СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 16

• 61 060
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
4г.с. точно , днес съм ги пуснала. В петък пак на 48ч ще засека и двете пак да видя как са нещата, но за сега са добре резултатите нали?

# 631
Момичета, има ли случай в който да е показал отрицателен кръвен тест 10 - 11 ден , а след това да се е вдигнало ЧХГ ?

# 632
  • USA
Момичета, има ли случай в който да е показал отрицателен кръвен тест 10 - 11 ден , а след това да се е вдигнало ЧХГ ?

има ако имплантацията е станала на 10-11 ден, кръвен ще пожаже след 24-48 час аминимум /а тя става средно 8-12 ден/

# 633

има ако имплантацията е станала на 10-11 ден, кръвен ще пожаже след 24-48 час аминимум /а тя става средно 8-12 ден/

Благодаря за отговора, тествах се на 11 ден беше отрицателен , но цикъл нямам . Вече съм с 1 ден закъснение

# 634
4г.с. точно , днес съм ги пуснала. В петък пак на 48ч ще засека и двете пак да видя как са нещата, но за сега са добре резултатите нали?

Екстра са! Simple Smile

# 635
Здравейте момичета, какво мислите за тези стойности? Много ли са високи? Дали всичко е наред? Стойностите са на 18 дена смед овулация.

# 636
Мойте стойности 20 дни след О бяха 4500 , а сега съм в 37ма седмица и чакам прекрасна девойка , така че мисля че са нормални

# 637
Здравейте момичета, какво мислите за тези стойности? Много ли са високи? Дали всичко е наред? Стойностите са на 18 дена смед овулация.
От еднократна стойност, освен, че сте бременна и вече можете да отидете на АГ-преглед за потвърждение, друго трудно може да се каже, да не говорим дали "всичко е наред" - това никой не може да каже. Ето какво показва в най-общия случай стойността на ЧХГ и нищо повече:

Насрочете си преглед при АГ и слушайте препоръките и назначенията му/й. Успех!

# 638
Здравейте,
казусът ми е малко объркан и вече не знам какво да мисля и какво да правя...
През юни имах закъснение на МЦ, като първите тестове бяха отрицателни. НА 14 ден от закъснението излезе положителен тест за бременност с бледа втора черта. На следващата сутрин отидох на лекар, който не установи наличие на бременност. След два дни направихме вагинален ехограф, където също нищо не се видя. В понеделник /тоест на 3-ти ден след положителен тест и 17-ти ден закъснение/ пуснах Бета ЧХГ, което излезе във вторник със стойности 120 /крайно ниски за такова закъснение на МЦ/. В понеделник след изследването започна леко кървене, прегледаха ме отгово с вагинален ехограф, във вторник вече кървенето се засили, в четвъртък повторих изследването и стойностите на ЧХГ бяха - 21,  всичко приключи до края на седмицата. 10 дни след това отидох на преглед - прегледаха ме с ехограх, пуснаха ми Цитонамазка и Микробиология, след седмица всичко излезе чисто, Цитонамазка група А. Изписаха ми противозачатъчни за 1 месец - Линдинет 20, за да се нормализират хомоните и казаха, че като ги приключа може да започнем опити отново. Три месеца правим опити... и ситуацията се повтаря. Имам закъснение 6-ти ден на МЦ. Положителен тест за бременност с бледа черта от 4-ти ден на закъснение. Вчера пуснах Бета ЧХГ, което днес излезе със стойност 14.24, което е крайно недостатъчно отново...  МЦ трябваше да дойде на 11.11, дължината му е между 29-30 дни. Утре ще пусна отново Бета ЧХГ, но то ще излезе в понеделник. В понеделник ще мога да отида и на преглед... но съм отчаяна и не разбирам какво се случва и каква е причината да се случва това. Имаме едно дете, заченато от първия път, без никакви проблеми и усложнения, нормално родено преди 4 години... Но вече  си мисля най-лошото, а дори не знам как да процедирам от тук нататък... Моля за някакъв съвет. Извинявам се за дългия пост. Благодаря.

# 639
Не е лошо да си пуснете хормонални изследвания, както и за тромбофилия. Цитонамазка и микробиология са крайно недостатъчни.

# 640
Не е лошо да си пуснете хормонални изследвания, както и за тромбофилия. Цитонамазка и микробиология са крайно недостатъчни.

Какви хормони да пусна?

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 10:03 от Mir_Dim

# 641
Полови хормони  
LH -  Лутеинизиращ хормон  - 3 ден от МЦ
FSH - Фоликуло-стимулиращ хормон - 3 ден от МЦ
E2 - Естрадиол -3 ден от МЦ
- тълкуват се заедно, затова е желателно да се изследват и трите хормона
Хормони на ЩЖ:
TSH ( Тиреотропен Хормон )  - на чист ден от МЦ
FT 3 ( свободен Т3 )  - на чист ден от МЦ
FT 4 ( свободен Т4 )  - на чист ден от МЦ
- желателно е да се изследват и трите хормона

И евентуално тромбофилия, там вече не съм много запозната, но е честа причина за неуспешни бременности, защото при наличие на генетични мутации е необходимо да се започне терапия веднага след установяване на бременност.
Не е лошо да се консултирате с репродуктивен специалист.

# 642
Извинявайте, че се намесвам. След установяване на бременност на ехограф или вече след кръвен тест показващ бременност? Имам някои мутации след пускане за тромбофилия изследвания и да това питам. А знам, че АГ чак на 1000 ЧХГ вижда нещо.

# 643
Извинявайте, че се намесвам. След установяване на бременност на ехограф или вече след кръвен тест показващ бременност? Имам някои мутации след пускане за тромбофилия изследвания и да това питам. А знам, че АГ чак на 1000 ЧХГ вижда нещо.

Ами не съм специалист, това което знам е че зависи от мутациите.  При някой се налага започване на терапия веднага след плюс тест при други може да се изчака установяване на вътрематочна бременност. Според мен ви е нужно консултиране с АГ и хематолог

# 644

И аз съм с мутации, установени към 9 г.с., след което чак започнах терапия (дотогава въобще не знаех, че може/трябва да си пускам такива изследвания). Не мисля, че разликата между първото положително ЧХГ и първия АГ преглед е фатална в  тази връзка.

Общи условия

Активация на акаунт