Българските бутици и брандове - тема №2

• 99 601
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Това ми напомни споделеното от сестра ми, която е зъботехник-тя прави коронка, която струва 20лв, шефът и я продава на зъболекаря за 120, а зъболекарят взима 600лв на пациента.  Като, разбира се, е ясно, че има суми и за работа, отделено време...но пак надценката е доста голяма.
Погледнах Джофра-не са и в моя стил.

# 511
Ами то излиза, че вашата шивашка фирма купува 5 пъти по-евтини платове за бг брандовете, но ги шие само за 2 пъти по-евтино. Като сложим труда и всички други разходи, които са еднакви, всичко ми изглежда горе-долу логично.

Естествено, че ако дам 260 лв да дънкова поличка, вместо 130, ще очаквам повече..

# 512
  • София
Идеята е че с плат от 2 лв ще намериш и полички по магазините за 40 лв вместо 140.

# 513
bekig44, мерси Grinning

В България няма ли производство на платове, че се налага целият този внос? Би било много жалко, ако е така.

Има ли български брандове, които залагат на качествени платове? Кристин фешън често пишат, че използват италиански платове. За други не се сещам. Юнона? А имаш ли мнение за дрехите на Ефреа? Сувенир?
Mask

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 15:22 от Анонимен

# 514
От години купувам от Данини и Дика. Нямам идея какво купуват и къде шият, но съм доволна. Миналата година една ленена блуза имаше етикети от Сърбия, много си е хубава, ама странно все пак.

# 515
Ами то излиза, че вашата шивашка фирма купува 5 пъти по-евтини платове за бг брандовете, но ги шие само за 2 пъти по-евтино. Като сложим труда и всички други разходи, които са еднакви, всичко ми изглежда горе-долу логично.

Естествено, че ако дам 260 лв да дънкова поличка, вместо 130, ще очаквам повече..

Ами само да обясня , че не шивашката фирма избира какви да са платовете. Това си е решение на клиента.
Самото шиене струва едни и същи пари , разликата е в качеството на материалите които се ползват.
Като от там следва ,че с некачествени материали, няма как да има качествен продукт.
Но освен , че е некачествен се продава на висока цена, от която пълните гушата на някоя джофра дето се мисли за дизайнерка , като краде модели от  пинтерест инстаграм и прочие и ги предлага на клиентелата си , като нейн личен проект. Това е при 90 процента от вървежните в БГ марки.

Производство на цялостен продукт е когато клиента , който възлага поръчката не предоставя абсолютно нищо на производителя , но му посочва , кое от къде да бъде закупено и от там нататък производителя си набавя всичко, като после в цената се включват всички разходи.
 А производство на ишлеме е  когато клиента си доставя всички материали на производителя и той извършва само услугата от там нататък.

# 516
От кои марки все пак да пазаруваме тогава?

# 517
bekig44, мерси много, сега всичко ми стана ясно. Аз все пак мисля, че изказванията, че качеството на бг марките като цяло е изключително ниско, са доста крайни. Аз имам някои лични съображения, поради които съм решила да пазаря предимно от бг брандове, като това че дизайна и размерите, на тези които харесвам, ми пасват, а и да оставям пряко и косвено парите си във фирма като вашата.

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 15:25 от *Emerald

# 518
От кои марки все пак да пазаруваме тогава?

Аз нямам поглед над целия БГ пазар.
Казах само за тези, които лично съм видяла с очите си и знам за какво става въпрос.
Сигурна съм , че има качествени български брандове ,
Затова съм в групата , да чета и да се информирам от други мнения.
Просто исках да споделя какво знам аз.

# 519
  • При децата ми
За пример да не казвам конкретно бранда. Миналата седмица им правихме  дънкови полички 2 модела. Единият вече е качен на сайта и се продава с цена 129лв./ като пише че е намален от 143лв/ Тази пола излиза не повече от 25-30лв като в тях включвам цената на плата , шиенето, прането и довършителни дейности.
За справка модел който шием за чужбина на известен бранд - продажна цена 130 евро в магазина , а ние готово към клиента го фактурираме между 26-29 Евро.
Разликата в материалите е от небето до земята, защото за чуждия клиент купуваме платове от  Италия, Испания , които струват от 8-9 евро на метър / защото са органик по всички стандарти и сертификати, да не говорим за конци и всичко останало като копчета капси ципове и тн.
Бг брандовете ползват турски,пакистански,индийски и каквито се сетите платове,които струват по 2 евро метъра.
Разхода на плат за пола е около 1метър , за панталон е 1,30/1,50 зависимост от модела.
Шиенето в България започва от 5 евро на бройка.
Натам сами може да си сметнете.

Ето, това е един много полезен за мен пост!

# 520
Имам приятелка, която работи във фирма посредник за шиене на ишлеме за чужбина, основно Италия. От нея знам, че например мъжки тениски, които там ги продават по 90-100 евро, тя си ги взимаше за нещо от сорта на 10-15 лв. от шивашката фирма.

# 521
Имам приятелка, която работи във фирма посредник за шиене на ишлеме за чужбина, основно Италия. От нея знам, че например мъжки тениски, които там ги продават по 90-100 евро, тя си ги взимаше за нещо от сорта на 10-15 лв. от шивашката фирма.

Innocent

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 15:24 от Анонимен

# 522

Да и ние си взимаме по 10лв. А отделно имаме импровизиран магазин където продаваме между 10-20лв за външни хора.

И сега, ако дадеш и адреса на магазина 😁

# 523
  • Пловдив
Нека не приемаме, че всички турски платове са лоши и евтини. Много брандове ги ползват , включително Levis, Marco Polo и тн.

Работя в шивашкия сектор над 10 години и съм работила и продължавам са работя с почти всички от бранша в страната. Не е коректно така да обявявате цени , всички разбрахме за кой бранд става дума. Те не шият деним на много места… както и да е.
В тази връзка за мен разликата между нашите Марки и чуждите е в организацията и стандарта. Не може мерките да са в огромни диапазони ма отделните модели, то да се чудиш S или L да вземеш.

Повечето фабрики имат тази некоректна практика да използват остатъци от материалите от поръчката на чуждестранната фирма и си дошиват бройки за този тип магазинчета. А и като разполагат с кройките става още по- лесно. Ако сте от Пловдив например, има такъв магазин на входа на града откъм ягодово, в бившите цехове на съюза на слепите. Там се шие за макс Мара и тн…

# 524
Като човек правещ доста от дрехите си сама с платове от България,  Турция , Италия и тн , навсякъде има и нисък клас платове и качество . Зависимост от това кой каква инвестиция иска са направи .
Evis като бранд също много добри. 
Отново ще посоча мъжка мода Luda -произведено в България,  качеството е уникално . Дизайн различен доста пак не са за всеки но са уникални. 
Много негативни коментари има тук за Джофра аз си я харесвам , различна доста но за това всеки има собствен стил . Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт