Санаториумът в Трявна - 2

• 3 856
  • 121
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, имам 2 деца с по-скоро УНГ проблеми, (хронични бактериални сополи, задни хреми, от този тип), едното прави и белодробни спазми, другото още не, но натам върви и то.

Обмислям да идем за седмица в Трявна на частна квартира, да подишат чист въздух, дали има процедури в болницата/санаториума, които биха им били полезни? Доколкото разбирам ми трябва направление номер 3, длъжна ли съм да ходя на всички предписани процедури или не? Без направление може ли?

# 61
  • shumen
Процедури има подходящи.Може и без направление,но се заплащат някакви минимални пари.

# 62
  • Където морето целува небето...
Здравейте, имам 2 деца с по-скоро УНГ проблеми, (хронични бактериални сополи, задни хреми, от този тип), едното прави и белодробни спазми, другото още не, но натам върви и то.

Обмислям да идем за седмица в Трявна на частна квартира, да подишат чист въздух, дали има процедури в болницата/санаториума, които биха им били полезни? Доколкото разбирам ми трябва направление номер 3, длъжна ли съм да ходя на всички предписани процедури или не? Без направление може ли?
Малкото ми дете е с УНГ проблеми и от няколко години прави процедури, като ходим за баткото. Има подходящи процедури, има и ефект при нея. Ползваме и солната стая с двете деца.
Ако сте по ЗК трябва да спазвате предписаното и да ходите редовно. Събота и неделя не се правят процедури.  Може да се плаща и на частно, но не знам как стоят нещата.

# 63
Ами аз исках по-скоро да прекараме седмица в региона да потичат на въздух, ако може и някакви процедури, ще е супер, но не искам да сме ограничени от процедури по цял ден. Те колко са на ден, по цял ден ли?

Какви процедури са помогнали за УНГ проблемите?

# 64
Лампа, магнити и ултразвук правихме при малката до колкото си спомням.
Процедурите са според възрастта на детето, но да кажем отделяте максимум половин час на ден за тях с изчакването. Те се назначават по минути. Ако имате късмета да ви ги включат сутрин рано, целият ден ви е свободен.

# 65
И трябва направление номер 3 за двете деца за санаториума?

# 66
И трябва направление номер 3 за двете деца за санаториума?
Не уточних, че пиша за процедурите в болницата, а не в санаториума. За болницата ви трябва направление/ талон номер 3 за физиотерапия.
Най-добре се обадете на доктор Станева за да ви обясни по-подробно. В първи пост на предната тема има информация и за санаториума, както и телефоните за връзка. В самия санаториум не съм сигурна как стоят нещата в момента.

# 67
  • shumen
В болницата правят същите процедури.Не сте ограничени цял ден,защото ги назначават под час и после деня Ви е свободен.
В санаториумът сега има много деца от малцинствата.

# 68
Аз честно казано не разбирам каква е разликата между болницата и санаториума, къде е по-добре да се иде? Ще чета пак

# 69
  • shumen
Разлика няма.В болницата правят същите процедури 5 дни,а в Санаториума задължават 14 дни.

# 70
  • Варна
За санаториума ви трябва направление 7, това е за прием там, а за болницата направление за физиотерапия. В санаториума няма определен час за процедури, но препоръчват да е след 10'30. В болницата, след като д-р Станева ви назначи какви процедури да се правят, отивате с картона във физиотерапията и там ще ви дадат точен час на посещение. Ако ще стоите по-малко от 10 дни, тогава трябва да правите процедурите в болницата. В санаториума ще ви "приемат" и има клинична пътека, която трябва да се спазва. Преди беше 14 дни, сега нещо чувам за 10. На 7-8 юли тръгваме с внука за там и ще пиша най-нова информация.

# 71
Някой може ли да ми прати телефона на доктор Станева, обмислям 2 седмици в края на юли да идем с две деца Simple Smile

# 72
  • Варна
Д-р Станева - 0896 711 957

# 73
  • shumen
Ние ще ходим края на Август.Юли е много горещо още и не става за разходки.

# 74
Ние заминаваме другата седмицаи като гледам ще уцелим най-горещата седмица на лятото, ама че късмет.
Някой по-назад беше казал откъде може да се взима готвена храна за вкъщи, дали може актуална информация?

Общи условия

Активация на акаунт