СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 16

• 61 141
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
Irnata, ами не е точно така.
Всяка лаборатория работи с някакви мерни единици и съответните към тях референтни стойности.

В случаят на жената става дума за ng/ml, чиито референции в интернет за първи триместър са 8-48.
Нейната стойност от 33 не е малка, а си е идеална в случая.
Ако има съмнения, може да звънне в лабораторията и да помоли да и дадат референциите за първи триместър, за да си сравни.

# 526
Irnata, ами не е точно така.
Всяка лаборатория работи с някакви мерни единици и съответните към тях референтни стойности.

В случаят на жената става дума за ng/ml, чиито референции в интернет за първи триместър са 8-48.
Нейната стойност от 33 не е малка, а си е идеална в случая.
Ако има съмнения, може да звънне в лабораторията и да помоли да и дадат референциите за първи триместър, за да си сравни.

Ами аз това казах,че е ок. Именно. Но в n/mol ако беше е ниска. Не съм казала,че не е ок,обясних за двете мерни единици. Моята беше 140 в n/mol,което беше точно тавана и съответно в ng/mol 44. Скоро една жена се притесни,че има 32 ng/mol,а референтните бяха за другата мерна единица n/mol и аз й обясних и така се успокои.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 13:37 от Irnata_87

# 527
Не знам дали само на мен ми прави впечатление, че жени, които нямат никакви проблеми, се чудят, за какво да се притесняват. Примерно: “днес трябваше да ми дойде, ЧХГ ми е 950, прогестеронът ми е 150, дали е добре?”. Или “онзи ден ЧХГ ми беше 450, днес ми е 1500, дали е добре?”. Честно казано, не разбирам, защо задават такива въпроси, след като в началото на темата има референтни стойности и е описано, че удвояване на 48-72 часа е добре.

# 528
Не знам дали само на мен ми прави впечатление, че жени, които нямат никакви проблеми, се чудят, за какво да се притесняват. Примерно: “днес трябваше да ми дойде, ЧХГ ми е 950, прогестеронът ми е 150, дали е добре?”. Или “онзи ден ЧХГ ми беше 450, днес ми е 1500, дали е добре?”. Честно казано, не разбирам, защо задават такива въпроси, след като в началото на темата има референтни стойности и е описано, че удвояване на 48-72 часа е добре. Хвалене ли е, какво е…
Защото хората се тревожат. Ето, ще ти дам пример с мен - с 2 биопсии, хистероскопия, конизация съм след предраково състояние на шийката на матката. Почти година не можех да забременея. Този месец се случи точно преди цветна снимка след всички възможни изследвания, добавки и витамини, но вчера и онзи ден кръста и корема така ме стягаха и придърпваха, че един + тест и чхг изобщо не ме успокояваха... та днес пуснах отново. И не виждам в тема за ЧХГ какъв е проблема, че хората споделят резултатите си? На мен като ми излизаше в неуспешните месеци 0.130 все се надявах да е грешка и четях и четях дали не може все пак да е рано, да е в началото и т.н. Не виждам защо съдите някой - било който споделя радостта си, било страховете си. В тези теми жените търсят и дават надежда, не поле за изява.

# 529
Не говоря за жени с проблеми. Говоря за тези с ЧХГ 800 в деня на закъснение и 2800 след два дни. Без загуби, без борба, без инвитро.

# 530
Елиза, не бери грижа за другите, какво ги притеснява и дали е редно или не.
Ако тези въпроси те отегчават, просто подминавай.

# 531
Какво разминаване мога да очаквам в стойностите на ЧХГ ако в вчера съм го правила в една лаборатория ,а утре го пусна в друга.Нямам възможност да го направя в същата затова питам.

# 532
Какво разминаване мога да очаквам в стойностите на ЧХГ ако в вчера съм го правила в една лаборатория ,а утре го пусна в друга.Нямам възможност да го направя в същата затова питам.
Голямо... Затова ако има разминавания не се шашкай и просто след още два дни пусни пак във втората.

# 533
Здравейте във вторник ЧХГ беше 15.31, а днес 48ч по-късно е 61.69 нормално ли е толкова бързо да расте. Четох тук за извън маточна, че така се открива...Втора бременност ми е, но с първата не съм пуснала ЧХГ.

# 534
Здравейте във вторник ЧХГ беше 15.31, а днес 48ч по-късно е 61.69 нормално ли е толкова бързо да расте. Четох тук за извън маточна, че така се открива...Втора бременност ми е, но с първата не съм пуснала ЧХГ.

Нормално си расте. При извънматочна попринцип расте много бавно, не бързо.

# 535
Момичета , някоя от вас имала ли стойност чхг 2.16 IU/L 11 ден след инсе? И дали се е покачило до 14 ден ?

# 536
Момичета може ли малко помощ?
Според вас как са резултатите
5г.с- ехограф с плоден сак и ембион
Чхг 11.10-1642
Чхг 14.10-2645
мислите ли че не се покачват правилно стойностите?

# 537
2.16 на 11 ден ми се вижда ниско, какви са референтите?
Пати, не се удвоява правилно. Казвате, че някой е видял ембрион (не сак) при тази стойност? Според мен пуснете пак и посетете друг АГ

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 13:32 от Celeste_10

# 538
17 дни след трансфер съм на 2 бластоциста. Не ми позволява да кача снимка.

2.16 на 11 ден ми се и да ниско, какви са референтите?
Пати, не се удвоява правилно. Казвате, че някой е видял ембрион (не сак) при тази стойност? Според мен пуснете пак и посетете друг АГ

# 539
Пати, изследвай още веднъж след 48 часа.
На този етап, за 3 дена не се е удвойло правилно, но при трансфер на 2 ембриончета, понякога може да има неуспешна имплантация на едното от тях, което да доведе до моментно колебание в ЧХГ.

Общи условия

Активация на акаунт