Нерешителен мъж

• 11 744
  • 328
  •   1
Отговори
# 210
И той не разбира. Мисли си, че едно поколение разлика е по- добре от две.
Ако се има предвид, че по-млада снаха по-лесно ще се навие на такова съжителство, не съм съгласна. Аз бях на 22 и отказах. Сега, на 35, пак не бих приела.

# 211
  • Столичанин ама не в повече :D
Въпреки, че усещам иронията все пак ти благодаря Simple Smile , но аз просто си разсъждавам, как в реалността биха се случили нещата се решават след много задълбочени разговори и обмисляне и между двамата. И все пак смятам, че има сума ти неща по-важни от това. И всъщност къде в крайна сметка отиде любовта? Само цинизъм в тоя раздел.
Скрит текст:
Ае кви са тея ваште свекърви бре Laughing , нали в крайна сметка те са отгледали и възпитали мъжете ви за да се превърнат в това, заради което сте ги избрали. Sunglasses
Знаеш ли, моята свекърва, макар и бивша е толкова прекрасен и мил човек, че още я майко-свам и имам най-топло и мило отношение към нея. Но НИКОГА не бих живяла с нея. Тя е толкова деликатен човек, че със сигурност не бих имала проблеми, но ежедневието е толкова напрегнато, че в най-нормален разговор биха се появили такива. Аз със собствената си майка не бих могла да живея. Какво остава, ако свекървата е властна и надменна, да не мога чорапа да си хвърля на спокойствие на пода. Не, не, няма начин. Да не говорим, че когато семейството е отделно те си решават проблемите помежду си, тяхна воля дали ще се скарат, дали ще се е..т, без някой да им виси на главата. И аз да съм, и на мен няма да ми е приятно да гледам чужд чорап по пода и ще искам в моята къща да се спазват моите правила. И когато човек се чувства притиснат, трупа, трупа в себе си и накрая избухва и в повечето случаи нещата се провалят. За справка - над 100 теми "С какво ви дразнят свекървите". Само от една част прочетено можеш да си направиш извода, че нещата биха могли да се избегнат, ако младите живеят отделно.

Само дето това си зависи единствено от самите хора, ама изключително много си зависи от самите хора, и от нищо друго, да, има властни, но има и разбрани, разбира се, че винаги е хубаво семейството да си живее само, но не винаги е възможно, а вие тука жените го правите такъв проблем все е едно е от земетръсен характер.
Мъж ли си? Сигурно затова не знаеш и не можеш да си представиш какво означава две жени да делят една кухня. Имах такава оферта преди повече от 10 години, хем бях млада и неопитна, но казах твърдо не.
Това, че в кухня две жени не трябва да има го знам, но има значение и възрастта на снахата и свекървата, едно е примерно 20 годишна снаха и 40 годишна свекърва и съвсем друго 30 годишна снаха и 70 годишна свекърва. Simple Smile

Не разбирам какво значение има конкретната възраст.
[/quote]
Ами има, защото човек на по-млада възраст доста повече има нужда да шета, в по-напреднала иска повечко да си почива.

# 212
  • София
Има предвид, че ще са си бест френдс форева и ще си чуруликат сладко над яхнията.

# 213
Има предвид, че ще са си бест френдс форева и ще си чуруликат сладко над яхнията.
Сега разбрах. Това даже на теория ми се струва невероятно, да не говорим пък на практика. И, да, за мъжа може други неща да са по-важни, но точно тези, дребните и маловажни на пръв поглед, всъщност имат огромно значение.

# 214
Не нямам предвид това, имам предвид, че по-възрастен човек няма да има такова огромно желание да шета из кухнята както един по-млад човек. Аз пък си мислех, че да има любов е най-важното. Relaxed

# 215
  • BG
Добре би било да се прави разлика между ЕДНОфамилна къща и етаж от къща...

# 216
  • София
Не по врат, а по шия. Все си комшия Wink

# 217
Не нямам предвид това, имам предвид, че по-възрастен човек няма да има такова огромно желание да шета из кухнята както един по-млад човек.
Това не пречи да има желание да се меси и да нарежда.

# 218
човек на по-млада възраст доста повече има нужда да шета, в по-напреднала иска повечко да си почива.

Браво, тук се разсмях с глас. На по-млада възраст имах нужда да купонясвам и да ходя насам-натам. Сега като одъртях, имам нужда да си седя в градината с чаша кафе и да слушам птичките. Досега не си спомням някога през живота си да съм изпитала "нужда да шетам" Grinning

# 219
  • BG
Не по врат, а по шия. Все си комшия Wink
Ми да си направи къща, авторката, пък тя да го покани или да плаща наема, като иска да живее с убави комшии...

Ама тук фраш от сценаристки, ве.... Тва БтВ и Нова да се поогледат малко, кой туй нящо...

# 220
  • София
Това викаме всички.

# 221
Семейство не се гради върху семейство!
Мъжът тук има много важна роля!
Трябва ясно да приоритизира кое от двете е за него първостепенно:семейство с жена и деца или семейство с мама и тати.
Това не означава, че се отказва от едното, но трябва да има ясна идея и да постави граници!

# 222
  • София
Семейство се гради на кой как му е добре - за един едно, за друг друго.

Но, ако вземем форумът и списващите като някаква извадка, всяка оплакваческа тема е с корен общо съжителство.

Мен така ме мамиха в пентхаус а-у с род и пород и единственият коментар по темата ми беше “не”. Нито исках да се обяснявам защо не искам, нито ми пукаше колко съм черна. Разбира се, трябваше да участвам и с лични средства.
Някакви години по- късно на една сбирка ми казаха, че само аз акъл съм имала тогава.

# 223
човек на по-млада възраст доста повече има нужда да шета, в по-напреднала иска повечко да си почива.

Браво, тук се разсмях с глас. На по-млада възраст имах нужда да купонясвам и да ходя насам-натам. Сега като одъртях, имам нужда да си седя в градината с чаша кафе и да слушам птичките. Досега не си спомням някога през живота си да съм изпитала "нужда да шетам" Grinning
Ема нали досега се говореше, че основния проблем бил, че не трябвало да има две жени в една кухня, демек значи и двете обичали да шетат.

# 224
Джерами, знаем, че твоите разсъждения по съвместното съжителство в конфигурация съпруг-съпруга-свекърва са теоретични. Някои от нас обаче не само са го гледали филма, но са и играли в някоя от главните роли. Та, докато не реализираш твоя проект, мнението ти си остава в сферата на добрите пожелания.
С цялото ми уважение, естествено, към добрите ти намерения.

Общи условия

Активация на акаунт