Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 27

• 37 244
  • 841
  •   1
Отговори
# 375
Един от майсторите в темата за банята търсеше съвет преди време за някакъв препарат за отмирисване на опикано - върху плочата, настилката вече беше махната, но се беше просмукало. Стените - също, и щеше да ги минават с нова шпакловка. Апартамент за тотален ремонт - врати, прозорци - всичко отворено, няма мебели, пак си миришело.

# 376
Мине се, не мине,
и се започва дискусията за животните.
Аз не мисля, че може да убедите патил наемодател да склони за животно.

# 377
  • In the land of Never Never
Мине се, не мине,
Точно това казвам и аз, но все пак като набера опит с наематели, ще споделя. Иначе с моя котак се спогаждаме и мебелите са читави, с много малко щети. С известно пазене и усилие от моя страна, разбра се.Smiley

# 378
Мине се, не мине,
То е ясно, че не можем да убедим никого, просто споделяме, тъй като гледаме животни отдавна. Защото се изписаха по мое мнение много глупави неща, базирани на тотална неинформираност, като заразяване с краста и изкашляне на глисти. Някои хора май не правят разлика между бездомните животни и тези, които са вкъщи, които всяка година се ваксинират за бяс, други видове зарази, обезпаразитяват се вътрешно и външно с хапче, капки и т.н. и редовно се къпят. А за ходенето по нужда, да, стават инциденти, тук не мога да отричам. Макар, че както казах, аз като собственичка на котка от няколко години, а от скоро станаха и две котки, както споделих тук преди няколко страници, никога не са пикали извън пясъка. Още от малко бебенце, слагам го в тоалетната да я види и порови и то му е инстинкт там да ходи. Сега вече за миризма от тоалетната и гранулите е друг въпрос. Аз не усещам такава, гранулите се съхраняват в плътно затварящи се кутии да са пресни, не смятам, че сравнението със зоомагазин е уместно, защото там наистина си мирише гадно, ама там има 50 вида най-различна насипна храна, оставена отворена в чувалите, всички сме виждали. Всеки ден проветрявам доста време, дори и зимата държа отворено по 30-40мин. Като идват приятели без животни у нас ги питам честно да ми кажат има ли неприятна миризма като влизат, винаги са ми казвали, че няма, а те няма да ме излъжат от неудобство. И така, сега вече за пикано на паркета може да е проблем, но наистина толкова хора с котки познавам, колеги и т.н. и никога не съм чула котка да пикае на пода, а не в пясъка. Не целя да променя убежденията на никого и да давам акъл, пак казвам, просто си споделям мнението.

# 379
Котките са супер хигиенични животни. Изпитват голямо неудобство, когато тоалетната не им е сменена/почистена. 1/2 пъти ми се е случвало да се отплесна и да забравя да почистя и си върши работата на плочката до тоалетната си,  което се почиства на момента и не попива миризми, не си търси друго място или специално на ламинат да търси. Вече целият апт, ако е ламинат и не държите кот тоалетна в банята, може да е проблем. Иначе и аз не желая наематели с животни, написала съм в договорите, че се дължат незабавно 2 допълнителни депозита. Като си е твоя апартамент си го учиш да не дере от малко, вземаш драскалки и тн, но на чуждо никой не се старае толкова. Дори на собствен терен има по някоя щета, я някое перде или дървена мебел надрана, диванът ми за радост не го поглежда. Но при предната ми котка старият диван си беше изпонадран, ма бях млада и не ми пукаше толкова за материалните неща. Та да се включа и аз в последните 200 поста за животни

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 23:26 от MaryPop

# 380
А за дивана и друга мека мебел, има много протектори, аз сега гледам какви да си купим, като се нанесем в квартирата да си сложим на дивана там.
Това е единият вид протектор, той е по-плътен и дебел, предпазващ облегалката и подлакътниците от надиране, като аз планирам да го комбинирам с втори върху него, за да се защитят страниците и задната част на дивана от някакво изцапване или ако се пробва да си наостри ноктите. Като този протектор отдолу е хем с ластици, също и с връзки, които се връзват под дивана, за да не може котката да се навре под покривалото.   Сега друг е въпроса, че на повечето не им се разправя и не им се дават пари да си купуват протектори, отблъскващи спрейове и т.н. 🙄 То протектор според мен трябва да си има и без животно, винаги може да стане някоя беля, и да не може да се изпере.

# 381
Като човек гледал цял живот кучета и котки, не си давам парите за бошлав препарати. Истината е в ябълковия оцет. Елиминира всички миризми и неутрализира включително протеина, който задържа миризмата на пишано и не повтарят животните.

# 382
Да, така е, от оцет бягат. Белината ги привлича и може да повторят пикането на същото място. Малко разводнихме темата, само ще добавя, че сега намерих и непромокаем протектор за матрак. 😃 Пак не е лошо да го има и без животни, ако си под наем.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 08:13 от Море

# 383
Непромокаем протектор за матрак си е задължителен, не за първи път чуваме за такъв Smirk Дори и в собствено жилище се ползват такива матраци.

# 384
  • София
Не разбирам от къде се взеха толкова котковъди и защо ни убеждават да ги пускаме в имотите си?
Ами не - апартамента си е мой, ще го дам на когото и както аз искам. Може да не те одобря заради животното, може и заради това, че на огледа си напр. с черна тениска. Аз решавам, не ми е на живот и смърт - мога да поизчакам докато се яви читав кандидат.
Протекторите за матрак естествено, че и в къщи ги ползваме за стари и млади.
Излишно ни занимавате тук с котешки тоалетни. Никой няма да си промени мнението и да се умили от котенца и кучища като телета.

# 385
Ами ние живеем под камък и не сме ползвали протектор за матрак. 😃 И....котковъди?

# 386
Е, както ние споделяме, така и Море 🙂 Не намирам поведението й за агресивно, адмирирам усилията й да запази нейно или чужно имущество. Аз продължавам да съм си против котки и кучета вкъщи. Може да ми се наложи у дома да понеса някое куче заради децата, но това е различно от поемане на ненужен риск.

# 387
Никой не се опитва да обеждава, все пак имотите са си ваши и вие решавате  на кой и как. Това за оцета си беше чист прагматичен съвет, за онези, които смятат, че трябва да подменят дюшемета/паркет заради едно напикано.

# 388
Аз специално, никого не убеждавам да пуска животни в дома си. Нарочно го написах в началото на поста си. Не прочетох и някой друг да го прави. Казах че котките са чисти животни, а не че са по-чисти от хората.
"Котешката тоалетна мирише, дори да не е ползвана все още." е малко преувеличено. Човек, който оставя напикано от животно непочистено, говори повече за човека, отколкото за животното. Позволяването на кучето да се качва с мръсни лапи по щайги с плодове, по легла и т.н. пак говори за човека. Хората, които не почистват след животното си, вероятно няма да почистят и след себе си. Освен белия оцет, се продават и препарати за неутрализиране на състава на урината, изпражненията и повръщаното и така миризмата изчезва. Има и препарати за под.

# 389
  • София
Аз ако наистина вярвах, че животните са по-чисти от хората, и след тях няма поражения, или са минимални, бих отворил бизнес, "застраховка - домашен любимец" за наемодатели.
Примерно получавам по 15лв на месец, а след изнасяне правя почистване и ремонт на жилището.
Винаги съм бил поддръжник на принципа, че човек трябва да е готов да защити идеите си с лична отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт