СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 16

• 61 031
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
before, тестът е отрицателен, няма бременност.
Мерните единици при ЧХГ са 1:1, тоест, няма значение в каква е измерено.

# 601
Съжалявам, но няма бременност.

# 602
Здравейте,

Прочетох няколко страници от темите за чхг, но виждам различни мерни единици от тези, които имам на своя тест. Бих искала да ви помоля за помощ с разчитането на резултатите (след 2 дни съм на преглед, но пусто вълнение)..Confused
- Имам закъснение на месечния цикъл 13 дни
- Днес си пуснах чхг и това са резултатите:

Безкрайно ще съм благодарна, ако някой може да ме ориентира с мерните едици при mIU/ml. Flowers Sunflower
Независимо от мерните единици, имате дадени референтни стойности в резултата - по тях може да се ориентирате винаги.

# 603

Последен цикъл - 10.10
+ тест за овулация - 22.10
Трябваше да ми дойде на 07.11, тестът е правен на 08.11.

Добре ли са според вас стойностите?

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 08:39 от Dzet

# 604
Dzet, да, добре са!
Препоръчително е да си направиш още един ЧХГ утре, 48 часа след първия, в същата лаборатория, за да се види как нараства.
Успешна бременност! Simple Smile

# 605
Момичета, това означава ли, че след 48 часа ЧХГ трябва да е станал около 6000? Винаги ли на 48 часа трябва да се удвоява резултата? В началото на 5-та седмица съм.

# 606
На тези стойности вече се удвоява на повече от 48 часа. Също така вече не е нужно да се тествате, а да ходите на прегледи.

# 607
Момичета, това означава ли, че след 48 часа ЧХГ трябва да е станал около 6000? Винаги ли на 48 часа трябва да се удвоява резултата? В началото на 5-та седмица съм.

Колкото повече напредвате в бременността, все по-бавно започва да се удвоява ЧХГ-то, но затова пък все по-показателни стават реалните прегледи при АГ.
Как расте ЧХГ-то можете да прочетете в линка под самия калкулатор тук: http://www.zachatie.org/chhg-kalkulator

Съветвам ви да продължавате да си следите Прогестерона, тъй като той може да изиграе "лоша шега" в ранна бременност. Засега стойността ви е много добра. Успех! Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 14:43 от milenahot

# 608
Здравейте, вчера ми беше 13 ден от инсеминацията. Пуснах кръвен и резултата е 5.00. Не знам какво да мисля. Утре пак ще пусна, но.. нали знаете голямо чудене. Имам и хориомон. До момента винаги резултата ми е бил 0.100 дори и на 12 ден. Според вас дали е положителен?

# 609
Здравейте искам да попитам.Правох чгх в понеделник 7/11 резултатът беше 16789.3 IU/L и днес на 9/11 повторих 23070.3 IU/L  мислите ли че върви добре .В 5 седмица и 4 дни съм Благодаря

# 610
Здравейте искам да попитам.Правох чгх в понеделник 7/11 резултатът беше 16789.3 IU/L и днес на 9/11 повторих 23070.3 IU/L  мислите ли че върви добре .В 5 седмица и 4 дни съм Благодаря

Добре върви. Няма нужда да правите кръвен тест, освен в началото при първите дни на закъснение. Сега само прегледите с ехограф ще ви покажат как се развива бременността.

# 611

Добре върви. Няма нужда да правите кръвен тест, освен в началото при първите дни на закъснение. Сега само прегледите с ехограф ще ви покажат как се развива бременността.

Благодаря много за бързият отговор

# 612
Здравейте, момичета! На 9.10 беше последната менструация.
На 04.11 пуснах ЧХГ - 70.
Вчера вечерта започна обилно кръвотечение. АГ ми каза да пия утрогестан 3*2.
Днес няма кървене и направих ново ЧХГ и прогестерон:

Как ви се струват резултатите? Дали има шанс да се запази бременността?

# 613

Шанс има и то голям, но Прогестеронът в другата мерна единица излиза нисък. Помислете за инжекционна форма или за по-добре усвояем прогестеронов препарат, като например Циклогест. Успех!

# 614

Шанс има и то голям, но Прогестеронът в другата мерна единица излиза нисък. Помислете за инжекционна форма или за по-добре усвояем прогестеронов препарат, като например Циклогест. Успех!

Защо да е нисък? Референтните стойности за 1ви триместър са 35 - 141:

Общи условия

Активация на акаунт