Захранване - въпроси и отговори - тема 13

• 37 967
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
От кой месец се дават месни пюрета ?

един месец след началото на захранването и най-рано на навършени 6 месеца

# 526
  • Пловдив
fiffy, колко е голямо детето?

Ние именно заради малката, като беше под годинка ходехме само по хотел с апартамент с кухненски бокс / къща за гости или Airbnb - за да мога да и направя нещо за ядене, че и тя беше на домашни пюрета.
Но все пак се случва човек да иде на хотел и няма лошо 1-2 дни да яде купешко пюре. Нищо няма да му стане- ние така направихме веднъж. ТогАва взех пюретата на DM и бяха страхотни.
Иначе за следобедна съм вземала готова каша за из път, такава която се прави с АМ.

Другите хранения са били мляко, говорим за периода под годинката.

# 527
На 8 месеца и съм въвела зеленчуци, плодове подходящи за възрастта, яйце, пилешко, каши, т.е няма богат избор. 😀

За кашите не се притеснявам, една топла вода ми трябва и това е. Ама пюретата. Даже го мислих да е на пюре с месо дните в хотела, че това яйце ме притеснява да стои. Т.е да си Направя две бурканчета и да помоля да ми ги стоплят.

Иначе ще видя и тези пюрета на дм, не съм взимала, но всеки казва, че са хубави.

След една случка с развалено на хип съм малко предубедена, особено към техните, знам, че сигурно е единичен случай, ама все пак.

# 528
Освен на ДМ, хубави са и пюретата на Гербер. Пробвайте ги, може да се харесат.

# 529
Имам си хладилна чанта, термоси за вода и храна и уред за топлене (доста компактен на Nuk). Носила съм твърдо сварени яйца в хладилната чанта, имам и яйцеварка за 1 яйце, не ми е пречило за 2-3 дни да намеря вариант. Включително и колкото и да не се препоръчва съм си замразявала пюрета, от камерата в хладилната чанта, после като стигнем в хладилника/минибара. Каши инстантни, бисквити, мляко. Готови пюрета да не миришат на консерва - на Babybio, някои на Gerber. Не че другите са лоши, но и моите деца малко им се дърпаха.

# 530
  • до най-прекрасния мъж
На Бейбибио са много хубави както еднокомпонентните пюрета, така и менютата с месо. Яйце мисля, че във всеки хотел биха услужили да сварят.

# 531
За попара сутрин на бебе освен сухари на холе със спелта какви други може да ми препоръчате ? Без турските и гръцките..

# 532
За попара сутрин на бебе освен сухари на холе със спелта какви други може да ми препоръчате ? Без турските и гръцките..
В дм и Кауфланд има на техни марки бебешки спелтови. Има и едни обикновени пшенични papadopolous  без сол и захар.

# 533
В Зоя също има Сухари от спелта, немски, без сол и захар, в момента не са налични на сайта и не мога да дам линк.

# 534
И аз купува на Холе, докато не видях на дм техните от био щанда. Също са спелтови и цената е двоино по ниска.

# 535
Да, но аз се интересувам от сухари, които не са от спелта. Да са от друг глутен. Не ми се струва окей да давам само спелтови.

# 536
На Пападопулу са с палмова мазнина...

# 537
На Пападопулу са с палмова мазнина...
Да, именно, не бих ги ползвала. Затова написах без гртцки и турски, защото са със захар и палмова мазнина..

# 538
Здравейте, искам да започна да захранвам с глутен и искам да започна с овесена каша. Купих такава на Хип, но на нея пише, че не съдържа глутен. Нещо се обърках - в крайна сметка овесът съдържа ли глутен? И защо тази каша е безглутенова? Благодаря предварително

# 539
  • до най-прекрасния мъж
По принцип овесът не съдържа глутен, но поради възможно кръстосано замърсяване повечето овесени продукти се смята, че може да съдържат следи от глутен. Освен тези, на които изрично е обозначено, че не съдържат такъв. Така че щом изрично пише, че не съдържа глутен, значи наистина е така.  Давайте си го, той си е нова храна, после си преминете на следващото, което сте решила да давате.

Общи условия

Активация на акаунт