Бързи здравословни въпроси и отговори – 35

• 54 277
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
И аз имам такава херния, но не ми създава проблем. При теб какви са неразположенията? Какво представлява операцията?

# 586
Отиваш на дерматолог, без да разпитваш по форумите преди това.

А дали не съм отишла преди да разпитвам по форумите? Защо трябва да има подобни нападки . Благодаря за отговора все пак
Защото ако беше отишла, нямаше да питаш и да има нападки.  Ако доктор не ти е дал отговор на въпросите, ние тук няма как да ти дадем. Бенката от най-безобидно кожно образувание, може да е бъде и смъртоносна… Доктор преценя, форум не. Ако доктор е преценил че всичко е наред, не знам защо продължаваш да питаш тук.

# 587
Сверява информацията вероятно.

# 588
Нали за това е форума да сме си в полза .. свързах се с док, но както знаете е събота и неделя погледна я само на снимка и трябва да отида в Понеделник, а исках да знам дали някоя от вас се е сблъсквал с подобно нещо.На всеки мои въпрос се отговаря с нападки, но няма значение бъдете здрави от сърце няма да задавам повече въпроси, тъй като виждам, че явно дразня🍀

# 589
... като ми взеха проба и си я носих в Анаеробната лаборатория към МА, това е единственото място, на което правят МБ за Хеликобактер. На мен ми беше важно заради Антибиограмата.

Това не ми стана ясно. Дали би пояснила, че ми е интересно? Simple Smile Защо само в МА да дават информация за това? Коя е болницата, от която са те карали да носиш пробата на друго място?
Питам, понеже и на мен ми предстои гастроскопия, та събирам инфо.

# 590
Само във въпросната лаборатория правят МБ за Хеликобактер, т.е. при наличие правят и антибиограма. Иначе стандартно при гастроскопия се взима проба и се оцветява и се вижда има ли или няма Хеликобактер, но не се прави посявка, съответно няма антибиограма.
Не са ме карали нищо от болницата, аз исках да си направя и такова изследване, бях в Токуда и тяхната микробиоложка ми каза, че това е единственото място в София, съответно свързах се с тях, уговорихме се и при гастроскопията ми взеха проба в среда, която майка ми занесе веднага след взимането. Иначе в Токуда ми направиха и стандартния тест, той също се оказа отрицателен. Това беше след лечение, правих четворния протокол с 2 АБ, ИПП и бисмут.
Хиаталната херния се оперира само, ако дава симптоматика, която не се повлиява от лекарства, както е при мен, въпреки супер високите дози ИПП, които вече не ми действат, постоянно съм с кошмарен рефлукс. Операцията е лапароскопска - фундопликация по Нисен, има много инфо в интернет, но най-общо горната част на стомаха се увива около хранопровода, за да се спре връщането нагоре.
Гадно, ама нямам избор, така не се живее…

# 591
Случвало ли ви се е да ви се зачерви бенка, без да боли или сърби?Какво предприехте

Трябва дерматолог да погледне и да направи дерматоскопия. Без дерматоскопията няма как да разберете дали има нещо притеснително.
Напълно безболезнено е. Това е един уред като лупа.
Казвам го и за останалите в темата. Хубаво е веднъж в годината да се минава през дерматоскопия, за да огледат обстойно бенките. Много често има кампании на Биодерма, на Ла рош за безплатни прегледи ако нямате възможност за платен преглед или с нзок (прекъснати здр.осг.права).

# 592
Случвало ли ви се е да ви се зачерви бенка, без да боли или сърби?Какво предприехте

Трябва дерматолог да погледне и да направи дерматоскопия. Без дерматоскопията няма как да разберете дали има нещо притеснително.
Напълно безболезнено е. Това е един уред като лупа.
Казвам го и за останалите в темата. Хубаво е веднъж в годината да се минава през дерматоскопия, за да огледат обстойно бенките. Много често има кампании на Биодерма, на Ла рош за безплатни прегледи ако нямате възможност за платен преглед или с нзок (прекъснати здр.осг.права).

Благодаря много за отговора в Понеделник ще мина на преглед силно се надявам да не е нещо много лошо.Док каза, че била, като възпалено и да слагам риванол, но ще я види в Понеделник.

# 593
Mila1331, много ти благодаря за подробната информация! Simple Smile Вярвам, била е полезна не само на мен.

# 594
  • София
Здравейте! В коя изпитана лично от вас лаборатория в София препоръчвате да се правят полови и други хормони? Доста са скъпи (много на брой са) и се надявам да е еднократно към момента.

# 595
Здравейте,  след полов контакт изпитвам страшен сърбеж отдолу, не мисля,че е някаква венерическа  болест, понеже спя само с приятеля  ми, тоъ също с мен. По време на самия акт имах кято вагинална сухота та се чудя дали не е от това или да съм нарушила микрофлората тъй като използвам интимни гелове  два пъти на ден... Бях пила напоследък антибиотик, идея нямам...

# 596
  • София
Сърбежът е най-вероятно от гъбички, след антибиотика (плюс жегите). Пуснете си микробиология и не се лекувайте на сляпо. Може да станат големи бели.

# 597
Питай и за лечение на гаджето ти.

# 598
Имам час при гинеколог чак на 19 ти...

# 599
  • София
Обади се и го премести максимално скоро. С тоя сърбеж не си е работа. И да, както mariat писа, лечение ще трябва и за двама ви.

Общи условия

Активация на акаунт