.
Детето не се буди. Нито за храна, нито по други причини.
Децата на тая възраст спат и ядат.
Ако спи детето значи му трябва сън.
Така расте. Докато спи.
Съжалявам. Нищо му няма на детето. Направете си режим с бащата. Няма как,  детето насила да заспи.
ЗА МЕН е грешка да го будиш.

Общи условия

Активация на акаунт