Косопад - тема 23

• 41 527
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
Наблегни на вътрешния прием. Включи колаген и протеин, освен известните витамини. От една умна жена тук, във форума знам, че това което е мъртво от корена, ще продължи да капе и ефект може да очакваш не по- рано от половин година. И то след пълноценен прием на нужните витамини. За спешна помощ - външно - са репеят, копривата, джинджифилът и маската на корейската Доори.
Също забелязах спиране на косопада два дни след като започнах да пия липозомен глутатион. Обаче той е скъп, а пък свършва за десетина дни, а когато преминах на капсули, защото са по- евтини, косопадът се възстанови.
ПС. Допълвам - Берьозка съм виждала масло от репей с коприва.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 16:55 от milanda

# 241
Изследвайте си Пролактин и Кортизол. Най-вероятно заради аборта сте преживяла и силен стрес. Иначе след аборт или раждане т.е. промяна на хормоналните нива косопада настъпва около 3ия месец и би трябвало след още три месеца да спре. В чужбина за този вид косопад не изписват нищо и го приемат за нормален процес.

# 242
Здравейте, записвам се и аз отново с информация.
Едно момиче от форума (благодаря й) ми препоръча спрея от Златна Рибка - CELLAGEN FOLLICLE REVITALIZER.
Прочетох страхотни отзиви за него.

Пръскам 3ти ден, днес сутринта ми се стори, че косопада е намалял, но като напръсках вечерта дори при самото пръскане, докато премествам кичурите коса, за да опитам да напръскам навсякъде (пръска се в корените) отново падна голямо количество косми, дори да преместя един кичур, после в ръката ми остават по 6-7 косъма. То само да я хванеш и погалиш ти остава в ръцете, това ме изнервя и отчайва.. Даже не искам да я къпя, защото тогава става страшно.
Дано по-бързо да подейства, че вече наистина виждам разликата в косата си и се притеснявам.Беше коса за чудо и приказ гъста, сега е на половина от това, което беше, ако продължи да капе не знам. Едно момиче в аптеката ме увери, че нямало да остана без коса, явно косопада след ковид бил често срещан.
Започнах да пия и билкова кръв (с желязо), както и отделно биотин, цинк+вит Ц (разтворим имам само) и вместо селен ям бразилски орехи по 2-3 на ден, защото знам, че те са много богати.
Може би ще включа и колаген и издирвам шампоан.

Това е от мен. Ще ви държа в течение.
Благодаря на всички за отзивите и препоръките.

# 243
Не се притеснявай да я миеш, когато трябва.Назад в темите е коментирано, че падаща и мръсна коса е лоша комбинация и за скалпа и за фоликулите.За тези косми, които в момента падат-приеми, че живота им е приключил преди 4-6 седмици, т.е. и без да масажираш скалпа си с лосиона те ще паднат.
Всичко, което трябва да направиш е да се погрижиш да пиеш медикаментите предписани от ендокринолог, но редовно и отговорно, да оптимизираш нивата на желязо, виж и за дефицити на витамини и минерали.Ако е от Ковид и ниски нива на желязо, значи всичко ще се оправи, но не става така бързо и трябва да се въоръжиш с търпение и да се опиташ да си спокойна.

# 244
Аз правя мадаж като пръскам серума и падаха мноого косми.Но това ми беше ясно.Трябва време, за да се види подобрение.

# 245
Чакам пратка от мейк ъп и мушнах в нея един масажор. Смятам да втривам с него миноксидила.

# 246
От това което прочетох в сайта на една болница в чужбина, не се лекува само генетичният косопад. След него труден е косопада при менопауза т.е. ако естрадиола и прогестерона са ниски започва да има доминантност на андрогенните хормони.

# 247
Аз мога да препоръчам следните продукти, изписани от дерматолог: Bioclin Phydrium Advance Kera 30 tabs но 1 табл дневно, шампоан Bio- B Biotina на Rueber и Rueber R-Activo 2% Стимулиращ и възстановяващ тонер 6 амп. х 10 мл.

# 248
Здравейте и аз се записвам със силен косопад от някъде повече от месец.
Всеки път като си прокарам пръсти по косата,пада мн коса и съм притеснена.
А като я среша е страшно освен това косата ми стана някакси накъсана.
През февруари правих изправяне на косата с танин,дали от него не знам,но косата ми започна много да се къса като я реша и от скоро и да пада много.
Правя си домашни маски с масла,жълтък и тн,но до сега такъв косопад не съм имала никога.
Чудя се дали да се “самолекувам” с някакви хранителни добавки или да отида направо на дерматолог.

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 19:02 от strawberry0302

# 249
Аз вече пия от три месеца и нагоре добавки и втривам най различни неща и още повече ми се усилва косопада. Записах се вече на мезо или филъри каквото преценят в центъра. Не знам какъв съвет да ви дам.

# 250
От втриеането и масажите е.Ама нали прочетохте думите, казани вече няколко пъти, че падащите сега косми са умрели
преди поне 3м.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 01:17 от ДХ3

# 251
Да разбирам ли, че поради това сега пада повече отколкото в началото?

# 252
До колкото си спомням, при вас началото на косопада е след медикаментозен аборт, предполагам и стрес около това.Ако няма друга причина която да ви държи в състояние на косопад напр. хормонален дисбаланс, дефицити и стрес е твърде вероятно да е точно това т.е. не е усилен косопада сега, а е следствие от преживяното преди време.

# 253
Момичета, през Януари , Желязото ми беше 6 при долна граница 5, а Феритина ми беше 30 при долна граница 15. От тогава до сега не съм взимала нищо за повишаване нивата на желязното, нито съм се хранила със храни богати на желязо. Според вас възможно ли е да се е вдигнало нивото? Питам ви , защото започнах Малтофер без да съм правила контролни изследвания сега.

# 254
Едва ли стойностите на желязо и феритин ще се вдигнат без подкрепа, а ако си взимала вит Б12 е възможно да са паднали.

Общи условия

Активация на акаунт