Косопад - тема 23

• 41 335
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Аз се чудя например за ампулите на Виши , скоро няма мнения за тях , какво се случва с тази марка?

# 166
Щитовидните ми хормони ги следя, заради косопад започнах.
ТСХ варира и въпреки, че не излизало от референциите, Т4 ми е нисък и пия хормон.Така че тези хормони могат да са причина за падане на косата.

# 167
Хуленето е крайно ненужно.
Такова нещо не виждам къде има...🙂
Но и не мисля, че дерматолог може да бъде наречен експерт по ТСХ и щитовидни хормони.😉

# 168
Съжалявам, ако мнението ми е прозвучало като хулене или нападка. Не е. Нямам, както казах, никакъв интерес да споря с непознати дами из форума.
Не казвам, че имате или нямате проблем с щитовидната жлеза. Не казвам и че косопадът е или не е свързан с ТСХ-то. Апелирам само всяка от четящите да НЕ неглижира проблемни стойности с мисълта, че може да е от стрес и да не се консултира със специалист.
Радвам се, че проблемът се е решил. Всяко момиче тук мечтае да постигне успех! Знам колко съсипващо е за психиката на една жена да има косопад. Не го пожелавам на никого.
Хубава вечер 🍷

# 169
Здравейте,минавам да споделя как мина с единия доктор. Правих хормони,тсх ми е 1.1 от горна граница 4.6, другите полови хормони са ми също в норма,дори тестостерона ми е в граница. Ендокринолога каза,че хормоните са ми перфектнни, гледа ми на ехограф щитовидната жлеза,нищо няма. Обясних му какво ям, как от юли месец ми е започнал косопадът, обясних му какво досега съм пила като добавки за леката поликостоза на яйчниците, за него косопадът не е от здравословен проблем, а от стрес покрай детето и липсата на достатъчно почивка, лятото било нормално да капе повече косата. Даде ми направление за дерматолог да ме види и той и да прецени какви ампули да ми изпише за косата,дали на Ревалид или на нещо друго. Ще ходя другата седмица на гинеколог,да видим какво ще каже и той, но щом хормоните са наред според ендокринолога, може би няма да ми каже нещо по-различно. Ще пиша пак тези дни.

# 170
Аз съм с Хашимото и през годините какво ли не съм пробвала - всякакви добавки и всякакви шампоани - и реално нищо не ми е помогнало. Та спрямо моя опит, с това заболяване спасяване на косата няма. Супер рядка, тънък косъм, постоянен косопад.

Доволна съм до някаква степен от добавката на Phyto - Phyto Phanere -  но и тя не прави чудеса.

# 171
Минавам да споделя,че ходих и на дерматолог. Нямам раздразнение на скалпа, видя ми изследванията,каза че всичко за нея е наред. Според нея също е от стрес, възможно е ковид да съм карала без да разбера, и оттам да е косопадът. Изписа ми витамини на абофарма цинк,биотин ,взех си и селен, както и на козметика на Дюкре -шампоан и лосион. Дотук добре, ама само лосиона на Дюкре е 130 лв в аптеката, а шампоана е 30 лв. Някак си малко-много нагорно ми идва това като цена.... Моя колежка ме посъветва на Алпецин шампоан да си взема, тъй като нейния мъж го е използвал и е доволен,както и нейни приятелки след три пъти прекаран ковид го използват и косите им се сгъстили. Какво е вашето мнение? Някой използвал ли е тези марки? От кое сте по-доволни? Така или иначе шампоана Ревалид ми е казала дерматоложката да си го доизползвам и след това на Дюкре да мина....Ако Алпецин ще ми свърши по-добра работа, не е ли по-добре него да взема, вместо да давам 150-160 лв за шампоан и лосион? 🤔

# 172
Ами вие не сте проучили цените онлайн…
Алпецин е много агресивен за мен.

# 173
Писано е назад доста: Продуктите на Mediceuticals за косопад,  на Напура, на Давинес.

# 174
Момичета, пак да побутна моят въпрос защото трудно се ориентирам в темата. За Виши какво е мнението ви? Става или не става? На стари лаври ли лежи марката?

# 175
Проверих в аптеките, които са в близост до работата ми за цени, онлайн ще проверя също как вървят. На Дюкре козметиката ми я предписа дерматолога. Просто питам за вашите мнения относно тези марки-на Дюкре и Алпецин, вие имате повече наблюдения все пак, аз те първа се сблъсквам с този проблем. За ковид няма как да знам дали съм карала или не и дали това е причината според дерматолога за косопада освен стреса...аз се ваксинирах в началото на годината и антитела си имам. Възможно е да съм го изкарала без да разбера, за съжаление няма как и да разбера имала ли съм или не ковид в минал период от време (2-3 м.)

# 176
На мен именно Дюкре ми оправи косопада, шампоана Анафаза и лосиона Неоптид (за три месеца), при мен също доста скъпо излезе, но имаше определено ефект. Споделила съм по-рано в темата.

# 177
На мен именно Дюкре ми оправи косопада, шампоана Анафаза и лосиона Неоптид (за три месеца), при мен също доста скъпо излезе, но имаше определено ефект. Споделила съм по-рано в темата.

Благодаря за споделеното мнение. Така или иначе ми е казано като свърши шампоана,който използвам Ревалид , да си взема на Дюкре шампоана. За лосиона ще се въздържа,просто много нагорно ми идва.... Само да попитам (ясно е,че поне три месеца ще го използвам) от на Дюкре марката възстанови ли се косата, в смисъл окапалите косми поникнаха ли, стана ли по-гъста отново косата?

# 178
Моето мнение е, че лекарите масово изписват продукти/медикаменти, които са им представени от дистрибутори.Та бих опитала продукт според моя бюджет, защото за косопад често  трябва да се търси вътрешен проблем.
Бих купила шампоан и серум за косопад на Mediceuticals, които без намаление са около 100лв.Серумът ще стигне за поне 3м., а шампоанът за два пъти повече.С останалия бюджет ще пусна изследвания, за да се види какво се случва в тялото.Ако там има “бъг”, никаква козметика няма да повлияе дългосрочно.
Пиша
това с уговорката, че косопадът е много сериозен проблем, за който често няма консервативно лечение, което да дава 100% резултат.

В момента не ползвам нищо, освен шампоан на Меди.Обаче
продължавам с изследванията.Междувременно косата има леко засилено падане.В случая може би да в силен стрес, който имам последни време.Падат 1/3 дълги косми, останалото късички.Имам и много нови растежи.

За пореден път тествах ТСХ.От зимата не пада под 2, стои между 2.90-3.69.Започнах хормон,0.25мг, защото Т4 ми е нисък.Ще се тествам за инсулинова резистентнист, кортизол, чернодробни показатели, селен, цинк, мед.Ще тествам пак Б12, да видя вдигнал ли се е.Наесен витД и феритин.
Всичко това тествам не само заради косопад.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 17:04 от ДХ3

# 179
Минавам да се похваля с феритин 82,75, много нови растежи и съвсем нормално количество капещи косми на ден.🙂 Без специални шампоани и лисиони (продължавам с revеrse wash обаче- чудесно ми се отразява на скалпа и на косата). Намалявам таблетките Сорбифер на 2 дневно, след следващите изследвания ще преценявам дали да мина на 1 т. дневно или ще ги пия през ден или по друга схема. Тепърва ще трябва да мине още време, за да видя напълно резултатите от новите растежи...Знаете, моята цел беше да видя феритин минимум 70, следващата цел е да стигне до 100.
При щитовидните Т3 продължава да си е доста нисък, ТСХ е 3,150.😕 За сметка на това, имам супер ниски антитела, както винаги (направо съм отличничка) и съм без Хашимото; добре че моят косопад не беше свързан с ЩЖ...

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 01:04 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт