СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 16

• 61 197
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, момичета. Имам нужда от съвет.
Имам назначена терапия (няколко), поради загуби. Единият ми лекар държи да започна да си правя кръвни тестове от шести ден след овулация, през ден и да започна терапията моментално при съмнение за бременност.
В момента съм след инсеминация (при друг лекар), десети ден. Знам, че Овитрел/Хориомон се чисти поне единадесет дни. Т.е. ако днес си пусна кръвен, ще е фалшиво положителен, вероятно. Затова още не съм си пуснала. Другата причина е, че от изследвания и системи вените ми вече са много зле, казаха, че са калцирани. Последния път искаха да ми сложат абоката в крака. Третата причина да не си пускам ранен кръвен е, защото знам, че не се е получило - интуиция. Имам травма вече от отрицателни тестове. И още нещо: вече ни приключват спестяванията с тези изследвания, лечения, процедури, вливки, добавки, лекарства.

Причини, по които трябва все пак да разбера рано: освен споменатата нужда от терапия, аз съм в момента на прогестерон и не искам да го приемам прекалено дълго, ако не съм бременна, за да не си разместя цикъла.

Досега съм била бременна пет пъти и винаги гърдите са ми били много напрегнати и болезнени преди очакваната дата за тест. В момента са напълно меки  (все едно дори и цикъл повече не чакам, пък да не говорим за бременност). Т.е. почти съм убедена, че нищо не се е получило.

Какво ще ме посъветвате? Да правя ли ранни кръвни или да си чакам до деня на цикъла?

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 08:25 от Елиза 123

# 436
Имам назначена терапия (няколко), поради загуби. Единият ми лекар държи да започна да си правя кръвни тестове от шести ден след овулация, през ден и да започна терапията моментално при съмнение за бременност.
В момента съм след инсеминация (при друг лекар), десети ден. Знам, че Овитрел/Хориомон се чисти поне единадесет дни. Т.е. ако днес си пусна кръвен, ще е фалшиво положителен, вероятно. Затова още не съм си пуснала. Другата причина е, че от изследвания и системи вените ми вече са много зле, казаха, че са калцирани. Последния път искаха да ми сложат абоката в крака. Третата причина да не си пускам ранен кръвен е, защото знам, че не се е получило - интуиция. Имам травма вече от отрицателни тестове. И още нещо: вече ни приключват спестяванията с тези изследвания, лечения, процедури, вливки, добавки, лекарства.

Причини, по които трябва все пак да разбера рано: освен споменатата нужда от терапия, аз съм в момента на прогестерон и не искам да го приемам прекалено дълго, ако не съм бременна, за да не си разместя цикъла.

Досега съм била бременна пет пъти и винаги гърдите са ми били много напрегнати и болезнени преди очакваната дата за тест. В момента са напълно меки  (все едно дори и цикъл повече не чакам, пък да не говорим за бременност). Т.е. почти съм убедена, че нищо не се е получило.

Какво ще ме посъветвате? Да правя ли ранни кръвни или да си чакам до деня на цикъла?

Нямам опит с "пикливите" тестове, но ми се струва възможен вариант, който не е скъп и има шанс да покаже бременност. Не е много голям шансът, но при такава крайна необходимост да разберете без да се боцкате и да харчите пари, е възможен вариант. Има вариант и нищо да не покаже, което ви връща в изходна позиция, но във всичките си опити досега, лично аз винаги съм поемала дори най-малките шансове, кито съществуват.
Желая ви успех!

# 437
Благодаря за отговора. Уринните тестове показват на много по-късен етап и не са вариант за мен.

По-скоро се чудя, с две думи: при напълно меки гърди на десети ден от овулация, не е ли достатъчно ясно и сигурно, че бременност няма?

# 438
Колкото и пъти да стe била бременна, следващата бременност може да е различна. Моите гърди станаха чувствителни след 8гс. Не е нещо, случващо се при всички или всяка начална бременност.

# 439
И при мен гърдите на доста по-късен етап от бременността натежаха,а прогестеронът ми беше 140 като пуснах чгх 1-2 дни преди датата на цикъла. Сега съм в почти 17 г.с.  и от сравнително скоро ги чувствам натежали гърдите.

# 440
Благодаря за отговора. Уринните тестове показват на много по-късен етап и не са вариант за мен.

По-скоро се чудя, с две думи: при напълно меки гърди на десети ден от овулация, не е ли достатъчно ясно и сигурно, че бременност няма?
При единствената (от трите) ми бременности, която се задържа (да чукна на дърво досега), бях сигурна, че нищо не се е случило - още от трансфера нямах никакви усещания, никакви признаци. Дотолкова бях сигурна, че не се е получило, че дори първото ЧХГ като пуснах, буквално се притесних като видях високата стойност Laughing
Гърдите се "проявяват" на доста по-късен етап от други симптоми, но дори и да нямате никакви, пак не значи, че не сте бременна. Не го отписвайте.

# 441
Здравейте, момичета. От днес съм с положителен тест за бременност. Първи ден на последна менструация е 16 август , но съм с късна овулация, може би около 6 септември . Днес пуснах чхг и прогестерон. Как ви се струват? Имах един аборт миналата година в ранна седмица. Сега имам болки в корема като преди менструация и съм много притеснена дали са нормални? Благодаря за отговорите .

# 442
  • У дома !
Здравейте, момичета. От днес съм с положителен тест за бременност. Първи ден на последна менструация е 16 август , но съм с късна овулация, може би около 6 септември . Днес пуснах чхг и прогестерон. Как ви се струват? Имах един аборт миналата година в ранна седмица. Сега имам болки в корема като преди менструация и съм много притеснена дали са нормални? Благодаря за отговорите .

Аз бих се консултирала веднага с лекар. Прогестерона е малко нисък и това би ме притеснило.
Успех!

# 443
Бременна сте, честито! А прогестеронът ви е чудесен на този етап. Вероятно дамата, коментирала преди мен, не е обърнала внимание на мерната единица. Направо си запишете час за след 10 - 14 дни.
Болките са напълно нормални.

# 444
Благодаря ви, момичета. Надавам се този път всичко да е наред ! 🙏

# 445

Аз съм бременна в 7 г.с. след инсеминация също. Направих си уринен тест , тип лентички за ранна бременност и на 11-12 ден имах бледа, но видима втора черта. Също си мислех, че нищо не се е случило, защото гърдите ми по никакъв начин не се бяха променили от прогестерона, който взима. В крайна сметка като го пуснах беше със стойност около 112 . Пожелавам ти успех и вярвай! 🍀

# 446
Благодаря много, но се оказах права - не съм бременна. Днес, 11-ти ден - ЧХГ 4,1, прогестерон 12 ng/ml (38 nmol/L).
Мисля да спра с илюзиите вече. На 41 години успешното забременяване граничи с чудо и малцина са благословените. Отказвам се.

# 447
Здравейте момичета петък чхг 341 днес 1156 прогестерон в петък 35 днес 32 как ви се струват стойностите трябва ли да се притеснявам приемам утрогестат

# 448
Здравейте момичета петък чхг 341 днес 1156 прогестерон в петък 35 днес 32 как ви се струват стойностите трябва ли да се притеснявам приемам утрогестат

Чгх върви много добре,но прогестеронът е нисък ,ако е в мерна единица n/mol. Свържете се с аг да каже,според мен е добре да приемате още. Но какъв и колко АГ знае. Успех!🍀

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 15:26 от Irnata_87

# 449

Чгх върви много добре,но прогестеронът е нисък ,ако е в мерна единица n/mol. Свържи се с твоето аг да каже,според мен е добре да приемаш още. Но какъв и колко АГ знае. Успех!🍀

Общи условия

Активация на акаунт