Бързи здравословни въпроси и отговори – 35

• 54 334
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря ви! И аз подозирам, че може и бактерия да е защото всеки път домъква от яслата, изчистваме я и след седмица ясла почват жълти-зелени сополи и пак се изолира. Ще видим какво ще каже педиатърката.

# 541
Бях на почивка имах обрив уртикария. Биха ми убразон. Трябва да се прибирав с автобус, съмнението е за слънчева уртикария. Доктора ми каза да не се къпя със сапуни. Само с вода да се мажа ли със слэнце защита?

# 542
Има медицинска козметика сапун без сапун и измиващо олио. Те са течни. Цените не са приятни, бяха към 30 лв. Иначе, можеш да се измиваш само с вода, на интимните части някакъв щадящ сапун, гел. Не мисля, че върху обрива можеш да мажеш фактори. Само след като премине.

# 543
Здравейте!
Изписани са ми имжекции Наклофен.
Някой получавал ли е главоболие от тях или е случайност?

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 14:47 от МАРИ77

# 544
Не би трябвало. Те са обезболяващи.

# 545
Здравейте! Откриха ми подут лимфен възел на врата,доктора го нарече "реактивен" и сподели,че при такива нямало патология. Може ли да се прецени това на око? Не трябва ли биопсия? Или може би има накакви специфични данни при ехохграфа,които  да го насочат,че трябва биопсия? Проблема при мен е,че имам съпътстващи опклаквания ката лека температура и загуба на тегло. Ако да кажем имах някаква видима инфекция не бих обърнала внимание,но при мен няма,а и всичко тава продължава повече от месец. Мислите ли,че трябва да се обърна към друг лекар?
Пусни си гърлен и носен секрет. При мен се оказа стафилококова инфекция. С правилният АБ от антибиотрамата, след време спаднаха възлите. Бяха симетрично на врата, по два плюс под мишниците.

# 546
И двете ми деца имат от малки такива възелчета. Появиха се след боледуване, а на голямата изолираха Стрептокок. След антибиограма и подходящ антибиотик , стопирахме честите жълто- зелени секрети и непрекъснатите неразположения- висока температура, кашлица, дори спазми.

# 547
Здравейте, бременна съм (в 35г.с), ако е от значение. Изкарах може би Ковид, и остана една кофти хрема, която провокира болки в синусите. Никога не съм имала преди това синузит. Започна и неприятно главоболие. Посетих УНГ, веднага ми изписа АБ Зинат, който отказах да приема, защото не бяха излезли още гърлен и носен секрет. Вече имам резултат от МБ, който е отрицателен, тоест няма бактерии. Въпросът ми е мога ли да се справя само със спрей тип Синулан форте, пробиотичен спрей за нос, топли компреси с този синузит. Определено имам леко подобрение, но секретите не спират, както и неприятното главоболие и тежест в главата. Приемам всякакви препоръки.Благодаря!

# 548
  • пустинята Гоби
Пробвайте промивки на носа с физиологичен разтвор. Под промивки имам предвид да прочистват е носа като йогите ето така - https://happygreen.bg/promivka-na-nosa-s-kanichka-jala-neti/ . На мен това много ми помагаше, когато имах възпален синузит, докато кърмех + Синупрет таблетки, за които гледам че трябва консултация с лекар, ако сте бременна. Бих препоръчала консултация с гинеколога, който ви следи, как да продължите лечението, ако неприятните симптоми продължат.

Понеже сте бременна, по-добре не се самолекувайте, антибиотика не е най-голямото зло, особено в края на бременността. Аз съм пила и с двете си бремнности антибиотици, даже при едната се наложи два пъти и децата ми, да чукам на дърво са здрави, с хубави зъби и изобщо ме смятам, че нещо съм им навредила.

# 549
Пробвайте промивки на носа с физиологичен разтвор. Под промивки имам предвид да прочистват е носа като йогите ето така - https://happygreen.bg/promivka-na-nosa-s-kanichka-jala-neti/ . На мен това много ми помагаше, когато имах възпален синузит, докато кърмех + Синупрет таблетки, за които гледам че трябва консултация с лекар, ако сте бременна. Бих препоръчала консултация с гинеколога, който ви следи, как да продължите лечението, ако неприятните симптоми продължат.

Понеже сте бременна, по-добре не се самолекувайте, антибиотика не е най-голямото зло, особено в края на бременността. Аз съм пила и с двете си бремнности антибиотици, даже при едната се наложи два пъти и децата ми, да чукам на дърво са здрави, с хубави зъби и изобщо ме смятам, че нещо съм им навредила.

Благодаря за споделеното мнение.
Не съм против АБ,също съм приемала с първата и настоящата. Интересно ми беше след като няма бактерии, ще се повлияе ли с АБ този синузит, тъй като за първи път се сблъсквам с това?

# 550
  • пустинята Гоби
Аз съм лекувала синузит многократно без антибиотик, така че не мога да отговоря. Мъжът ми също, той има хроничен. Пробвайте с промивки в носа, дано облекчат главоболието, знам колко е ужасно. Аз ги правя с голяма спринцовка пълна в физиологичен разтвор, който купувам на големи банки от аптеката.

# 551
От няколко дни все едно ще се пръсна. Отекли стъпала и лице, главоболие, подут корем. И по цял ден умора и сънливост. Не съм в цикъл, точно като мина, станаха тези неща. Като кача краката високо, отпците спадат. Накъде да се насоча като причина? Странно като стискане в горната част на гърлото… Взех аминокиселини астенор за умората, помага уж при доста проблеми. Също, прочетох статия, според която хеликобактер води до дефицит на б12 и оттам неврологични проблеми - това за да се отсрамя от паническите ми постове в предната тема… моля ви за съвет. Цяла година не съм на себе си…

Отоците не са шега работа в такива обеми - или сърдечни или проблеми с бъбреците. Ако са големи, на лекар бързо. За стягането в гърлото и имайки предвид всичките ти предишни постове, сама знаеш отговора - читав психиатър и чрез него така нареченото търсеното спокойствие.
Желая ти успех !

# 552
  • Близко съм
Добър вечер, някой да се е сблъсквал с подобни "пъпки" ? Извинявам се за неприятата снимка, но не знам как да ги опиша, за да ме разберете. Моите само че  са разположени отстрани на езика, не в средата както е на снимката . На какво се дължат?
Скрит текст:

Скрит текст:

# 553
От няколко дни все едно ще се пръсна. Отекли стъпала и лице, главоболие, подут корем. И по цял ден умора и сънливост. Не съм в цикъл, точно като мина, станаха тези неща. Като кача краката високо, отпците спадат. Накъде да се насоча като причина? Странно като стискане в горната част на гърлото… Взех аминокиселини астенор за умората, помага уж при доста проблеми. Също, прочетох статия, според която хеликобактер води до дефицит на б12 и оттам неврологични проблеми - това за да се отсрамя от паническите ми постове в предната тема… моля ви за съвет. Цяла година не съм на себе си…

Отоците не са шега работа в такива обеми - или сърдечни или проблеми с бъбреците. Ако са големи, на лекар бързо. За стягането в гърлото и имайки предвид всичките ти предишни постове, сама знаеш отговора - читав психиатър и чрез него така нареченото търсеното спокойствие.
Желая ти успех !
Изненадана съм от интереса към пост отпреди няколко страници. За сведение, стискането в гърлото премина в гърлобол и втрисане. Паника бях като се чудих защо ми изтръпват ръце и крака. Явно от дефицит б12. На психиатър ме изпрати джипито още зимата от чудене при толкова симптоми, и съм проверена и там, много благодаря, жената ми каза, че никой не е способен да симулира лабораторни резултати. Голяма тема се оказа, толкова “полезни съвети”…

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 03:20 от Анонимен

# 554
Изпитвам от най малкото страх, че ще ми открият рак в късен, последен стадий ,а съм на 25 години.Някой би ли споделил опит какво прави за да избегне такива ситуации и колко често си пускате изследвания?Единствената с такъв страх ли съм?Все вярвам, че когато вече е твърде късно ще се окаже, че имам смъртоносна болест още сега идните години, за която от месеци наред не се е усещало (дали ще е рак или нещо друго) и, че ще е късно от спасение.Така се случи с мой роднина на 62 ей сега преди седмица изведнъж.Имам и поликистозни яйчници, но това е от умишлена загуба на тегло.

Общи условия

Активация на акаунт