Процедурите отнемат около 15мин на ден, за малкото ми дете високочестотен уред и лампа, за голямото ми дете магнит и инфрачервена лампа. Честно казано като видях състоянието на отделението, замряло със старите уреди от 80-те, съжалих 100 пъти, че се вдигнах от София за това нещо. Междувременно синът ми направи пневмония. Искам да ви кажа, че съм впечатлена от двамата лекаря в детското отделение, които го прегледаха обстойно, бързо, снимаха го и му предложиха адекватно лечение. Толкова отдадени и добри хора и лекари.
За мен объркване дойде от това, че като видиш в гугъл мапс това, което е "Белодробна детска болница Царица Йоана" е всъщност т.нар. Санаториум, а "болницата" е Теодоси Витанов. Намират се все пак относително близко една до друга.
За храна и свободно време - хранихме се в едно заведение в центъра, от което взимахме храна от вкъщи. Ходихме предимно на 2 площадки нови и големи, едната е на около 100м преди Санаториума, другата е в центъра, успоредно на реката като пресечеш моста надолу по една потайна пътечка.