Захранване - въпроси и отговори - тема 13

• 37 954
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Какво кисело мляко давате на бебетата ?

# 541
  • Асеновград
Още не съм дала, но мисля да дам на Хармоника 3,6% био краве кисело мляко, те имат и козе. Вчера го купих да го опитам, наистина е мнооого по различно от останалите, все едно баба ми го е правила домашно. А цената му е почти като на другите вече, да не кажа че е и по-евтино на места от Верея например.

# 542
Зелената Хармоника давах, много му беше гадна, а и на голямото дете също. Купувах и уж фермерски, на Бредас, Ярлово, също голям киселоч. Като направи бебето 1 г., минах на синьо и зелено ЕлБи и го яде с голям кеф. И Хармониката е доста по-скъпа от масовите млека, около лев нагоре за кофичка, не съм съгласна, че цената е като на останалите.

# 543
  • Пловдив
Обикновено кисело мляко Маджаров, Верея и т.н. С нормална масленост 2-3 %.

# 544
това което аз ям - Родна стряха БДС от Лидл, само че на него взимам 3.6%

# 545
Верея по БДС 3,6%, Маджаров пак 3,6%, Боженци. Такова ядем и ние вкъщи.

# 546
  • до най-прекрасния мъж
това което аз ям - Родна стряха БДС от Лидл, само че на него взимам 3.6%
Ние ядем такова и на нея давам от него. Но гледам да е задължително БДС, че има и не по БДС.

# 547

В началото купувах на Хармоника 3,6 %, но много нерентабилно. Ако изяде само няколко лъжички, след един - два дена е вече вкиснало и трябва да се хвърли. Купувам по БДС - понякога Боженци, но най-често Елби - 3,6 %.

# 548
  • София
Това, което ядем и ние - Маджаров, Верея, ако  някое друго сме харесали, 3.6%. Гледаме състава като цяло. Не съм купувала никога нещо специално като марка за детето.

# 549
  • София/Севлиево
От каква възраст се дават боб и леща?Че гледам в детската кухня има от време на време,но тогава или не вземам ,или аз го изяждам.На година и три е,но ми се струва доста малък.С баткото не помня кога съм дала,но със сигурност бе по-късно,че ми бе с много алергии и капризен стомах....

# 550
Ели, аз давам червена леща, която му готвя. Около годинката започнах. Тя няма люспи и е щадяща. Не й слагам разни запръжки.
Бял боб дадох преди няколко дни за първи път. Малчо стана на 1г.7м. в събота. Пак без запръжки.

# 551
Червена леща дадох на 10 навършени месеца, а боб, първоначално белен вкъщи, после от кухнята на 16 месеца.

# 552
Днес дадох боб за първи път, 10+ месеца.
Сварих, претрих през цедка люспите и после го прибавих към другите задушени зеленчуци, сложих и телешко варено, хапнаха си.

Леща не харесаха, грах обичат

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 17:07 от Щефи

# 553
  • до най-прекрасния мъж
С грах я захраних по грешка още на 5 м. Не обърнах внимание, че е след 6 месец и редовно й давах преди да я запиша на кухня. Боб дадох с кухнята на 11 м, леща също. Бобът го пасирам, защото е белен, но ми се струва леко твърд. С лещата нямаме проблеми, добре сварена е и си я давам директно без да я пасирам. Ние сме на държавна кухня и тук един път седмично има боб, грах или леща.

# 554
Под годинката за второто ми дете, готвя за нас и отсипвам за него, при нужда пасирам, добавям месо. Червена леща слагам редовно като въглехидрат за сгъстяване на супи, вместо фиде примерно.

Общи условия

Активация на акаунт