Ранно ставане

• 1 906
  • 46
  •   1
Отговори
# 15
Според таблицата, която имам последният дневен сън трябва да е от 17.20 ч. до 18 ч. при 4 дневни дремки.

Аз също знам, че не е ок да е след 18ч. Просто ако успея да избутам ставането сутрин, ще е супер, но не знам как.

# 16
Хм, абсолютно същото положение и при нас. Бебка като беше на 5 дремки последната приключване към 8 и я къпех. После спря да се събужда, будих я за баня 1-2 пъти, обаче много киселееше и спрях да я будя. Почна да заспива в 19, лятото към 21:30-22. Но и аз следя дневния сън и тя спи само 4х40 мин. Снощи легна към 21, обаче сутринта към 5 пак се събуди. Дадох и бибката и я оставих, поритика малко и заспа, окончателно стана към 6 и 15. И аз искам да става по-късно ама...

# 17
Хм, абсолютно същото положение и при нас. Бебка като беше на 5 дремки последната приключване към 8 и я къпех. После спря да се събужда, будих я за баня 1-2 пъти, обаче много киселееше и спрях да я будя. Почна да заспива в 19, лятото към 21:30-22. Но и аз следя дневния сън и тя спи само 4х40 мин. Снощи легна към 21, обаче сутринта към 5 пак се събуди. Дадох и бибката и я оставих, поритика малко и заспа, окончателно стана към 6 и 15. И аз искам да става по-късно ама...
На колко месеца е? Може би е време за 4...

# 18
4, тя е на 4 дремки, но много кратки и оттам идва проблема според мен. Не става да ги удължат, пробвам всеки път да доприспивам, не става.

# 19
4, тя е на 4 дремки, но много кратки и оттам идва проблема според мен. Не става да ги удължат, пробвам всеки път да доприспивам, не става.
Много лоша ситуация. Е, и при насхе така. Мислех си, че като вдигна интервалите, ще успее да спи. Има дни, в соито успява, но повечето са по 30на мин. Явно не може да свърже 2та цикъла на сън. Дано не ви влияе на нощният сън. При нас така започна от 4ти месец с регресията и все още не мога да намеря решение, скоро ще стане на 6м..
Пробвам всякакви вариянти, но той като спи кратко и се изморява бързо. Няма и вариянт за по- късен сън

# 20
На 5 месеца е крайно време да е на 3 спанета, някои по-буднички бебета дори преминават на 2. Няма как да спи по 4 пъти на ден и после през нощта пак да спи. Разтвгляте интервалите и правите рязко преход според мен. Часа на лягане щом си го е направила рано, благодат. След 1 година и да искате няма да заспива толкова рано.

# 21
На 5 месеца е крайно време да е на 3 спанета, някои по-буднички бебета дори преминават на 2. Няма как да спи по 4 пъти на ден и после през нощта пак да спи. Разтвгляте интервалите и правите рязко преход според мен. Часа на лягане щом си го е направила рано, благодат. След 1 година и да искате няма да заспива толкова рано.
Съгласна съм, но ми е доста трудно, когато стане в 5ч да направя няколко поредни дни с 3 дремки и да задържа лягането към 19ч. Ако можех да изместя ставането една идея по- късно, мисля, че нямаше да имам проблем. Ако стане в 5.50ч( в най- добрия случай), то тогава не успява да или да издържи интервалите, или да има сън по- дълъг от 40мин и пак се връщам в изходна позиция...при това неспане се чудя как успява да издържа 2.30ч/40ч будност.

# 22
Според таблицата, която имам последният дневен сън трябва да е от 17.20 ч. до 18 ч. при 4 дневни дремки.
Това да, ама при нея там започва нощният. Някъде бърка два часа. Нищо му няма на детето някой ден да му се намести режима, след като е решила да има такъв и гледа часовници.
Бащата да става в 3-4 едва ли му е гот, като е на работа после цял ден.
По-скоро майката е видя рахат рано да го тръшва за нощния сън, ама не е преценила, че сутринта става тегаво Simple Smile
Та или си го остава да ляга с кокошките и да става с петлите, или няколко дни му размества последния сън, за да измести ставането.

# 23
Това да, ама при нея там започва нощният. Някъде бърка два часа. Нищо му няма на детето някой ден да му се намести режима, след като е решила да има такъв и гледа часовници.
Бащата да става в 3-4 едва ли му е гот, като е на работа после цял ден.
По-скоро майката е видя рахат рано да го тръшва за нощния сън, ама не е преценила, че сутринта става тегаво Simple Smile
Та или си го остава да ляга с кокошките и да става с петлите, или няколко дни му размества последния сън, за да измести ставането.
Благодаря Ви за полезните съвети. " Тръшването с кокошките" не е по мое желание. Детето започна да не издържа да стои будно до 21ч. Нощният му сън започва в 19ч. Само веднъж започна в 18ч. Явно не сте разбрали много добре, но чувствам нарицание от Ваша страна. Пиша, с молба, ако някой може да ми помогне. Блазе на Вашите деца, които са спали. Моето, не е от тях!

# 24
Ми не са спали, точно обратното. Твоето го натискаш да спи рано и после проблем със ставането.
Да дойде някой да ти го гледа освен? Дадоха ти се съвети, не знам какво друго очакваш.
Явно си ползвала и консултант по сън, че сега е модерно, с тия термини, които употребяваш. Ползвай пак, явно не работи...

# 25
Ми не са спали, точно обратното. Твоето го натискаш да спи рано и после проблем със ставането.
Да дойде някой да ти го гледа освен? Дадоха ти се съвети, не знам какво друго очакваш.
Явно си ползвала и консултант по сън, че сега е модерно, с тия термини, които употребяваш. Ползвай пак, явно не работи...
Не разбирам защо е това заяждане от Ваша страна. Опитах и Вашето предложение от вчера- събуди се в 5ч. Никъде не пиша, че искам някой друг да ми го гледа, но явно Вие си правите грешни изводи. Желая Ви спокоен ден!

# 26
И аз не я натискам да ляга рано, ама знам, че не е хубаво да се буди заспало бебе. Авторката напълно я разбирам, на мен не ми пречи да става към 6, 6:30, но със смяната на времето става по-рано. Според мен много скоро се случи смяната и след още някой друг ден бебчовците ще свикнат с нея и ще започнат по новия режим. Между другото и аз се бях ориентирала към консултант по сън, заради кратките дневни дремки, но като гледам, май файда няма. Едно време майките ни едва ли са следели ИБ и прочие, водели са се по детето. Пробвай и така ако не става с ИБ.

# 27
И аз не я натискам да ляга рано, ама знам, че не е хубаво да се буди заспало бебе. Авторката напълно я разбирам, на мен не ми пречи да става към 6, 6:30, но със смяната на времето става по-рано. Според мен много скоро се случи смяната и след още някой друг ден бебчовците ще свикнат с нея и ще започнат по новия режим. Между другото и аз се бях ориентирала към консултант по сън, заради кратките дневни дремки, но като гледам, май файда няма. Едно време майките ни едва ли са следели ИБ и прочие, водели са се по детето. Пробвай и така ако не става с ИБ.
Мен също 6ч напълно ме удовлетворява, но той не може. Ще опитвам всякакви вариянти. Не бих казала, че го будя, защото той не спи😅😅. Водих се по него, но дава смесени сигнали. Когато търка очи или се прозява, не винаги при него е знак за сън. Един път или 2 пъти стана в 6ч и след това дремките са му по 30на мин, та пак се връщам на 19ч...

# 28
Значи всъщност и при теб проблема са кратките дремки. Четох, че за някои деца е нормално до 5-я месец това. Дано скоро да започнат да дремват повече.

# 29
Значи всъщност и при теб проблема са кратките дремки. Четох, че за някои деца е нормално до 5-я месец това. Дано скоро да започнат да дремват повече.
Да! Дано...не може да свързва циклите на сън и оттам е и ранното ставане, защото явно се преуморява. Вчера е спал 2ч и пак стана в 5. Така, според мен му се трупа умора и не знам как да я оправя. Не мога да го доприспя, той си става весел, играе, и на следващото спане- отново 30ка...дано да е нещо временно, че се притеснявам с преумората. Аз вече свикнах на нощното будене и ранното ставане- искам той да има пълноценен сън.

Общи условия

Активация на акаунт