Бързи здравословни въпроси и отговори – 35

• 54 383
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
# 511
И как човек с повишена тревожност е спокоен да тръгне болен на почивка? Изключвам риска да заразиш други хора.

# 512
Колко време  горе долу е възможно да се доживее с открит вече краен стадий рак на панкреаса, ако ми дадете примери с ваши близки ще съм ви благодарна Cry Открит е на мой близък роднина никак не ми е лесно, а лекарите нищо не могат да кажат.

# 513
Въпросът ми е малко специфичен, но ще питам, може някой да знае....
Имало в Австрия домашен тест, който се продава по аптеките за проверка за скрита кръв при изхождане по голяма нужда. Има ли и тук такъв и как се казва? Мога ли да направя това изследване в лаборатория и отново как се казва, за да знам какво да искам?

# 514
Имало в Австрия домашен тест, който се продава по аптеките за проверка за скрита кръв при изхождане по голяма нужда. Има ли и тук такъв и как се казва? Мога ли да направя това изследване в лаборатория и отново как се казва, за да знам какво да искам?
За домашен такъв тест не знам. В лабораториите работят изследвания на фецес за окултни кръвоизливи. Мисля, че това търсите. Поразровете се в интернет, в кои лаборатории го работят.

# 515
Annabelle, може да питаш в темата за рака, но не те съветвам.
Приеми и живей всяка седмица като подарък.
Баща ми е с рак, не на панкреаса, и никак не бих искала да знам още колко остава, това ще е агония.
То и ред в тези няща няма де.
Гуш!

# 516
Има, Ън, казва се окултни кръвоизливи. Евтин е. Купи си стерилно контейнерче от аптеката. Трябва да се изходиш обаче на чиста повърхност, за да не се замърси пробата. Слагаш колкото лешник и даваш в лабораторията. Излиза бързо. Правила съм го.

Има един друг тест, който си пускам. Казва се Фекален Калпротектин. Той е маркер за възпалително заболяване на червата, ако е завишен, тогава има риск и е желателна колоноскопия. По този начин си следя проблемите с червата. Той е малко по-скъп, но поне е неинвазивен. По същия начин се пуска - даваш ако в стерилно контейнерче.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 10:31 от veseuka

# 517
  • София
При  по-продължително стоене на слънце,  може ли да ти се повръща?

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 15:18 от мм

# 518
Дете на 2г и 8 м. Респираторна алергия. В събота Т 38.5 еднократно, после 12 часа поддържа 37.3 - 5. Кашля не много през деня, през нощта прави пристъпи.

# 519
Здравейте.Препоръчайте ми крем/мазило за екзема на ръката.

# 520
Не си давайте парите за такъв тест. Направо на колоноскопия. То така или иначе ако покаже нещо пак колоноскопия ще се направи. Въобще не бих му вярвала на този тест. Аз полипи имах и не съм кървяла никога. А полипите трябва да се махната 100%. За какво ми е този тест.....Само да се бавя и мотая с него и да се заблуждавам че всичко ми е ок. Колоноскопията е златен стандарт.

А това за крака и него много ми е любопитно дали върши работа. Мъжа ми има такъв кокъл издаден и му бяха казали тук да не се занимава с никакви приспособления. Операция трябвало и тоя кокъл пак израствал след някакъв период. Но все ме сърбят ръцете да го купя това. От какво се обезформя крака така не знам. Той работи над 10г от нас, с което искам да кажа че обувки не носи по цял ден, нещо да му е стягало или неудобно. Защото съм чувала че от тесни обувки ставало. Но явно не е това причината. Че го и боли много. Не можем да вървим много да се разхождама по принцип. И обувките му сега вече му стягат. Направо пръста му върху другите отиде (палеца). МНого бързо прогресира.

# 521
Здравейте.Препоръчайте ми крем/мазило за екзема на ръката.
много общо питане.
обикновен крем ли, хидратиращ ли, кортико ли...
за дете, за възрастен...колко е обострена, от колко време я имате...

# 522
При  по-продължително стоене на слънце,  може ли да ти се повръща?

Може. Ако получиш топлинен удар, може и да повръщаш.

Анабел, на моя приятелка майка ѝ живя 1 месец. Много бързо приключи при нея с такава диагноза. Sad

# 523
Благодаря на всички!
Днес сутринта занесох за окултни кръвоизливи, това търсех. Ще видим какво ще излезе...

# 524
  • софия
В момента има ли вирус с Т и повръщане?

Общи условия

Активация на акаунт