Отговори
# 1 095
Здравейте, разглеждам справките за минимален бал от миналата година и ми прави впечатление, че има случаи в които минималния бал след второ класиране е по-висок от този след първо. Може би аз пропускам нещо, но как се обяснява това? Като пример Испанската гимназия, извадката е от сайта на Дидева:
след първо класиране:
Паралелка   Минимален бал   Максимален бал   Пол
2561  Чужди езици - ИЕ интензивно АЕ   477   492   девойки

след второ класиране:
Паралелка   Минимален бал   Максимален бал   Пол
2561  Чужди езици - ИЕ интензивно АЕ   478.5   479   девойки

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 09:49 от miss_kallas

# 1 096
От днес почва да чете. Теми така и не успяхме да отворим по дадения линк. Ходи 2 дни на лекциите в СУ, каквото записала там и от учебника, и каквото- такова. Явява се за пълнота на опциите и резервен вариант, не толкова, че е първостепенно и единствено желание. При издънване с БЕЛ- химията в НПМГ, при издънване с мат- НГДЕК, че там мат изобщо не е балообразуваща.
Да, 25.07. Къде съм бляла???? Бях го умислила, че съвпада с ден за вливане на баща й- кого да зарежа сам да се оправя.
https://ngdek.com/bg/priemen-izpit-po-istoriya-i-tsivilizatsii
За 2 дни заминаваме на малкия град, да сменим въздуха.

# 1 097
Иврит, в кое училище се учи?
Желаещите за него не са ли предимно деца, които и до седми клас са учили там? Какви са минималните балове от предходни години?

# 1 098
Справката за второ класиране отразява само баловете от второ класиране. Примерно ученик, приет във въпросната паралелка с бал 478.5  , подава заявление за второ класиране, но не се придвижва напред и е прекласиран в същата паралелка.

# 1 099
Къде ги виждате класиранията, разделени по пол?
Аз попаднах само на обща информация.

# 1 100
Там, където има квоти.

# 1 101
  • София
Къде ги виждате класиранията, разделени по пол?
Аз попаднах само на обща информация.

https://karierno-orientirane.com/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2% … BB%D0%B0%D1%81-2/

Има една екселска за самостоятелно търсене. Много е удобна.

# 1 102
  • София
Желаещите за него не са ли предимно деца, които и до седми клас са учили там? Какви са минималните балове от предходни години?
В 134 СУ се учи иврит. Ами балът в трето класиране миналата година е бил 377. След 7 клас основно са нови деца, които тепърва започват да учат езика.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 12:55 от aria_82

# 1 103
Децата на братовчедка ми учеха там до 7 клас, после едното не пожела, но сега следва хебраистика, а другото не успя.

# 1 104
Понякога на трето класиране балът е по-висок от този на второ.

# 1 105
Справката за второ класиране отразява само баловете от второ класиране. Примерно ученик, приет във въпросната паралелка с бал 478.5  , подава заявление за второ класиране, но не се придвижва напред и е прекласиран в същата паралелка.

Благодаря ти, т.е да разбирам, че в случая никой след първо класиране не се е отказал и не е освободил място? И реално на второ класиране не е влязъл никой с по-нисък от 477 бал?

# 1 106
Оправих си днес деня с разказа:)

Да дам и моя отчет за НВОтата:
Моето лично мнение, от гледна точка на майка с дете, което е добре по математика и все на ръба между 5 и 6 по БЕЛ:
НВОто по БЕЛ беше по-лесното (тестовата част, тезата и преразказа е колкото - толкова). Моето дете на тестовата част има една ненамерена запетая в текста за редакция. И да, на 1 въпрос е бил 50/50 и каза, че е заложил на късмет там. Но и късмет си трябва понякога:)
Математиката твърди, че е решил всичко. Провери. Аз като една вечно съмняваща се и недоверчива майка, ще чакам резултатите. Но математиката му се отдава на хлапето. Нито е решавал толкова, нито е ходил на уроци и школи. Аз съм помагала, колкото мога. Детето учи в средностатистическо провинциално училище. От класа им има и други деца справили се с 21 задача. Госпожата им по математика е страхотна.

Доволна съм много от детето. Обещала съм нова компютърна игра и манга. Дори и да не се беше справил по този начин, пак щях да съм доволна. Всяко дете си има талант. Всяко дете е добро в някоя област. И когато нещо не се случи както си искал днес, нямаш представа какви хоризонти ще ти се отворят утре. Все си мисля, че съдбата си знае работата.

Май не мога да обясня хубаво какво искам да кажа.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 11:48 от *PipiLota*

# 1 107
  • Сф
В 134 СУ се учи иврит. Ами балът в трето класиране миналата година е бил 377. След 7 клас основно са нови деца, които тепърва започват да учат езика.
 Ариа, нека си пише всички паралелки. Особено софтуерната са предимно момчета. Да не си губи езика . Тая английската са само зубърки ( момичета) според моята 😂.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 12:31 от PureLove

# 1 108
  • София
Ех, *PipiLota*, все едно си говорила за моето дете.
Само дето след еуфорията как всичко си е решил, се оказа, че малко е спъцъфръцал Б) подточка на 22-ра, та ще видим. Гледам че цялата подточка я оценяват за 5т., той рече и отсече, че ще му вземат 2.
Не е в МГ, но просто математиката е по-силна на всички ни в семейството ни. Аз си имам теория, че това се дължи на лошото преподаване на БЕЛ в нашите училища, защото децата ми пишат не лоши съчинения и есета на АЕ, за разлика от български.
Питах го как оценява помощта на курсовете, на които е ходил през годината. Каза, че на курсовете по БЕЛ е научил страшно много неща, различни от училище, но те не са се паднали на НВО-то Joy
По математика, каза че курса е изиграл роля, единствено да се упражнява повече пишейки домашните и за него.

Разказът сега ще го прочета, но прочетох този, който също бил в банката на МОН и се благодарих, че не се е паднал той http://old.segabg.com/article.php?sid=2011062400040001610
Аз лично не бих могла да го преразкажа ПОДРОБНО.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 11:39 от Gorg0nzola

# 1 109
  • София
Наистина няма лоша реклама. Оплюха го този човек, все едно децата са преразказвали неговите конспиративни теории, а не редактираното разказче. А сега всички му четат писанията. Утре може и за кмет да се кандидатира. Вече всички го познават.

Общи условия

Активация на акаунт