Ранно ставане

• 1 907
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
Виж какво ми излезе, не им вярвам особено, ама 30 лв. къде ли не ги даваме вече. https://uspeshniroditeli.com/sleep?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2Z … 20214591403780479

# 31
Виж какво ми излезе, не им вярвам особено, ама 30 лв. къде ли не ги даваме вече. https://uspeshniroditeli.com/sleep?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2Z … 20214591403780479
Супер...дори и от обща култура- пак става...ще я поръчам тези дни

# 32
Здравейте,
Ако бебето Ви се струва преуморено вечер, пробвайте да го приспивате по-рано. Може да звучи странно, но да го слагате късно за нощен сън, не винаги означава, че ще спи по до късно сутринта.
Една колежка ми даде този съвет. Тя все се опитвала да си слага бебето за нощен сън не по-рано от 20:00часа и то все така към 4-5 часа било будно вече. Пробвала да го слага към 18:00 (когато все още не е било преуморено) и бебето започнало да спи по-добре и по до късно (до към 6 поне).
При мен, при големия ми син, помогна също до един даден момент, но после влезе в друг период и трябваха нови режими.
А между другото, бебето сега към 7 часа вечерта вече съвсем му се спи и няма как да го слагам по-късно. Събужда се още през ноща поне 1-2 пъти, но това е за кърмене. Реалното му събуждане сутрин е около 6-7. На 10месеца е и има 2 кратки дневни дремки.
Та бебета и режими всякакви, нищо не Ви пречи да опитате да го приспивате вечер по-рано.

# 33
И двете ми деца си бяха ранобудни. Каквито и режими да правех, премествах дневни дремки, вечерни лягания, ритуали, се будеха рано, с тази разлика, че ако съм ги "държала" до късно будни, с идеята да се събудят по-късно, цял ден след това бяха кисели и недоспали. До към 3 години ситуацията беше такава и нищо не я промени.
Сега вече поспиват до към 8, което за мен е идеален час за сутрешно събуждане. Е, аз още ставам в 5.30, но вече пожелание Grinning Grinning
Не помагам със съвет, но имайте предвид, че може нищо да не помогне, но с времето ще го израстне.

# 34
И двете ми деца си бяха ранобудни. Каквито и режими да правех, премествах дневни дремки, вечерни лягания, ритуали, се будеха рано, с тази разлика, че ако съм ги "държала" до късно будни, с идеята да се събудят по-късно, цял ден след това бяха кисели и недоспали. До към 3 години ситуацията беше такава и нищо не я промени.
Сега вече поспиват до към 8, което за мен е идеален час за сутрешно събуждане. Е, аз още ставам в 5.30, но вече пожелание Grinning Grinning
Не помагам със съвет, но имайте предвид, че може нищо да не помогне, но с времето ще го израстне.
Единствено се притеснявам да не се преуморява от толкова будуване. Явно и той не е от спящите деца.

# 35
Следвайте неговия (нейния) режим, само това мога да дам като съвет. С времето всичко ще се нареди. До тогава - кафе и търпение!

# 36
Понякога ранното ставане е от преумора.
При вас изведнъж ли се появи или все си е било така?
Ако е все така от новородено - не мисля, че има какво вие да направите, явно това си му е биологични часовник. Скоро ще се нагоди и със смяната на времето и няма да става в 4ч. Тествали ли сте да го сложите по-рано вечер? Ако разбирам правилно, то спи само кратки дремки. Може да се е натрупала преумора. При моето дете също покрай смяната на времето се появиха ранни ставания. Няколко дни го слагах да си легне по-рано от стандартното за него и се оправи. Явно беше натрупал преумора и смяната на времето е било съвпадение. При преходи в дремките съм го слагала и в 18ч да спи.

# 37
Понякога ранното ставане е от преумора.
При вас изведнъж ли се появи или все си е било така?
Ако е все така от новородено - не мисля, че има какво вие да направите, явно това си му е биологични часовник. Скоро ще се нагоди и със смяната на времето и няма да става в 4ч. Тествали ли сте да го сложите по-рано вечер? Ако разбирам правилно, то спи само кратки дремки. Може да се е натрупала преумора. При моето дете също покрай смяната на времето се появиха ранни ставания. Няколко дни го слагах да си легне по-рано от стандартното за него и се оправи. Явно беше натрупал преумора и смяната на времето е било съвпадение. При преходи в дремките съм го слагала и в 18ч да спи.
От 2м е така. Слагала съм го и по-рано, но пак става в 4 или 5ч. Явно преминава в преход...

# 38
Не разбирам как се очаква едно бебе да спи 12+ часа нон стоп. Ми направо на обед да го сложи да сли ляга за нощен сън и да стане в 10 на другия ден...
Каква преумора, то пре-спива, спи повече от нормално.
Кое. Нормално нощен сън да започва в 18-19 часа? Тогава а приключва последното дремваме. После бодърстване, баня, хранене и лягане към 21. Тогава вече ще спи и ще става 7-8, не в 4 наспано.
Ама явно на авторката не й се занимава с бебе вече и го тръшва да спи рано-рано. После ставало по тъмно.

# 39
Не разбирам как се очаква едно бебе да спи 12+ часа нон стоп. Ми направо на обед да го сложи да сли ляга за нощен сън и да стане в 10 на другия ден...
Каква преумора, то пре-спива, спи повече от нормално.
Кое. Нормално нощен сън да започва в 18-19 часа? Тогава а приключва последното дремваме. После бодърстване, баня, хранене и лягане към 21. Тогава вече ще спи и ще става 7-8, не в 4 наспано.
Ама явно на авторката не й се занимава с бебе вече и го тръшва да спи рано-рано. После ставало по тъмно.
Мила, Госпожо! Благодарих Ви за съветите и коментарите! Вие явно имате пре- достатъчно време да нарицавате и сеете негативни коментари. Хубаво е, че отсъждате "авторки" , може и герои...Детето, когато стане в 4ч или 5ч, няма как да издържи деня до 21ч, но Вие може и да сте си преуморявали децата, без да знаете. Ако се познавахме, щях да кажа, че имате нещо лично към мен с този нарицаващ тон, но...когато чета по други теми, там също сте "любезна". Явно не сте се наспали и сте толкова кисела, но пък ние с неспящите деца Ви разбираме. Да, детето не може да спи 12ч, но колкото повече пораства, толкова повече нощният сън се увеличава, а дневният намалява. Вие явно от новородени сте си практикували едно и също- ми, не работи! Благодаря Ви отново! Бъдете здрава!
Ако желаете, споделете точно как да го направя, защото Вие знаете, а аз очевидно бъркам. Когато стане в 5ч то може да издържа будно от 2.20ч до 2.45/50ч, но не на всяко будуване, до вечерта ще е уморено от 12ч неспане или ще преспи през деня и вечерта- отново няма да спи!

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 09:26 от Aroma16

# 40
Ама ти повтаряш едно и също и го слагаш все по-рано да спи.
Дръж го заето малко вечер, за да си обърне режима. Да ляга след 21. Има как. Постепенно.
Ама явно искаш да спи от 18 до 9 сутринта.
Няма да стане, ще започне да се буди все по-рано наспано.

# 41
Ама ти повтаряш едно и също и го слагаш все по-рано да спи.
Дръж го заето малко вечер, за да си обърне режима. Да ляга след 21. Има как. Постепенно.
Ама явно искаш да спи от 18 до 9 сутринта.
Няма да стане, ще започне да се буди все по-рано наспано.
И как точно да държа заето спящо бебе, което заспива от раз?

# 42
Премести всички спанета като за начало с 20-30 мин
След 2-3 дни още толкова . За две седмици ще се измести лягането, и ставането.
Ако за 20-30 мин не можеш да правиш нещо допълнително с детето ти, не знам кой може да ти помогне...

# 43
Съвсем нормално е на тази възраст ако последната дрямка му е до 18ч. да легне за нощен сън в 20ч. Обаче не, тя ще седи и ще го разиграва до 21ч. Що за съвети? Преумореното бебе също има проблеми със съня, както и преспалото.

# 44
Съвсем нормално е на тази възраст ако последната дрямка му е до 18ч. да легне за нощен сън в 20ч. Обаче не, тя ще седи и ще го разиграва до 21ч. Що за съвети? Преумореното бебе също има проблеми със съня, както и преспалото.
Е къде съм писала да го разиграва до 21?
Писах постепенно да измести съня, за да ляга към 21
Тя го слага все по-рано, щото било преуморени, като очаква да спи повече.
Ти какво предлагаш, ако бебето ляга в 18, в колко ще стане сутринта?
На детето не му е последната дрямка в 18. Тогава го слага за нощен сън.

Общи условия

Активация на акаунт