СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 16

• 62 386
  • 767
  •   1
Отговори
# 315
Втори ден закъснение е днес. Реално първия тест преди 48 часа го пуснах в деня, в който трябваше да ми дойде М.
Mama213, за мен е най-добре да пуснете на 48 час след последния тест.
Има ли закъснение и ако да, колко дена?

# 316
Mama, пусни след 48 часа още един в същата лаборатория.
Би трябвало да се поизяснят нещата тогава.

# 317
Здравейте момичета!

В понеделник 15.08 ми излезе отрицателен резултата - 0,9.
Бяхме правили инсеминация.
Тогава спрях и прогестерона.
Трябваше да ми дойде на 11.08. Все още го очаквам.
Колко време след спиране на прогестерон ви е идвало?

Благодаря предварително!
Успех на всички!

# 318
Здравейте ,с редовен цикъл съм на 28 дни,доказана овулация на 30.07.
Стойностите на ЧХГ са ми съответно:
11 ден (след овулация)-55
13ден- 223
15 ден-674
16 ден-1596
18 ден-3029
Това ,което ме притеснява е ,че последната стойност не се е удвоила.С 2 мисседа съм в 8-9та седмица.Имам записан час за преглед на 31ви август.Да пусна ли още веднъж ЧХГ преди прегледа?

# 319
Ако последната стойност е 3029, то това си е удвояване от предната. Има някаква минимална разлика надолу, но чхг се удвоява на 48-72 часа. А след 6000 доколкото знам, се удвоява на повече време.

# 320
Здравейте ,с редовен цикъл съм на 28 дни,доказана овулация на 30.07.
Стойностите на ЧХГ са ми съответно:
11 ден (след овулация)-55
13ден- 223
15 ден-674
16 ден-1596
18 ден-3029
Това ,което ме притеснява е ,че последната стойност не се е удвоила.С 2 мисседа съм в 8-9та седмица.Имам записан час за преглед на 31ви август.Да пусна ли още веднъж ЧХГ преди прегледа?
Дотук всичко изглежда добре. Удвоява си се перфектно - удвояването стандартно е на 48-72 чАса. Имайте предвид, че в по-големите стойности се забавя удвояването: http://www.zachatie.org/chhg-kalkulator
"• При около 85% от нормално протичащите бременности хормонът ЧХГ удвоява своите стойности на всеки 48-72 часа. С напредване на бременността нивата на ЧХГ стават по–високи, като времето за удвояване на стойността може да нарасне до 96 часа.

• Трябва да се внимава с изводите, които се правят само от стойностите на ЧХГ. И нормална бременност може да има ниски нива на ЧХГ и да доведе до раждането на здраво дете. Резултатите от ултразвуковия преглед след 5-6 гестационна седмица са много по-точни от анализа на нивата на ЧХГ."

Няма място за притеснение засега. Бих ви посъветвала да пуснете и Прогестерон със следващото ЧХГ. Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 321
Благодаря ви ,момичета,поуспокоих се!Пусках прогестерон,първата стойност беше 106nmol/l,последната е 160nmol/l.

# 322
Здравейте! Моля за мнение
Два дни преди закъснение е, цикъл 28 дни

# 323
Здравейте! Моля за мнение
Два дни преди закъснение е, цикъл 28 дни

Положителен е. Повторете теста след 48 часа.

# 324
От прием на помпичка за астма със салбутамол дали се влияе ЧХГ? Търсих информация,  но намерих само за в напреднала бременност, че падат леко нивата и нищо за в начална бременност.

# 325
Minty, може да звънне на телефона от листовката на лекарството/препарата, за да питаш директно там.
Как вървят при теб нещата?
Не се ли повишава достатъчно ЧХГ?

# 326
Minty, може да звънне на телефона от листовката на лекарството/препарата, за да питаш директно там.
Как вървят при теб нещата?
Не се ли повишава достатъчно ЧХГ?

Ами АГ погледна резултатите,  насмете ме, че си давам парите на въздуха защото още съм едва в реална 2г.с. на бременността и каза повече да не се занимавам и стресирам. Било много рано и в началото може бавно да набира ЧХГ скорост. Каза и че зависело от гени също повишаването и че може да са ниски стойностите и всичко да е ок,  може и да са нормални и да е ок и общо взето строго индивидуално било. С 40+ години опит е,  няма да споря,  а и честно като видях последното ЧХГ и като четох, че на 1000+ се вижда чак сакчето, че дори и при стойности 2000 понякога още не се вижда....  Или тя е права или в лабораторията нещо реактивите им са аут и резултатите не са реални. За това се сетих да не би просто концентрацията да намалява от помпичката, защото няколко часа преди все ми се случва да вдишвам тоя салбутамол, за да не съм риба.  Важното е, че видяхме сакчето и вътре една точица (каза,  че е нормално да е малко и да не се вижда нищо голямо вътре,  зависи кога се е имплантирало също) и добре набъбнала лигавица.  И ще се ходи пак тези дни.

# 327
Minty, пожелавам ти успех!
Важното е, че се е видяло в матката.

# 328
Благодаря ☺️
Дам,  поне не е извэнматочна.

# 329
Здравейте от мен отново, след първите ми резултати на ЧХГ:

14 ден след овулация -91,55
16 ден след овулация - 162.11

Днес пуснах пак на 20тия ден (нямаше как да пусна на 18тия, тъй като беше в събота и лбораторията не работеше).
Днес 4 дни след втория тест разултата е 761.58

Струва ми се, че расте добре, но не е ли нисък резултата за седмица закъснение 🤔

Общи условия

Активация на акаунт