Захранване - въпроси и отговори - тема 13

• 37 952
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
А някоя от вас прави ли мляко? Или готово е по-добре.

# 556
А някоя от вас прави ли мляко? Или готово е по-добре.

Аз ще изкажа непрофесионално мнение.. Може и да греша, но така си мисля аз - По-добре купешко. Киселото мляко се става такова, защото работят разни бактерии. В домашни условия не знае какво ще се навъди и в какви количества. В масовото производство има контрол все някакъв..

# 557
Добре съхранявано домашно кисело мляко и по цял сезон е траело по разкази от баба ми. В днешно време е късмет да се попадне на хубаво мляко, я е хранене животното с нехубава храна, я е добавяно вода от собственика...

# 558
Дайте идеи за хубаво овче кисело мляко? Бях взела на Добрев, но пътувахме и не го ползвах. Месец след изтичане на срока му, нищо му нямаше (не беше отваряно) и се чудя това нормално ли е 😁

# 559
Имах овче кисело мляко, което три месеца в хладилника нищо му нямаше /бях забравила един буркан/, освен, че беше кисело. Беше домашно подквасвано. Мъжът ми си го хапна, на мен ми беше много кисело, но аз овче не ям.

# 560
Нашето не беше кисело изобщо 😁

# 561
  • до най-прекрасния мъж
Забравяла съм домашно кисело мляко около 3 м в хладилник, нямаше му нищо. Беше много вкусно и прясно. Но капачката му се беше вакуумирала при прибирането в хладилника.

# 562
От каква възраст се дават боб и леща?Че гледам в детската кухня има от време на време,но тогава или не вземам ,или аз го изяждам.На година и три е,но ми се струва доста малък.С баткото не помня кога съм дала,но със сигурност бе по-късно,че ми бе с много алергии и капризен стомах....
Зелен боб и леща дадох на 12 месеца. Зрял боб - на 15 месеца.

# 563
  • Седмото небе
Ние с малката ядем и харесваме много киселото мляко на Йовчев 3,6% по БДС. Сравнително рядко се намира, но нас ни е много вкусно, както и изварата им. Много се радвам, че в най-най близкия ни магазин в отсрещния блок решиха да ги зареждат.
Бял боб яде чак някъде около 1,8 г когато започна яслата. Иначе от около годинката зелен боб по малко, леща и грах малко от преди това. Че беше много злояда и капризна с повечето храни.
Сега вече на 2 г без един месец яде без проблем почти всичко. Единствено само грозде отказва тотално. От всичко друго е склонна поне да опита, но него го вижда само и го бута, прави се че и е гадно, и не желае да го докосне даже.
Ама пък дай и тънко резенче лимон и гледай цирк-смуче, мръщи се, после се смее, ама яде и чак се радва...

# 564
Ще ги пробвам тези Йовчев, че нито Хармоника нито Верея стават независимо какво пише на етикета. С чувствителен стомах съм и заставам зад думите си с личен пример.

# 565
  • София/Севлиево
Мляко не съм квасила,но на големия правех кефир със закваска от био магазин и можеше до 10 дни да издържи (след това хващаше плесен отгоре и не смеех да го консумираме).

# 566
На 7 + месеца яде по 190мл адаптирано мляко има заместени  2 хранения пюре и каша . От кашата колко грама трябва да давам 190гр или по-малко ?

# 567
На 7 + месеца яде по 190мл адаптирано мляко има заместени  2 хранения пюре и каша . От кашата колко грама трябва да давам 190гр или по-малко ?
Аз давам еднакъв грамаж на всички ядения. Но 190гр. не са ли много? 😊 Моето е почти на 7м. яде по 160гр.

# 568
  • до най-прекрасния мъж
И аз предлагах 190 гр и колкото изяде. Понякога всичко, понякога не. Но и тя предпочиташе много плод с малко каша. Чиста каша никога не е искала да яде. Сега е на 1 г и яде само плод за СЗ, кашите ги бута и не ги иска.

# 569
И аз мисля че 190 гр е много ама педиатъра така 180- 190гр за 7 месец

Общи условия

Активация на акаунт