Нерешителен мъж

• 11 747
  • 328
  •   1
Отговори
# 195
Не, не отивай да живееш с него щом искаш брак. Много вероятно е никога да не го получиш.

Извинявам се, ама никой разумен млад човек в днешно време няма да сключи брак без да са поживели заедно. И аз силно приветствам този подход, защото любовта си е любов, но когато се намесят делничните рутини и битовизми много хора разбират, че не могат да мелят заедно. И е много тъпо, ако го осъзнаят чак след сватбата.
Аз също казвам на щерката - първо живейте и вижте как се понасяте, после подписи и още по-после деца.
Отново срещам (тъпото за мен) вярване, че любовта е необходимото и достатъчно условие за щастлив брак. Е - не е така, любовта е нужна, но само любов не стига за здрава връзка.

# 196
Тази работа с цивилизованото съжителство е за интелигентни хора, които са надскочили битовото и гледат отвъд.

Права си. При нас проблемите обикновено ги създава майката на майка ми, която според мен завижда, че иначе се разбират. Живее в друго населено място и като се появи, все има някакво напрежение.

# 197
Тони е здравият разум.
Види се на кого му треперят мартинките. 😂
То и любовта на таквиз хора...

# 198
На 30г. не бих си губила времето с нвякакви тийн мисли за брак. Пробваш, гледаш, консумираш!

# 199
Етаж от къща, в която живеят родителите на другия етаж, не е самостоятелно жилище. Това е една голяма къща, в която живеят майка, баща и синът им. Вече на кой къде му е спалнята, са подробности. А дори и да е обособено като две отделни жилища, с отделни входове, отделни партиди, отделни кухни, бани и тн. Пак са ви до г*за и всичко се чува и вижда. А и двора нали е общ, всеки ден ще се засичате, ще се знае кой кога излиза, кога пазарува, как си простира гащите, кво готвил, кога чистил, кога пръднал, кога се таковал.. пък дете ако има, мале, мале, става бай бабо, мечка да не ме среща... Успех на младежа с намирането на булка за подобна конфигурация. Някоя с ниски критерии и притисната от други обстоятелства, освен...

# 200
За този,които питаше приятеля ми живее във къщата на родителите си,която е фамилна…

И аз, ама друго ме тормози. Има ли дете в картинката?
[/quote

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 15:18 от Bad Nurse

# 201
  • Наблизо
Аз съм с десет ръце За съвместното съжителство преди брака.От една страна се вижда по-добре кой как живее и дали си пасват и от друга ( и това е много по-важно,защото без живеене заедно не се вижда лесно  и дори прикрива по-добре) кой как управлява финансите си.Едно е срещи за секс в къщи и ще взема нещо за ядене,почивки ,друго е да си споделяме сметките ..Парите са много много важно нещо.
Сватбата няма да избяга,щом двамата са си паснали.Аз се ожених на 31 след доста години семейни начала и едно дете.Просто така се случи.
Само че на собствен терен,без маминка,бабинка и други тетки наоколо.Най-бързият начин да съсипеш връзка,е да се завреш при свекървата..Моите родители винаги са живели сами,бабите и дядовците ми също..и всички са заедно и щастливи.Тези от роднините ми,които живееха в конфигурация тип Железния светилник са все още заедно де,но си изядоха младините в конфронтации и проблеми със “старите” до степен връзката им да е проформа защото така трябва.

# 202
Никога не бих сключила брак, без да съм живяла с човека. Този филм го гледах вече - 3 годишна връзка, започнала в ученическите години. 2 години голяма любов, за цялото време едно скарване, което трая няколко часа и приключи с уверения в още по-голяма любов. На шестия месец от съжителството ни вече бях наясно, че това не е Мъжът и няма да бъде баща на децата ми.
Толкова подводни камъни има - домакинската работа, разпределянето на семейния бюджет, жилищния въпрос, прекарването на свободното време, и още и още. И не е "само един подпис" бракът, това е много сериозна стъпка с доста юридически последици. На 30 не може авторката да е толкова наивна да плаче, че мъжът не искал да се оженят, понеже не я обича достатъчно. Това си е опит за "връзване" и гарантиране на силна позиция отвсякъде.

# 203
  • Най-красивата страна
Много трудно е и в повечето случаи направо невъзможно да накараш такъв мъж да се изнесе от наследствения си етаж.
Освен,ако жената има какво да предложи, например собствено самостоятелно жилище.
Ама ако няма-той няма да се съгласи да изплаща 30 години кредит или да живее под наем.Защото си има етаж...защо да се напряга..
Така е възпитан.
И ако жената няма нищо свое и е много влюбена,обикновено се съгласява да живее в къщата на свекърите на въпросния етаж.
И в този случай е по-добре да има брак,че поне да я приемат като снаха.Защото иначе всеки път,когато има претенции ще и натякват,че е никоя.Просто такъв е селския манталитет..

Ако тя реши да си тръгне,нищо не може да я спре-ни брак,ни дете.

Иначе съм съгласна,че това не е най-добрия вариант и ще има проблеми.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 08:14 от Veronikaaa

# 204
Така или иначе никой мъж в наши дни и на зряла възраст няма да се съгласи да се ожени за жена, с която не е живял. Даже няма смисъл да се обсъжда. Тъй че авторката да си решава дали й е по-важно да си спазва принципа за не-съжителстване преди брака или да се задоми.

# 205
  • BG
Тони, ти си един младеж, който не е готов за семейство май... GrinningInnocent
Лори, ела да живееш у нас. Имам и детско легло, даже..

# 206
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:
Ае кви са тея ваште свекърви бре Laughing , нали в крайна сметка те са отгледали и възпитали мъжете ви за да се превърнат в това, заради което сте ги избрали. Sunglasses
Знаеш ли, моята свекърва, макар и бивша е толкова прекрасен и мил човек, че още я майко-свам и имам най-топло и мило отношение към нея. Но НИКОГА не бих живяла с нея. Тя е толкова деликатен човек, че със сигурност не бих имала проблеми, но ежедневието е толкова напрегнато, че в най-нормален разговор биха се появили такива. Аз със собствената си майка не бих могла да живея. Какво остава, ако свекървата е властна и надменна, да не мога чорапа да си хвърля на спокойствие на пода. Не, не, няма начин. Да не говорим, че когато семейството е отделно те си решават проблемите помежду си, тяхна воля дали ще се скарат, дали ще се е..т, без някой да им виси на главата. И аз да съм, и на мен няма да ми е приятно да гледам чужд чорап по пода и ще искам в моята къща да се спазват моите правила. И когато човек се чувства притиснат, трупа, трупа в себе си и накрая избухва и в повечето случаи нещата се провалят. За справка - над 100 теми "С какво ви дразнят свекървите". Само от една част прочетено можеш да си направиш извода, че нещата биха могли да се избегнат, ако младите живеят отделно.

Само дето това си зависи единствено от самите хора, ама изключително много си зависи от самите хора, и от нищо друго, да, има властни, но има и разбрани, разбира се, че винаги е хубаво семейството да си живее само, но не винаги е възможно, а вие тука жените го правите такъв проблем все е едно е от земетръсен характер.
Мъж ли си? Сигурно затова не знаеш и не можеш да си представиш какво означава две жени да делят една кухня. Имах такава оферта преди повече от 10 години, хем бях млада и неопитна, но казах твърдо не.
[/quote]
Това, че в кухня две жени не трябва да има го знам, но има значение и възрастта на снахата и свекървата, едно е примерно 20 годишна снаха и 40 годишна свекърва и съвсем друго 30 годишна снаха и 70 годишна свекърва. Simple Smile
Тази работа с цивилизованото съжителство е за интелигентни хора, които са надскочили битовото и гледат отвъд.

Досега не съм срещала такива, обаче.
Все приказки за черги, градинки, липса на лично пространство, възпитание на деца и прочие неискамдаживея такъв живот спънки.
Това че не си срещала не означава, че не съществуват. Sunglasses

# 207
  • София
Успех с жена ти Wink

# 208
Скрит текст:
Ае кви са тея ваште свекърви бре Laughing , нали в крайна сметка те са отгледали и възпитали мъжете ви за да се превърнат в това, заради което сте ги избрали. Sunglasses
Знаеш ли, моята свекърва, макар и бивша е толкова прекрасен и мил човек, че още я майко-свам и имам най-топло и мило отношение към нея. Но НИКОГА не бих живяла с нея. Тя е толкова деликатен човек, че със сигурност не бих имала проблеми, но ежедневието е толкова напрегнато, че в най-нормален разговор биха се появили такива. Аз със собствената си майка не бих могла да живея. Какво остава, ако свекървата е властна и надменна, да не мога чорапа да си хвърля на спокойствие на пода. Не, не, няма начин. Да не говорим, че когато семейството е отделно те си решават проблемите помежду си, тяхна воля дали ще се скарат, дали ще се е..т, без някой да им виси на главата. И аз да съм, и на мен няма да ми е приятно да гледам чужд чорап по пода и ще искам в моята къща да се спазват моите правила. И когато човек се чувства притиснат, трупа, трупа в себе си и накрая избухва и в повечето случаи нещата се провалят. За справка - над 100 теми "С какво ви дразнят свекървите". Само от една част прочетено можеш да си направиш извода, че нещата биха могли да се избегнат, ако младите живеят отделно.

Само дето това си зависи единствено от самите хора, ама изключително много си зависи от самите хора, и от нищо друго, да, има властни, но има и разбрани, разбира се, че винаги е хубаво семейството да си живее само, но не винаги е възможно, а вие тука жените го правите такъв проблем все е едно е от земетръсен характер.
Мъж ли си? Сигурно затова не знаеш и не можеш да си представиш какво означава две жени да делят една кухня. Имах такава оферта преди повече от 10 години, хем бях млада и неопитна, но казах твърдо не.
Това, че в кухня две жени не трябва да има го знам, но има значение и възрастта на снахата и свекървата, едно е примерно 20 годишна снаха и 40 годишна свекърва и съвсем друго 30 годишна снаха и 70 годишна свекърва. Simple Smile

[/quote]
Не разбирам какво значение има конкретната възраст.

# 209
  • София
И той не разбира. Мисли си, че едно поколение разлика е по- добре от две.

Общи условия

Активация на акаунт