Косопад - тема 23

• 41 516
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря ти, Dolce отново!
67 ng/ml /реф.13 до 150/ е феритинът ми.
Може би наистина не е чак толкова нисък, че да предизвика косопада.Но все пак така или иначе отново ще правя изследвания на щитовидната жлеза, ще пусна и тях.
Дерматоложката е шашната от случая ми.Уж всички изследвания са наред - полови, инсулин и кр. захар, кортизол и т.н. леко завишен ТСХ - 2, 92, а косопад, сух скалп, празни фуликоли, нови растежи, които падат и при прегледа под микроскоп, установи че косопада не е хормонален, но косъмът е недхранен

# 211
Да, те са част от причините за косопада.

Искам да попитам момичета с нисък феритин как протичаше при тях косопада.Имахте ли накъсване и изтъняване на косъма и сух, раздразнен скалп?
Gyga,
Точно това беше при мен,суха и изтъняла коса, много сух скалп и кожа като цяло, нацепени устни.
Другото което се сещам е,че изпитвах ужасна сухота и драскане в очите, непрекъснато капех овлажняващи капки.
Започнах с феритин 30, следващото ниво беше около 60, сега септември ми предстои нов тест, надявам се да се е вдигнал още. Състоянието на косата е значително по -добре, симптомите на сухота значително по -малко.
Продължавам с приема на желязо с витамин С, витамин D, B, Biotin, Zinc.
Извън приема мезотерапия веднъж в месеца с Apriline meso hair line. Серум Медисютикъл и Алтерна .

# 212
Благодаря ти, Lorinda!
А как бяха хемоглобин и желязо при теб? Може би си споделяла, но съм забравила...

# 213
Благодаря ти, Lorinda!
А как бяха хемоглобин и желязо при теб? Може би си споделяла, но съм забравила...
В норма бяха, затова не заподозрях липса на желязо,но лекар ми препоръча оптимални нива на феритин и допълнителен прием.
Да,но сега си давам сметка,колко бавно става всичко,възможно е резултатите да дойдат след 6 месеца или почти след година/ при мен/комбинация от различни методи срещу косопад. Така че кураж и търпение.
Както казва ДХЗ цял нов бретон имам,тъничък,но много му се радвам.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 12:29 от Lorinda

# 214
Да, не е задължително резултатите да дойдат веднага...При мен, след като спря силният косопад, все още имаше паднали къси косъмчета- но много, много по-малко. Може би е добре да се помисли и в посока по-добро кръвообращение и овлажняване на сухия скалп. Възможно е да не е достатъчен и някой друг витамин.

# 215
Dolce,
Абсолютно съм съгласна за допълнителна хидратация на скалп и дължини. Задължително поне веднъж в седмицата правя преуош с еластисайзер и допълнителни етерични масла- розмарин,масло от Ему, авокадо и каквото още имам. Обикновено оставям по час два с масла преди миене , без хидратация съм загубена. Бях прекалила с протеинови серии и косата стана ужасна, та сега след ДПШ съм на дълбка хидратация и масажи.

# 216
Да, много къси косъмчета падат и при мен.Желязо не взимам, защото в петък бях при дерматоложката и все още не съм направила изследванията, но като гледам тези от миналият месец, едва ли да има осезаемо понижение на резултатите или пък хормоните на щитовидната рязко да са се влошили.Вчера правих мезотерапия с полинуклеотиди, дано помогне за скалпа и празните фоликули.
Иначе се опитвам да хидратирам и скалп и дължини.

# 217
Момичета, бях питала във темата защо при Ковид лекарите искат Феритин да е нисък, а ние тук се опитваме да го вдигнем. Най-накрая намерих отговора. Феритин освен, че участва в преноса на желязото е и показател за възпалителен процес. Когато Феритин е висок значи има активно възпаление. Предвид това, че моят Феритин е 30 а Желязото 6 , ще започна и таблетките Биозин Мама. Те подпомагат точно преноса на желязото , подпомагайки Феритин и Трансферин и би трябвало да не натоварват организма защото се изписват на бременни жени. Някой дали ги е пробвал във връзка с косопада?

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 15:29 от Felicity King

# 218
Това за възпалителния процес го казах още тогава.😉 Феритинът е запасът от желязо на организма (желязото се съхранява под формата на феритин, за да не е токсично). Освен при наличие на някакви аномалии в усвояването на желязо или наистина огромни дози за много дълъг период, тялото си има механизми за регулиране на усвояването на желязото.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 15:49 от dolce miele

# 219
Долче, а какво мислиш за Биозин мама?

# 220
Нямам впечатления, никога не съм го използвала. Дори не съм поглеждала какво точно съдържа.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 16:06 от dolce miele

# 221
Биозин мама пиех като бях бременна. Не знам дали ще помогне, със сигурност няма да навреди, но цената му спрямо брой хапчета ще дойде тежко на бюджет да се пие продължително време…

# 222
Да, много къси косъмчета падат и при мен.Желязо не взимам, защото в петък бях при дерматоложката и все още не съм направила изследванията, но като гледам тези от миналият месец, едва ли да има осезаемо понижение на резултатите или пък хормоните на щитовидната рязко да са се влошили.Вчера правих мезотерапия с полинуклеотиди, дано помогне за скалпа и празните фоликули.
Иначе се опитвам да хидратирам и скалп и дължини.
Къде правихте мезотерапията?

# 223
Във Варна при д-р Терзи.

# 224
Във Варна при д-р Терзи.
Благодаря за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт