Косопад - тема 23

• 41 356
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
На мен именно Дюкре ми оправи косопада, шампоана Анафаза и лосиона Неоптид (за три месеца), при мен също доста скъпо излезе, но имаше определено ефект. Споделила съм по-рано в темата.

Благодаря за споделеното мнение. Така или иначе ми е казано като свърши шампоана,който използвам Ревалид , да си взема на Дюкре шампоана. За лосиона ще се въздържа,просто много нагорно ми идва.... Само да попитам (ясно е,че поне три месеца ще го използвам) от на Дюкре марката възстанови ли се косата, в смисъл окапалите косми поникнаха ли, стана ли по-гъста отново косата?
Не шампоана а лосиона лекува! Вземете лосиона , оставете шампоана.

# 181
  • Бургас
Dolce Miele, благородно ти завиждам, за колко време го натрупа този феритин

# 182
От средата на януари започнах с 3 таблетки дневно. Сега през лятото имах 2-3 седмици почивка от желязото- една седмица покрай морето и 1-2, докато купя нова опаковка. Сорбифер ми е една от най-добрите инвестиции, а всъщност струва най-малко от всичко, което пробвах преди него.🙂

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 01:02 от dolce miele

# 183
На мен именно Дюкре ми оправи косопада, шампоана Анафаза и лосиона Неоптид (за три месеца), при мен също доста скъпо излезе, но имаше определено ефект. Споделила съм по-рано в темата.

Благодаря за споделеното мнение. Така или иначе ми е казано като свърши шампоана,който използвам Ревалид , да си взема на Дюкре шампоана. За лосиона ще се въздържа,просто много нагорно ми идва.... Само да попитам (ясно е,че поне три месеца ще го използвам) от на Дюкре марката възстанови ли се косата, в смисъл окапалите косми поникнаха ли, стана ли по-гъста отново косата?
Не шампоана а лосиона лекува! Вземете лосиона , оставете шампоана.

благодаря за информацията. Вероятно ще успея другия месец да ги взема, като получа заплата, този няма как да е. С изследванията,които правих, сега и тези скъпи продукти ми идват на нагорнище... Доста и то....ще ги взема другия месец и ще започвам курса. До тогава ще пия витамините на абофарма цинк+биотин и селен. Не разбрах само косата възстанови ли се, в смисъл поникнаха ли косми отново на мястото на вече падналите?

# 184
Касандра, зависи от случая дали ще помогне. Преди години Дюкре ми помогна, но после Виши ми помогна. Лично аз приемам Дюкре за по-слаб от Виши. Например от Виши защото е силен ми отмива цвета на боята, а със Дюкре нищо подобно. По това смятам, че Виши е  по-силен и агресивен шампоан. С Дюкре буквално все едно слагам един мек фито шампоан, няма как да чакам ефект от фито шампоан.

# 185
Благодаря ти за отговора. Така или иначе ще го взема лосиона, доверявам се на мнението ти също,че лосиона ще помогне повече. Просто съм леко скептична, т.к. на талона,който ми даде на Дюкре дерматоложката пише и 10% отстъпка, че се получава при покупка на продуктите на тази марка, т.е някакъв маркетинг,който гледа да те " зариби" един вид точно на тях да се вземе лосион и шампоан, а на пазара има и много по-евтини варианти, а съдържанието е едно и също. Надявам се да ми помогне. Факт е,че за първи път се сблъсквам с това и продуктите против косопад са ми като тъмна Индия, ако мога така да се изразя. Честно казано,не съм очаквала от стрес да се получи това при мен, дори да е възможно и ковид да съм карала безсимптомно и това да е причина за косопадът,който имам... Ужас направо :х 😵😖🤷

# 186
Точно това написах в поста си по-нагоре.Как лекарите побутват дадени продукти на пациентите.Но щом си решила да е Дюкре…

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 22:44 от ДХ3

# 187
Ако има и други лосиони против косопад, които наистина помагат, кажете? Аз не съм запозната за съжаление с такъв тип козметика,никога до сега не съм имала този проблем... Ще се радвам да чуя и за други марки лосиони против косопад.

# 188
Няколко поста по-нагоре писах подробно, може да не си видяла.

# 189
Не съм видяла, извинявам се...утре ще се опитам да намеря време да седна на лаптопа, където ще мога на спокойствие да попрочета за козметиката при косопад. От телефона малко ми е трудно... Но определено ще трябва да се заредя с търпение и спокойствие, че с моето притеснение откакто забелязах оредяване на косата и косопад, доста нерви изхабих.... И понеделник задължително на фризьор за нова прическа 🤷

# 190
Не се тревожи, може наистина да е нешо временно.Свекърва ми преди години гледаше болните си майка и баща, и от притеснение, недоспиване и тревога, беше останал с 5 косъма.После нещата се оправиха.

# 191
Основната причина според ендокринолога и дерматолога е стрес. Дерматолога смята че може и ковид да съм карала преди 2-3 м.,тъй като след толкова месеца започва косопад. Няма как със сигурност да знам, май месец нещо гърлото ми дращеше и ми беше отмаляло, може и ковид да е било,но с неразположение само. Ваксинирана съм от началото на годината, няма как да знам дали е било ковид,антитела съм имала от преди м.май...добре че мъжа ми тогава беше в отпуск като ми беше отмаляло, че гледаше той детето една седмица, а аз в другата стая бях. И на фризьор не успях да отида преди да започна работа след майчинство, физическа възможност нямах... Надявам се в понеделник да се вредя за подстригване, според дерматолога ще се стимулира растежа на косата и ще намалее косопадът. Дано да е така и да е нещо временно :Х така или иначе вече взех мерки и започнах с витамините от дерматолога за косопад на абофарма. Другия месец ще взема лосиона, но задължително ще попрочета за козметиката за косопад при жени.

# 192
При мен ТСХ, вит Б, Д, феритин не бяха в норма.Следи и тези показатели.То от какво ли  не пада коса.Но като започнах да ги вдигам и с козметиката на Mediceuticals, има разлика.Вече имам цял нов бретон.Simple Smile

# 193
Това последното феритин не съм изследвала само.... Правила съм изследвания за вит.б и д. Нямам недостиг там, тсх след 6м.ще изследвам пак, догодина февруари пак ще си отида на ендокринолог да ме види всичко наред ли е. Ще пусна изследване на феритин другия месец , така или иначе края на септември или началото на октомври трябва да ходя на дерматолог пак, иска да ме види месец и половина след началото на лечението с лосиона и шампоана на дюкре

# 194

Честна да си кажа .. не, косата ми не е избуяла от употребата на шампоана, не е станала по-гъста, твърда или там нещо си.
Все пак едно е просто да спре да пада, друго е да се промени структурата на косъма - тънък, твърд и трето е да се промени броя на космените фоликули.
Затова и като логично (както се случи и при мен) е това, че спря да пада коса.

Общи условия

Активация на акаунт