Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 27

• 36 334
  • 841
  •   1
Отговори
# 645
Може би зависи за кой град става дума. За Варна и София - доколкото чувам от наематели е така, да.

# 646
Само на 1-2 са вдигнали в София, и едните ще се местят.
Кой каквото му е удобно това чува.
На мен също не ми е вдигнато нищо, както и на други познати в София.

Аз също не бих вдигнал, освен ако не влизат нови хора.

# 647
  • Варна
Именно. Ако вече имаш наематели, от които си доволен, е безкрайно глупаво да им вдигнеш наема с 50 лв. Това обаче не означава, че нивото на наемите не се е вдигнало. Ако един апартамент сега тепърва ще се отдава на нови хора, то новите със сигурност ще платят повече от предходните.
Вижда се и по новите обяви, че новите цени са нагоре.

# 648
Здравейте, моля за мнение за отдаване на двустаен в Младост 2, на 500 м. от Шел, но стара панелка. В момента се прави ремонт на някои стаи и май няма да е готово скоро. Много бавно и тягостно върви с майсторите. Може би до края на септември ще е готово. Каква цена може да се иска?

# 649
  • sofia
Най-лесно е да отворите имот.бг и да видите по колко вървят в района този размер жилища.  И състоянието има значение.

# 650
Инфо от Младост 4: двустаен прилично обзаведен - 800 лв. ТОва са цените в нашия блок.
Иначе така на едро "Младост-2, панелка... Много зависи. Ако това, което давам, го опиша просто с квадратура и местонахождение, никой не би му дал парите, които получавам за него. Много е важно да се види самото жилище, изложение, мебели, обзавеждане и най-вече - усешане за уют, което си е субективно донякъде.
Затова си мисля, че без снимки цената винаги би била в граници, като тия граници може и да са с разлика 200 лв.

# 651
Двустаен в Младостите за 800лв е към максимума, повечето са 600-700, говоря за НС.

# 652
Тук имаше опити и за по 900 лв., не знам дали успяха на тази цена, но поне така обявиха. Наблюденията ми са от 2 относително нови блока в Младост-3 и Младост-4. В 3-ката вече свободните се предлагат за по 750 спокойно (и се наемат), а в 4-ката 750-800 си е направо стандарт. Но вторият блок е много близо до Бизнес парка.

# 653
На мен ли само ми се струва, че наемите са дръпнали малко напред.  То си е резонно на фона на бомбастичните продажни цени,  но дали е така?

Миналата седмица дадох предизвестие за вдигане на наемите на почти всички настоящи наематели( без тези, които са от по-малко от година ) с около 30 до 37% - всички казаха, че остават.

# 654
На мен ли само ми се струва, че наемите са дръпнали малко напред.  То си е резонно на фона на бомбастичните продажни цени,  но дали е така?

Миналата седмица дадох предизвестие за вдигане на наемите на почти всички настоящи наематели( без тези, които са от по-малко от година ) с около 30 до 37% - всички казаха, че остават.

В София ли?

# 655
Гръмко звучи, но защо не го кажеш с реални пари? Да не се окаже че увеличаващ наема на хора, които не са виждали увеличение 10г. А и какво други да ти кажат? Разумния човек си премълчава, проверява другаде как е и тогава решава. Само емоционални глупаци биха мернали ключовете на момента.

# 656

А може ли в абсолютни стойности? Защото за наем от 800-900 лв ми се вижда честно казано много, но за всичко си има пътници и от двете страни. Simple Smile

# 657

Е, ще кажат. Ама и ще се огледат за друго, ако доходите им не са се увеличили риспективно с горните проценти.

# 658
  • София
За пазарни цени при наеми в НС София и нормални квартали не мисля, че може да се вдигне с 30-40%. И с 10% ще е голяма мъка.
Аз моите наеми не съм вдигал от 5г. И май няма как.

Ако е било 300лв наем при пазарни наеми 500лв,
33% увеличение отива към 400лв. Нормално да не се изнесат.
Ако е било 600лв за едностаен, съмнява ме да отиде на 800лв с 33%. Аз двустаен едвам отдадох на толкова, и то след 1 месец огледи.

# 659
И на мен ми стана смешно за актуализиране на наемите,с това категорично:ще се изнесат.Ако наистина са на наем отпреди 3год.,да се изнасят на двойно по-високи цени.И такива съм имала преди много години.Символична сума.В един момент се започна,кършеха пръсти,нямат пари,детето това,детето онова.Увлякоха се и 5-6м. така.Като казах да си тръгват,не искаха.В крайна сметка се изнесоха сърдити и отидоха в по-малко жилище на двойна цена.Следващите наематели сами ме намериха и не са  оспорвали актуализираният наем.

Общи условия

Активация на акаунт