СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 16

• 62 394
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
Такива случаи има, когато са два ембриона, обаче единият не се развива. Може това да е и при вас.  Колко дни закъснение имате? Може да повторите след още 48ч ЧХГ или направо на 10 дни закъснение на лекар.
Трудно е да кажа колко е закъснението, защото МЦ ми е много нередовен, а не съм правила тест за овулация този месец, тъй като с тестове никога не съм успявала да я засека. Решихме да пробваме "на късмет", като аз лично не вярвах, че ще стане (като цяло щяхме есента да правим инсеминация). Във всички случаи тази стойност е ниска, предвид предполагаемите дати на зачеване (19 или 24.07), но все пак не знаех, че е възможно хормона да се покачи след като веднъж е започнал да пада.

# 301
Здравейте,
На 08.08 си направих първото ЧХГ, което беше 220.80. 48 часа по-късно беше паднало на 124 и за съжаление АГ ми каза, че най-вероятно става въпрос за биохимична бременност и да си пусна ново ЧХГ днес, за да проследим колко бързо намалява хормона.
Новото ми ЧХГ от днес е със стойност 578.30. И трите теста са правени в една и съща лаборатория. Това възможно ли е изобщо? Случва ли се хормона да се покачва, след като е започнал да пада? Чакам АГ да ми звънне, наясно съм, че той най-добре ще ми обясни, но пиша и тук защото в рамките на 1 седмица се побърках от щастие, тъга и всякакви други емоции и неразбиране...
Както писах по-горе на същата страница, възможно е ако сте трансферирали повече от 1 ебрионче, едно или няколко да са спрели да се развиват и да е останало едно, което "продължава напред" Simple Smile Абсолютно е възможно и дано да е така!

# 302
Здравейте,
На 08.08 си направих първото ЧХГ, което беше 220.80. 48 часа по-късно беше паднало на 124 и за съжаление АГ ми каза, че най-вероятно става въпрос за биохимична бременност и да си пусна ново ЧХГ днес, за да проследим колко бързо намалява хормона.
Новото ми ЧХГ от днес е със стойност 578.30. И трите теста са правени в една и съща лаборатория. Това възможно ли е изобщо? Случва ли се хормона да се покачва, след като е започнал да пада? Чакам АГ да ми звънне, наясно съм, че той най-добре ще ми обясни, но пиша и тук защото в рамките на 1 седмица се побърках от щастие, тъга и всякакви други емоции и неразбиране...
Както писах по-горе на същата страница, възможно е ако сте трансферирали повече от 1 ебрионче, едно или няколко да са спрели да се развиват и да е останало едно, което "продължава напред" Simple Smile Абсолютно е възможно и дано да е така!
Станало е спонтанно, не сме правили трансфер.
Благодаря ви, нямах идея, че и кръвните тестовете могат да са също толкова неясни като уринарните 😊

# 303
Здравейте някоя от вас да е била със стойност 1.12 iu/l на 10-11 ден от Овулация и да е настъпула бременност?

# 304
Здравейте някоя от вас да е била със стойност 1.12 iu/l на 10-11 ден от Овулация и да е настъпула бременност?

Аз бях с 6,53 на десети ден от овулация и с много нисък прогестерон (15 ng). След два дни ЧХГ се покачи до към 21, но после спря да расте и падна.

# 305

Ще помоля за компетентно мнение , благодаря

# 306
Отрицателен е.

# 307
на този етап е отрицателен. Аз на 8-9 ден бях с 0,59. Но на следващия беше 14, така че пуснете след 1-2 дни.

# 308
Здравейте,
Станало е спонтанно, не сме правили трансфер.
Благодаря ви, нямах идея, че и кръвните тестовете могат да са също толкова неясни като уринарните 😊
Само един последен ъпдейт по темата, тъй като може да е полезен за някоя бъдеща мама, която като мен 10 дни не може да разбере какво се случва и защо:
Вчера бях на преглед, въпреки, че бяхме наясно, че няма какво да се види при тези стойности. Просто АГ се притесняваше от извънматочна заради тези спадове и възходи в стойностите. За облекчение, се видя, че лигавицата ми е доста удебелена, което означавало, че бремеността е била в матката. Разбира се, не се видя нищо друго и се разбрахме днес да пусна ново ЧХГ, чиято стойност е 62.33.
Съответно това с повишаването на стойностите от преди 48 часа е било нереално (всичките ми тестове са правени в една и съща лаборатория).
Хубавото е, че видяхме, че яйчниците са много по-добре отпреди 6 месеца (когато ми казаха, че имам тежка поликистоза), според АГ тази бременност, каквато и да е била, се е отразила добре на яйчниците.
За мен извода е, че дори и при кръвните тестове никога не можем да сме сигурни какво се случва. Най-достоверен си е прегледа и съветвам когато може - да се изчака, да не се пускат тестове през ден. Когато няма застрашаващи фактори, това постоянно следене преди първия преглед за мен е не само излишно, но и адски натоварващо психически. За съжаление при някои състояния бремеността трябва да се следи от съвсем рано, дори ако може и преди закъснение - например при мен има ПКЯ, инсулинова резистентност, лекувана Хламидия, а сега излезе и Тромбофилия. Все фактори, които ме накараха да следя интензивно и за напред ще трябва да е така. Не че следенето ме доведе до благополучен финал...
Успех на всички и нека скоро всички да се похвалим с добри новини 😊❤️

# 309
Здравейте, бременна съм от скоро. Водя се вече с 4-5 дни закъснение. Започнах да си изследвам чхг седмица преди закъснението. На 8.08 беше 55.01, на 11.08 - 186.62, на 14.08 - 476.1, на 16.08 - 968.54. Това, което ме притеснява е извънматочна бременност  защото имах вече една, а имам и болки ниско долу вдясно, където е единствената ми много нагъната, но уж проходима тръба. Тези режещи болки там понякога изчезват, друг път ги има. Усещам и напрежение. От притеснение вдигнах кръвно вчера до 140 на 100, но иначе е 117 на 70. Температурата следобед и вечер е 37.1-37.2. Предиобед си спада до 36.6 без нищо. Гърдите ме болят  но понякога нищо не усещам... Много особено се чувствам постоянно, сменям настроенията - паникьосвам се, плача, смея се...Не мога да се успокоя, чета навсякъде, че ако се удвоява ЧХГ значи е наред. Има още няколко дни, докато ме приемат за преглед, а аз доста съм се притеснила. Моля, споделете мнение.

# 310
ЧХГ расте добре, съмнява ме да е извънматочна. Успех този път!

# 311
Здравейте, на 16.08 (точно 14 дни след овулация) ЧХГ беше 91.55, днес 2 дни по-късно е 162.11....не се е удвоило 🤔 дали расте добре?

# 312
По принцип при малки стойности се удвоява една идея по-бързо,но все пак вашето си е в рамките на нормалното 48-72 часа. Пуснете още едно за ваше успокоение и дано нараства добре. 🍀

# 313
Благодаря за отговора! И аз мисля да пусна още едно, но се чудя как е по-добре утре (на 72 час) или направо 48 часа след втория тест 🤔
По принцип при малки стойности се удвоява една идея по-бързо,но все пак вашето си е в рамките на нормалното 48-72 часа. Пуснете още едно за ваше успокоение и дано нараства добре. 🍀

# 314
Mama213, за мен е най-добре да пуснете на 48 час след последния тест.
Има ли закъснение и ако да, колко дена?

Общи условия

Активация на акаунт