Бързи здравословни въпроси и отговори – 35

• 54 313
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, търся контакт на М.Баймакова.
Ще съм благодарна, ако някой има сподели, може и на лично.
Благодаря предварително!

# 556
  • София
Телефон за контакт във ВМА с клиниката по "Инфекциозни болести" е:
 02/ 92 16 098.
Опитайте от там да се свържете с нея.

# 557
Момичета, моля препоръчайте какъв магнезий да взема за ММ?
Постоянно е на крак и работи активно през деня, а вечер много го болят крайниците, получава схващания и в кръста.

Аз пия този https://shop.vitarama.bg/product/magneziy-optimal-magnesium-150-mg100-kapsuli и ми харесва, но за него искам да е под формата на прахчета или разтворими таблетки.
Ще пътува и в багажа няма да е много удобно да носи подобен тип опаковка..

# 558
За моя мъж взех тези прахчета и е доволен https://www.doppelherz.bg/produkti/dopelkhercr-aktiv-sport-direkt/

# 559
Благодаря, ще ги погледна. Flowers Hibiscus

А някой има ли отзиви за тези продукти?
Скрит текст:
https://galen.bg/maksifleks-ultra-kolagen-kompleks-amp-h-30-naturaliko
Скрит текст:
Хидролизиран колаген 10 000 mg, Хондроитин 200 mg, Глюкозамин 100 mg, Хиалуронова киселина (натриев хиалуронат) 80 mg, Шипка (плод) екстракт 400 mg, Витамин С (аскорбинова киселина) 120 mg, Витамин В5 (пантотенова киселина) 18 mg, Витамин D (като холекалцеферол) 400 IU, Мед
Скрит текст:
https://galen.bg/dias-kolagen-likuid-sashe-nar-h-20-medohemi
Скрит текст:
Колаген тип I и II 4000 mg, Магнезий (магнезиев цитрат)  100 mg (40% RI*), Витамин C (L-аскорбинова киселина)  80 mg (13% RI*), Хиалуронова киселина 50 mg, Цинк (цинков цитрат) 5 mg (33% RI*), Манган (манганов глюконат) 1 mg (25% RI*), Мед (меден глюконат)  0,5 mg (50 % RI*), Витамин D (холекалциферол) 400 IU (10 µg) (100% RI*)*
Скрит текст:
https://galen.bg/lekovita-periferin-25ml-h-20-ampuli-v-kutiya
Скрит текст:
Активни съставки: уридин монофосфат, екстракт от охлюви (helix pomatia snail slime), фолиева киселина и магнезий

# 560
Момичета, моля препоръчайте какъв магнезий да взема за ММ?
Постоянно е на крак и работи активно през деня, а вечер много го болят крайниците, получава схващания и в кръста.

Аз пия този https://shop.vitarama.bg/product/magneziy-optimal-magnesium-150-mg100-kapsuli и ми харесва, но за него искам да е под формата на прахчета или разтворими таблетки.
Ще пътува и в багажа няма да е много удобно да носи подобен тип опаковка..
Диаспорал са доста купувани, мисля че имаха и Диаспорал Директ дето не е нужно и във вода да се разтварят. Наблюденията не са ми преки че не харесвам разтворими подсладени неща, но ги купуват доста. Магне Д`Оро Директ или Ликуид също е вариант, по-бюджетен от Диаспорал но вече зависи каква доза магнезий се търси.
Иначе таблетки разтворими има много варианти, но на път предполагам че сашетата дето се сипват направо в устата са по-удобни.
На Допел Херц не им харесвам че често не си описват подробно кое в каква форма е в техните добавки. А пък когато е в по-предпочитаните форми, обикновено производителят си го слага на опаковката че да се знае защо струва толкова.

# 561
Аз съм много доволна от магнезиев гел на Абофарма, но за пътуване не знам дали ще е удобно?

# 562
Аз питането го разбрах като препоръка за нещо в пакетчета че да не се носи обемен флакон/шише при пътуването, затова основно писах сашетата дето даже и без вода могат да се приемат.

# 563
Вкъщи имам такъв гел, обаче не знам какво става всеки път и жестоко започва да ме сърби цялото тяло, когато го нанасям.

Та, затова писах за сашета или друга производна форма, различна от таблетки.

Благодаря за препоръката, Диаспорал Директ изглеждат добре.
Мисля да му взема две опаковки и да ги пие, тъй като ще отсъства за 2 месеца. Както и една опаковка Диас Колаген за здрави кости и мускули.

# 564
3 опаковки ще трябват ако смята да взема всеки ден, по 20 сашета са. Пак става обемисто, мислех че говорим за там да си сложи няколко едва ли не в джоба и да не заемат място. Флакон с таблетки може и да се окаже по-малко обемист от тях в багажа. При крампи обикновено вечер се взема магнезият, така че щом ще е дълъг престой не е страшно да си взема нормални таблетки.

# 565
Вкъщи имам такъв гел, обаче не знам какво става всеки път и жестоко започва да ме сърби цялото тяло, когато го нанасям.

Та, затова писах за сашета или друга производна форма, различна от таблетки.

Благодаря за препоръката, Диаспорал Директ изглеждат добре.
Мисля да му взема две опаковки и да ги пие, тъй като ще отсъства за 2 месеца. Както и една опаковка Диас Колаген за здрави кости и мускули.

Гела/ магнезиевото олио трябва да се измие след 10тина минути за да не щипе.

# 566
Ох, много е хубаво магнезиевото олио, аз го ползвам за неврологични/мускулни болки, но уви, обрива ми се кожата от него 🤨.
Май ще пробвам, както казвате, да го мия после, но не знам дали ефектът му няма да намалява по този начин.

# 567
Ох, много е хубаво магнезиевото олио, аз го ползвам за неврологични/мускулни болки, но уви, обрива ми се кожата от него 🤨.
Май ще пробвам, както казвате, да го мия после, но не знам дали ефектът му няма да намалява по този начин.
Кинезитерапевт ми е казвал, че излишното трябва да се измива. Иначе и мен ме боцка и сърби от него.

# 568
  • София
Здравейте!
От няколко дни майка ми има следните симптоми-ниско кръвно, температура и болки в ребрата. Днес и вчера е само температура. Днес бе на лекар, а той и е казал, че без снимка нищо не може да каже. Изпратил я е в ИСУЛ за снимка, там пък млад лекар от нощната смяна казал, че според него не е нищо сериозно и има 1% вероятност за пневмония, но да изчака до утре за повече конкретност. Жизнена е, ходи на работа, не пие много вода. Преди е имала нефрологичен проблем, възможно ли е да се е възобновил?
Нямам доверие на ИСУЛ. Къде бихте препоръчали да я заведа и рентгенова снимка дали е достатъчна? Не трябва ли и изследвания?

# 569
ПКК с ДКК, ЦРП и СУЕ биха дали насоки. Личният лекар какво казва? Защо той не пусне направления?

Общи условия

Активация на акаунт