Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 27

• 36 444
  • 841
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
То е ясно, че сметката ще излезе крива.

П.п. https://m.profit.bg/investitsii-abv/chetirite-nay-ustoychivi-na- … fesionalni-sferi/
За който иска да си сортира наемателите според професията им. Grinning

Последна редакция: нд, 10 юли 2022, 10:13 от Didi168

# 451
  • София
Ако за 500к Е се построят 2 къщи, заедно с парцела, и всички такъми, и ако се взимат по 30к лв на сезон от всяка се събират към 6% доход, без да броим постоянните разходи.
Отделно не броим разправията по строежа, защото едно е да купиш готово, друго е да строиш сам.

Аз обмислям да строя сам след 5-10 години, примерно 2 кооперацийки на морето, общо 2000квадрата, едната да е за лично ползване, другата за отдаване, но го правя с основна идея личното ползване, не пресмятам дали ще ми излиза сметката. Това означава, че мога да извадя едни 1-2 млн без да чакам възвръщаемост.
Определено не бих се захванал с нещо такова, ако са ми последните пари и нямам други стабилни доходи.

# 452
  • пустинята Гоби
Много интересно, че разговора се завъртя около домашните любимци и получих предложение от наематели с котка да платят 2 депозита и да наемат апартамента, който съм обявила като свободен. Двойка програмисти Rolling Eyes , котката била кастрирана (не разбирам от котки честно казано). Мисля да откажа, въпреки че в апартамента е живяно (моето семейство), т.е. не е чисто нов купен за отдаване под наем. Не ми се занимава, апартамента е ремонтиран, тухлен, сравнително нов, нов диван, вярно ламинат, но висок клас и изобщо доста трудно го нагласихме за да го обявим за наемане, че сме с малки деца и много ангажименти и нямам желание да си слагам главата в торбата.

# 453
  • Варна
Вие си решавате. Но тези с котката може би   Биха седяли повече време. Наематели с животни много рядко се местят.

# 454
Според мен няма да имате проблем с тези хора. Предполагам разполагат с финанси, няма да ви бавят с наема, защото са на море. Също и няма да се местят често, тъй като с животно е по-трудно. А за котката са Ви казали, че е кастрирана, защото значи, че няма да маркира и да мяука, плюс, че стават по-спокойни и кротки.

# 455
Правилно си решила. Не си го причинявай този излишен и непокрит риск.
Можело, биха....ама после ти ще си скубеш косите, не мамите тук със съветите...

# 456
Два депозита за добър имот вече не са нещо небивало и без котка, така че точно това на мен не би ми бил решаващ момент. Колкото до котката - нито вие, нито те могат да са сигурни как ще се държи на новото място. Така че щом ще го мислите, най-вероятно по-добре да потърсите още малко, дори ако трябва да изчакате силния период след месец-два.

# 457
Тази седмица ще подписвам с наемател без животни договор с депозит два месечни наема. Мисля, че вече се налага като стандарт депозитът да е минимум 2 мес.наема. С животни вероятно и повече.

# 458
Успех! Надявам се, че е оставил капаро.

# 459
  • Варна
Жената писа че са с малки деца и нямат време да се занимават с имота, затова казвам, че програмистите с котката може би не са чак толкова лош вариант. Може да поиска трети депозит или малко да вдигне наема заради котката.

# 460
  • Бургас
Аз също бих отдала на такива хора с кастрирана котка срещу по-висок депозит. С изричното условие да вземат калъфи за диваните.
Високи доходи, няма да се местят често, а лично за мен кастрирано животно говори много за характера на хората в положителна посока.

# 461
Да не ви тревожа, но този с най-високите доходи, за когото се сещам, беше с куче и на втората-третата година предложи да купи апартамента, в който беше, и когато разбра, че не се продава, купи друг. Т.е. гаранция, че хората с пари ще стоят дълго, поне аз още не съм видяла. Тези по-средните винаги са ми стояли по-дълго, въпреки липсата на домашни любимци.

# 462
Аз също бих отдала на такива хора с кастрирана котка срещу по-висок депозит. С изричното условие да вземат калъфи за диваните.
Високи доходи, няма да се местят често, а лично за мен кастрирано животно говори много за характера на хората в положителна посока.
С първата част на мнението съм напълно съгласен. С това, че кастрирано животно ще прави по-малки или никакви поразии също. Единствено, че кастрирането говори за характера на хората не знам как да коментирам. Ние не си кастрираме кучето, защото ни е мъчно за нея. Първо ако я кастрираме няма да остане толкова игрива и жизнерадостна и второ има спорове и не е сигурно дали кастрирането не е вредно за самото животно. Има мнения, че има вероятност да доведе до сериозни болести.

# 463
Не знам, но за мен е гадно да се отнесеш така към живо същество.

# 464
И аз бих посъветвала, помислете го и ако на първо време няма други желаещи да наемат, поискайте трети депозит, добър вариант е, а и гаранция за вас. Като поискате мека мебел задълбително да се покрива с одеала. Аз и без котка го изисквам това за чисто нов диван 😀 даже съм им осигурила хубави одеалца за дивана, все пак си е мое изискване и сметнах така е редно. При котка проблемите са с мека мебел, пердета, столове, така че депозитите със сиг ще ви покрият щетите. С хигиенни навици нямат проблеми. А за кастрацията, не е вярно че след кастрация не са толкова игриви, по-скоро е изключение това, с възрастта стават по-малко игриви.

Общи условия

Активация на акаунт