Захранване - въпроси и отговори - тема 13

• 37 967
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • до най-прекрасния мъж
Аз заместих след 2 месеца. Зеленчук не може да замести хранене, нито плод. Поне не на този етап. Въведете си зеленчуците, после каши, плодове, жълтък, месо и чак когато детето получи пълноценен и балансиран обяд, мислете за заместване.

# 511
Благодаря за отговорите.
На курса по захр. който слушах казаха, че целта е за 10дни да се въведе постепенно първа храна (там кой с каквото реши да започне) и тя трябва да замести хранене. Ама, предполагам каква е целта и какво се случва на практика е различна история😏

# 512
Благодаря за отговорите.
На курса по захр. който слушах казаха, че целта е за 10дни да се въведе постепенно първа храна (там кой с каквото реши да започне) и тя трябва да замести хранене. Ама, предполагам каква е целта и какво се случва на практика е различна история😏
При кърмените обикновено още по-бавно става заместването. С голямото дете имах заместено хранене след годинката, с малкото след 9м.

# 513
Няма нужда да бързате да замествате хранене,основната храна до годинката си е мляко(АМ или кърма).

# 514
Здравейте! Още не бях давала на сина ми фурми (вече е на 1г.3 м.) По колко фурми на ден могат да се дават, има ли някакво ограничение в количеството? Тъй като са доста сладки, затова питам. И накисвате ли ги, белите ли ги? За махането на костилките е ясно. Също червена боровинка давате ли? (Прясна, замразена)

# 515
И аз имам питане, личната каза, че може вече да му давам пюрета с месо, има ли значение кое месо ще е първо, и ако да - в каква последователност се дават? И още 1 въпрос, понеже му правя домашни пюрета (зеленчукови или плодови) колко време могат да седят най-много преди да ги дам?

# 516
И аз имам питане, личната каза, че може вече да му давам пюрета с месо, има ли значение кое месо ще е първо, и ако да - в каква последователност се дават? И още 1 въпрос, понеже му правя домашни пюрета (зеленчукови или плодови) колко време могат да седят най-много преди да ги дам?
Пуешко-заешко-пилешко. В този ред се дават. До два дни мисля, ако са домашни. Купешките до 24 ч.в хладилник след отваряне.

# 517
Пуешко-заешко-пилешко. В този ред се дават. До два дни мисля, ако са домашни. Купешките до 24 ч.в хладилник след отваряне.
Много благодаря! За купешките знам, но отскоро правя домашни и се чудех.. 😊

# 518
Домашните, ако ги сложите горещи в бурканче и обърнете капачката, може и повече. Някои ги ползват и цяла седмица, аз лично до 3 дни.

# 519
Ако детето е яло обикновена кафява леща,червената брои ли се за нов продукт?Четох,че въпросната червена била обелена жълта,а избягвам да давам нова храна през уикенда.

# 520
Ако детето е яло обикновена кафява леща,червената брои ли се за нов продукт?Четох,че въпросната червена била обелена жълта,а избягвам да давам нова храна през уикенда.
Не, не е нов вид храна.

# 521
Здравейте, моля за съвет. Бебето ми е на 13++ и откакто съм започнала захранването не е имало отказ от хранене от негова страна - опитваше новите храни, с количествата не съм имала драми. От 2-3 седмици обаче все едно е друго дете: изяжда ⅓ от храната и започва да плюе и хвърля по пода, като отказва да си довърши храненето. Единствено все още приема млякото с охота,както и хляб и банан. Мислех, че са зъби, понеже в този период избиха 3 кучешки, но те вече пробиха, а подобрение с апетита няма. Отказва да си дояде независмо какво му предложа, дори неща, които обича. Какво е това чудо и какъв следва да е разумният подход от моя страна? Simple Smile Не искам да го насилвам, но пък така той не се храни достатъчно, а вече проходи и изразходва доста повече енергия.

# 522
От кой месец се дават месни пюрета ?

# 523
Как процедирате с храненето на почивка (хотел например).

Готови пюрета не давам, детето не ги яде, на мен също си признавам са ми малко гнусни.

Освен да направя няколко бурканчета и да ми ги топлят там. Ама все пак, ако някой сподели полезна идея ще е супер. Simple Smile

# 524
От кой месец се дават месни пюрета ?
7-8 месец. Аз дадох към 8-я месец, защото започнах да захранвам след 6++ месечна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт