Бързи здравословни въпроси и отговори – 35

• 54 379
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Да, детето ми беше с вирус миналата седмица, повръщане, разстройство, но без температура. Мина за 1 ден, давахме хомеопатични капки против повръщане и Ентерол.

# 526
От няколко дни все едно ще се пръсна. Отекли стъпала и лице, главоболие, подут корем. И по цял ден умора и сънливост. Не съм в цикъл, точно като мина, станаха тези неща. Като кача краката високо, отпците спадат. Накъде да се насоча като причина? Странно като стискане в горната част на гърлото… Взех аминокиселини астенор за умората, помага уж при доста проблеми. Също, прочетох статия, според която хеликобактер води до дефицит на б12 и оттам неврологични проблеми - това за да се отсрамя от паническите ми постове в предната тема… моля ви за съвет. Цяла година не съм на себе си…

# 527
Според мен провери щитовидна, инсулин и кр.захар, дефицити на витамини (вит.В12, вит.Д, желязо...)

# 528
Има актуален вирус с разтройство и повръщане. Бързо мина при дъщеря ми, една опаковка Ре Комфорт за четири дни и еднократно Декан. На втория ден вече нямаше оплаквания.

# 529
  • Пловдив
На 16г младеж кое ще е най-ефикасно за Т? Одеве вдигна 39,5 и бях дала Нурофен.
Сега хладен душ.

# 530
  • пустинята Гоби
С Нурофен не падна ли температурата? Аз бих редувала с парацетамол и вече при нужда аналгин. Няма какво друго, нещата са еднакви за малки и големи деца, че и за възрастни. Повече течности да пие. Бързо оздравяване!

# 531
  • Пловдив
Не, не падна. Дадох хексалгин.
Душ, мокри чорапи, Изопренозин и да минава!

# 532
  • пустинята Гоби
От хексалгина не падна ли? Кога го дадохте?

# 533
  • Пловдив
От хексалгина не падна ли? Кога го дадохте?
от Нурофена не падна.
В 20ч дадох Хексалгин....сега е 38,2

# 534
  • София
И аз все си мислех, че от хексалгин пада много бързо температурата, но се убедих, че не е така (няколко пъти, с детето като беше на 3 - 4). Изчакайте поне още половин час, да не кажа един. Хладкият душ много добре действа. Ако трябва повторете. Под мишниците хладни влажни кърпи също препоръчвам.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 21:07 от miamim

# 535
Момичета, детето (3г.) тая сутрин се събуди с огромни гурели на очите, от няколко дена е и с хрема. Личната лекарка ще вдигне сигурно след 10-11 а в града няма очен лекар през уикенда. Как мога да действам на първо време? С физ. Разтвор ли леко да избърсвам с тампонче? До сега не е имала конюктивит

# 536
Може, но това е някакъв вирус. Измий му лицето и му накапи физ. разтвор, да се промият очите, докато чакаш лекар.

# 537
Да, с физиологичен разтвор или преварена вода.
Гледай да се свържеш с ЛЛ възможно най-рано да изписва капки, защото колкото по-бързо почне да се третира, толкова по-лесно ще мине. И забърсвай всеки път, когато видиш, че избиват секретите.
Между другото - от опит - често бактериите в носа отиват по съседство и в очите. Опиши на ЛЛ точно какви са сополките, ако прецени - да капете нещо и в нослето.

# 538
Всеки общопрактикуващ лекар би помогнал. Скоро и моето дете беше с конюнктивит. Заразен е, затова сменяй често кърпите в къщи и ги пери на високи градуси. Същото се отнася и за калъфката на детето и чаршафите му.

# 539
Здравейте! Откриха ми подут лимфен възел на врата,доктора го нарече "реактивен" и сподели,че при такива нямало патология. Може ли да се прецени това на око? Не трябва ли биопсия? Или може би има накакви специфични данни при ехохграфа,които  да го насочат,че трябва биопсия? Проблема при мен е,че имам съпътстващи опклаквания ката лека температура и загуба на тегло. Ако да кажем имах някаква видима инфекция не бих обърнала внимание,но при мен няма,а и всичко тава продължава повече от месец. Мислите ли,че трябва да се обърна към друг лекар?

Общи условия

Активация на акаунт