Отговори
# 1 200
  • София
Аз го оставих днес у дома да се доизлекува. Ще му пиша бележка по дом. причини, че светнаха отсъствията в школо но, не ни се мъкне и на двамата по лекари . В понеделник имат изходно по биология, а той е с една 4-ка и три 6-ци след това, ама ми е все тая вече. Жал ми е да го юркам днес да учи. Утре или в неделя може да понатисна.

# 1 201
Ако се борят за последното място в паралелката. При равенство по един показател, се преминава към следващия.
1. Сбор от резултатите от националното външно оценяване.
2. Сбор от балообразуващите оценки от свидетелството, преобразувани в точки
3. Средноаритметичната оценка от оценките по учебните предмети, изучавани в VII клас в раздел А на учебния план - български език и литература, чужд език, математика, история и цивилизация, география и икономика, биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда, от свидетелството за завършено основно образование, преобразувани в точки
4. При ново равенство приемат всички ( надпланов прием)
Искрено Благодаря.

# 1 202
  • Пловдив
Настроението при нас е ваканционно. Утре ще се размотават на Anime & Gaming Festival. В неделя вероятно също. Другата седмица ако има нещо за дооформяне в училище. После дружно чакаме резултати около 28.06., следва парти с класа, раздаване на свидетелствата и край на 7 клас. Толкова неща си е планирала да прави като мине всичко. Още малко...

# 1 203
На нас май ни спестиха изходните тази година. Поне не съм чула за такива. То и не остана време. Колкото и да се оплаквам от училището понякога, има си и доста положителни страни. Определено последните седмици оставиха децата да се готвят спокойно за НВОтата.

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 14:44 от *PipiLota*

# 1 204
  • София
При нас направо си приключиха. Ще ходи само, за да си върне учебниците в края на юни и толкоз. Ако не бях дежурна другата седмица, честно, нарамвам си децата и на морето!

# 1 205
Кокончето има да прави едно класно по Мат., че все когато трябваше да го прави преди НВО - тата, тя отсъстваше. По История им казала, че също щяла да даде. По Муз. правиха вчера. За други засега не се споменава. Повечето учебници са ги свършили, обаче задължително ще ходят до последния ден, и до тогава ще имат редовни часове.

# 1 206
  • София
При нас направо си приключиха. Ще ходи само, за да си върне учебниците в края на юни и толкоз. Ако не бях дежурна другата седмица, честно, нарамвам си децата и на морето!
Благородно завидяхме. Следващата седмица й предстои оформяне по История и Физика😖 и чак тогава ще се настроим ваканционно. Но на девойката хич не й пука. Надявам се да не се окаже на кантар за някоя желана паралелка и оценката от дипломата да й “обърне каруцата”.

# 1 207
При нас са оформени, в петък предадоха учебниците. Цялата друга седмица са на зелено училище, всичко приключи, чак ми е странно, че не говорим за математика и БЕЛ.   Малко отдих до 28 юни, въпреки че нямаме големи очаквания, ще се разминем с желаните училища.

# 1 208
Да споделя и аз моето мнение за изпита по математика. Синът ми учи в МГ, влезе след много тежък изпит след 4 клас. Задачите тази година  бяха много лесни и според мен  всяко дете със средни познания по математика  би трябвало да ги реши без никакъв проблем. Проблема е, че в 5-6 клас в училищата, които не са МГ не се преподава качествено математика. Учениците  в 7 клас вече имат много пропуски, които за една година не могат да бъдат наваксани. С това НВО не могат да се отсеят добрите математици. Според мен трябва да има допълнителен изпит с тежестта на този в 4 клас. Не може за математическа гимназия определящ да е БЕЛ.

# 1 209
  • в очите на дъщеря ми
Да споделя и аз моето мнение за изпита по математика. Синът ми учи в МГ, влезе след много тежък изпит след 4 клас. Задачите тази година  бяха много лесни и според мен  всяко дете със средни познания по математика  би трябвало да ги реши без никакъв проблем. Проблема е, че в 5-6 клас в училищата, които не са МГ не се преподава качествено математика. Учениците  в 7 клас вече имат много пропуски, които за една година не могат да бъдат наваксани. С това НВО не могат да се отсеят добрите математици. Според мен трябва да има допълнителен изпит с тежестта на този в 4 клас. Не може за математическа гимназия определящ да е БЕЛ.
Е значи моето дете е с възможности и познания под средното ниво.....
Наистина не разбирам подобни изказвания, и определения...и изобщо, кой, Ви дава право до определяте и категоризирате чуждите деца...
Абсолютно безобразие!

# 1 210
  • София
Ей като каже някой лесни и трудни задачи.
Лесни са тези, които детето е решило. Трудни са тези, които още не е. Но ще станат лесни, когато ги реши. Поне това дете в МГ трябва да е разбрало.
Иначе за неглежирането на математиката в някои училища, сте прав.

# 1 211
  • София
Пак ще се изкажа и аз като черна станция, ама наистина се прекалява вече с тази математика.
Няма нужда да се счита, че решаването на задачи е невероятна дарба, която ще избута наследника до извънземни постижения и висоти в живота.
Всяко дете има своя път и своята дарба. Това, че едно дете може да решава задачите по математика не го прави гениално, нито нещо повече от друго, което може да нарисува кон на 4-годишна възраст.
За мен най-важното е да научим децата си да бъдат човеци. Да имат принципи и ценности и да знаят, че не всяко нещо се постига на всяка цена.
Само преди дни едно дете във Враца отне собствения си живот поради евентуална заплаха от поправителен изпит. Замислете се малко.
Колко примера има на хора, завършили "елитни" училища и провалили се като човеци? Нищо не започва и не завършва с НВО-то в седми клас.

# 1 212
  • Sofia
Да, мине се не мине и горда майка на математик обявява колко са глупави повечето седмокласници Grin Сигурна съм, че не е такова намерението, но четете си ги постовете преди да ги пуснете, де, не е трудно! Писмените изказвания звучат ненужно грубо.
Повечето четящи майки и без това сме разочаровани и притеснени, че отрочетата ни (глупавките) не са се справили добре на математиката... В крайна сметка, това е просто един изпит и по никакъв начин не говори за възможностите и подготовката, както и труда, което е положило всяко едно от децата. Имайте малко уважение.
Само да вметна, че доста от същите тези седмокласници четат тази тема...

# 1 213
Не може за математическа гимназия определящ да е БЕЛ.
Не може, ама хайде стига сме си правили илюзии - изпитът по БЕЛ за НВО в никакъв случай не е с някаква висока трудност също, даже - за разлика от 2-ри модул на математиката - е на едно доста средно училищно ниво. Та не виждам защо би трябвало да се прави изключение за възпитаниците на СМГ - в Испанска и Немска да се иска отлично представяне по математика, а в СМГ да не се иска отлично представяне на елементарния български... нали, с вашата реторика Stuck Out Tongue Аман от фукни и омаловажаване на знанията на всички останали.

(Отделно, че за СМГ има 3xМАТ и 1xБЕЛ, докато за другите е 2X2, т.е. доста по-безмилостно. Иначе аз съм държала отделен изпит по математика навремето, смятам го за ОК.)

# 1 214
Причината е, че децата не могат да покажат реалните си знания.
При елементарни задачи решаващи за тях са не знанията им, а миг невнимание и да, българският, който често им е по-сложен.

Общи условия

Активация на акаунт