Ранно ставане

• 1 903
  • 46
  •   1
Отговори
# 45
Съвсем нормално е на тази възраст ако последната дрямка му е до 18ч. да легне за нощен сън в 20ч. Обаче не, тя ще седи и ще го разиграва до 21ч. Що за съвети? Преумореното бебе също има проблеми със съня, както и преспалото.
Тя, жената, според мен не се е сблъсквала с този проблем, или просто го е игнорирала и не знае, че изходът е много труден и няма как, докато детето не отпочине, а когато има лоши нощи и кратки дремки през деня- става още по- трудно. Никъде не съм писала, че го слагам още по- рано, но и това не е разбрала. Ляга между 19ч/20ч. Няма как да избутам до 21ч., зависи от последната дрямка( обикновено приключва до 17ч/17.30ч).

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 10:55 от Aroma16

# 46
Наскоро четох за подхода да го сложиш за първа дрямка много рано след ставането, до макс 1 час. Като стремежа е да хапне и пак да бъде приспано. Така евентуално може да се намести биологичният му часовник към по-късно ставане.
Моето дете често спи по 12 часа вечерен сън. Нормата му е 11ч, така се чувства най-добре. Не виждам нищо странно в това. Спи много по-добре когато си легне в ранен час, спрямо ако легне в 21-22ч. Така че коментарите, че децата трябва да си лягат след 21ч, за да спят повече не е релевантен. 
Една статия по темата
https://www.mamospimise.com/blog/when-is-bedtime

Понякога ранното ставане е от преумора.
При вас изведнъж ли се появи или все си е било така?
Ако е все така от новородено - не мисля, че има какво вие да направите, явно това си му е биологични часовник. Скоро ще се нагоди и със смяната на времето и няма да става в 4ч. Тествали ли сте да го сложите по-рано вечер? Ако разбирам правилно, то спи само кратки дремки. Може да се е натрупала преумора. При моето дете също покрай смяната на времето се появиха ранни ставания. Няколко дни го слагах да си легне по-рано от стандартното за него и се оправи. Явно беше натрупал преумора и смяната на времето е било съвпадение. При преходи в дремките съм го слагала и в 18ч да спи.
От 2м е така. Слагала съм го и по-рано, но пак става в 4 или 5ч. Явно преминава в преход...

Общи условия

Активация на акаунт