Отговори
# 975
Така, аз съм с въпрос отново.
При подреждане на желанията ако две деца имат еднакъв бал, едното е писало дадена паралелка на първо желание, а друго на второ желание, то кое дете ще бъде класирано първо? Това, което е писало паралелката на първо желание ли?
Изобщо опитвам се да си изясня каква роля играе подредбата на желанията, освен, че те класират на най-предното.

# 976
  • Варна
Редът на желание играе роля в това, че ще те класират според твоето желание, закъдето стига балът. Няма значение дали е първо, второ по ред. Ако са с еднакъв бал, може да попаднат в една паралелка

# 977
Бухтичка, ако са с еднакъв бал и се борят за последното, 26-о място в паралелката, влизат в действие и следващите критерии. С по-голяма тежест са точките от НВО спрямо балообразуващите оценки от седми клас. Ако и там всичко е равно, влизат в ход останалите оценки от раздел А от седми клас. До тях обаче предполагам, че рядко се стига.
Важното в случая, че редът на желанията, дали на едното дете му е първо, а на другото десето, няма значение.

# 978
Бухтичка, би трябвало и двете деца да влезнат, защото са с еднакъв бал.

# 979
  • София
Ох, най- после и мойто се прибра, че да проверим резултатите.
Звънна ми като излезе от изпита въодушевен. После момчетата се събрали яли и се веселили, играли футбол, проверявали и резултатите в една градинка на сянка и като се чухме към 4-ри не беше вече толкова въодушевен.
Та при нас ситуацията е : на модул 1 или 65т. или -7т. , защото не помни точно отговорите (голяма разлика, ама това е); на модул 2 е решавал по всички задачи, но не пожела да ги провери, че бързал, имал уговорка за игра с приятел.
Не съм настоявала, че не е играл от 2 месеца на компютъра ( такава ни беше уговорката, но пък телефона изпушваше ) и просто няма как сега да си губи времето с проверки на отговори, само за да успокои/или ядоса Joy майка си.
Много съм доволна от детето! Няма значение колко точки ще изкара. Последните 2 месеца много работи, беше старателен и отговорен. Ако беше така последните 4 месеца щеше да е пушка! ( нали все някакъв косур трябва да се намери Wink )
Явно ще си чакаме 28.06. и за двете матури.

Ама вие вече сте на друга вълна, аз докато се отчета с решенията. Smiley

# 980
Аз да похваля и квесторите на седмокласника.
Бързак-бързаков свършил работа по първи модул на около 20-тата минута, след двойно проверяване. Вдигнал ръка и като дошъл квестора видял, че нещо си по 19задча не е прехвърлил правилно в полето(това не го избрах). Човекът изискал втора бланка за белова(отговори) и го накарал да си я препише на ново.
Няма как да е истина! Бланка се сменя само, ако е размазан печата или неясен. За грешка, абсурд! Забранено е!

# 981
Абсолютно безпредметно упражнение в настоящия момент. Прогнози обикновено се правят след излизането на статистиката за успеваемостта и то с приблизителна точност за паралелки с балообразуване 2+2.

Аз само ориентировъчно, за да добия представа как се движим спрямо миналогодишните резултати.
Общо взето ми се изясниха нещата. Само дето е много " на кантар" положението. Явно до последно ще сме на тръни.

# 982
  • София
Аз да похваля и квесторите на седмокласника.
Бързак-бързаков свършил работа по първи модул на около 20-тата минута, след двойно проверяване. Вдигнал ръка и като дошъл квестора видял, че нещо си по 19задча не е прехвърлил правилно в полето(това не го избрах). Човекът изискал втора бланка за белова(отговори) и го накарал да си я препише на ново.
Няма как да е истина! Бланка се сменя само, ако е размазан печата или неясен. За грешка, абсурд! Забранено е!
Бихте ли цитирала конкретна наредба?

# 983
При установяване на непълнота в изпитните комплекти един от квесторите информира
директора и председателя на училищната комисия за организиране и провеждане на
националното външно оценяване (УКОПНВО) и получава резервен комплект, а след приключване на изпита, съвместно с председателя на УКОПНВО изготвят и подписват
протокол за обстоятелствата, наложили отваряне на резервен комплект.
 При необходимост от подмяна на изпитен комплект допуска такава само във времето,
определено за работа по част 1! В този случай ученикът получава нов изпитен комплект
от квестора, след което попълва и нова идентификационна си бланка. Подмененият изпитен
комплект се взема от квестора и се прилага към протокола за отваряне на резервен
комплект. При работа във времето, определено за втората част, подмяна на изпитен
комплект не се допуска!
Това е от инструктажа и мога да го потвърдя от личен опит.

# 984
Дали ще се съгласите с допускането ми, че тъй като този набор е по-голям като брой деца от миналогодишния с 15-20% (според изнесените по медиите ориентировъчни данни), то с толкова проценти трябва да "вдигнем" минималния бал за влизане в гимназиите?

# 985
  • в очите на дъщеря ми
Дали ще се съгласите с допускането ми, че тъй като този набор е по-голям като брой деца от миналогодишния с 15-20% (според изнесените по медиите ориентировъчни данни), то с толкова проценти трябва да "вдигнем" минималния бал за влизане в гимназиите?
Не разбирам връзката между големина на на набора и мин/мах. бал...
Мин/мах. бал не зависи ли от постигнатите резултати?

# 986
Дали ще се съгласите с допускането ми, че тъй като този набор е по-голям като брой деца от миналогодишния с 15-20% (според изнесените по медиите ориентировъчни данни), то с толкова проценти трябва да вдигнем минималния бал за влизане в гимназиите?

Не, защото сложността на матурите е различна

# 987
  • София
Дали ще се съгласите с допускането ми, че тъй като този набор е по-голям като брой деца от миналогодишния с 15-20% (според изнесените по медиите ориентировъчни данни), то с толкова проценти трябва да вдигнем минималния бал за влизане в гимназиите?

Не, защото сложността на матурите е различна

Колко е различна? Кои матури са по-лесни - тази или предната година?

# 988
  • Пловдив
Аз мисля, че миналата година беше по-лесна матурата. Тази година трудната задача беше 21. Тя е попрепънала децата. Моята е доволна. Решила е всичко, без 19 б, където нещо по условието не видяла добре. Дано да е разписала добре втори модул, за да получи всичките точки.
Хайде, време е релакс Sunglasses
Около 28.06. отново ще се нажежат страстите в темата Wink

# 989
  • Варна
Най-напред да пожелая успех на всички деца утре и в четвъртък, и спокойствие на родителите им!

Споделям с вас информация за отворени врати в Първа ЕГ Варна, получих съобщението в Школо на каката, все още няма на сайта на училището. Някой може да се интересува, за 18.06.2022.

А това е програмата: https://www.1eg.eu/images/2021-2022/Programa-otvoreni-vrati.pdf

Общи условия

Активация на акаунт