Българските бутици и брандове - тема №2

• 99 596
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • При децата ми
Нека не приемаме, че всички турски платове са лоши и евтини. Много брандове ги ползват , включително Levis, Marco Polo и тн.

Работя в шивашкия сектор над 10 години и съм работила и продължавам са работя с почти всички от бранша в страната. Не е коректно така да обявявате цени , всички разбрахме за кой бранд става дума. Те не шият деним на много места… както и да е.
В тази връзка за мен разликата между нашите Марки и чуждите е в организацията и стандарта. Не може мерките да са в огромни диапазони ма отделните модели, то да се чудиш S или L да вземеш.

Повечето фабрики имат тази некоректна практика да използват остатъци от материалите от поръчката на чуждестранната фирма и си дошиват бройки за този тип магазинчета. А и като разполагат с кройките става още по- лесно. Ако сте от Пловдив например, има такъв магазин на входа на града откъм ягодово, в бившите цехове на съюза на слепите. Там се шие за макс Мара и тн…

Е, хайде сега, не било коректно...! А, е коректно да ни лъжат с дрехи от "Али експрес", и други такива сайтове?! Да ги купуват от там за по 10-20 евро, долара, а да ги продават тук по 100-200 лв.?
В крайна сметка всеки си има глава на раменете и може да прецени колко пари да даде и за какво да ги даде.
А, все пак не е лошо да обясните защо не е коректно?

# 526
  • Варна
И все пак Джофра се шият тук, така ли? Защото аз наистина си мислех, че са някакви прекупувани базови, готови дрехи и само им шият шарении по тях.

# 527
И все пак Джофра се шият тук, така ли? Защото аз наистина си мислех, че са някакви прекупувани базови, готови дрехи и само им шият шарении по тях.

Да. Аз мога да кажа лично мнение за такъв тип практика с магазини little black dress , това са дрехи от али експрес на които се слага просто етикет .
Всичко обаче е въпрос на вкус и възможности,  щом не искат хората дрехи от али експрес с надценка нека си ги поръчват те . Никой магазин не ни дърпа от улицата да си даваме парите Simple Smile

# 528
  • Пловдив
Не коментирам брандове , които внасят от Али експрес. Отговорът ми е  към BEKIG44, а не тъедящите за внос от Али експрес , а да твърдят, че нещо е направено в България, а реално е направено в Китай. Това не само е некоректно, но е незаконно!

Дамата е написала производствени цени на дрехи, произведени в България.
Не е коректно, защото е подвеждащо. Тези цени, описани от нея, звучат уау, как ме цакат тия хора, произвеждат за 10 лв , продават за 100 лв ( примерно). Но тя не е написала , дали е калкулирала заплатите на всеки служител, осигуровките, ток, наем на помещение, транспортни разходи и тн. Аз ще ви кажа- не ги е. Написала ви е цената за продукция + пакетаж ( вътре са материали и плат, гладене, етикетиране, опаковка), но не и това, което ви описах по- горе. Ето това е подвеждащо.

Джофра мисля, че се шият тук частично. дочух, че част от нещата им са  внос и те само си ги декорират / доукрасяват тук.

Друго , на което аз се издразних, бях си взела екипче на Hrisi parova favourites, очаквах, че като уж неин бранд ги прави тук. Ама не.. е. Вътре малкото етикетче със състава  е made in China , сигурно тук само им слага щампа и етикет картонен.

# 529
Хриси , Биляна и други браншове за спортни дамски неща , всичко е внос просто с бранд за жалост.

# 530
  • Около света и у нас!
Хриси , Биляна и други браншове за спортни дамски неща , всичко е внос просто с бранд за жалост.

Имам неща на Биляна Йотовска. Знам дори в кой цех се шият. Изцяло производтвото й е в България.

Защо се пише подобна некоректна информация, без дори да е проверена?

За другите брандове , имам наблюдения за Реплика, Взаро, Evis, и Aleksandrova . Доволна съм. качество=цена

# 531
  • Бургас
И аз се зачудих за Биляна Й., защото бранда е вплетен в ластиците.Дори да ги шият в Китай, са специално за този бранд.

# 532
Алис Евис са пълна трагедия. Алисия с претенции за модна икона, а с този бранд така се закопа ..

# 533
Алис Евис са пълна трагедия. Алисия с претенции за модна икона, а с този бранд така се закопа ..
Аз съм доста доволна от нещата Simple Smile

# 534
От кое си доволна от Алис Евис? Аз се чудя на сет с топ и пола, но масово приятелки не са доволни от качеството ,на мен също ми се струват малко надценени.
Преди пазарувах като луда от Евис , те също не са с кой на с какво качество ,но имат готини и интересни модели.

# 535
От кое си доволна от Алис Евис? Аз се чудя на сет с топ и пола, но масово приятелки не са доволни от качеството ,на мен също ми се струват малко надценени.
Преди пазарувах като луда от Евис , те също не са с кой на с какво качество ,но имат готини и интересни модели.

Евис също много съм доволна.
От Алис Евис имам рокли ,клинове топ са си .

# 536
Аз имам едно черно боди с връзки отпреди няколко години от Евис. Нямам забележки към него, макар че не го нося често.

# 537
Здравейте,
става въпрос за лятна сватба на морето. Имам тоалет за плажната бар част вечерта, но търся за дневния ресторант фееричен гащеризон, който да е достатъчно официален. Фен съм на Мохито, но не са ми достатъчни материите им за този повод. Някой срещал ли е подходящ модел, като търся за средно голям бюст и една част от брандовете не произвеждат над 100 гръдна обиколка, колкото и да ми допадат като концепция!
Представям си нещо такова, не толкова кофти материя и по-свеж цвят:

https://fashion-gallery.bg/product/gashterizon-shein-s-shiroki-kracholi-1

# 538
Тъй като пишете в темата за бг брандове може да попитате Кристин фешън, те шият по размери на клиента.

# 539
Още един любим сет от Avin.

Общи условия

Активация на акаунт