Косопад - тема 23

• 41 582
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не съм писала отдавна тук, но напоследък отново съм с доста силен косопад и пуснах изследвания, които съм чела да се препоръчват в темата. Може ли някой да коментира резултатите, моля? Според личния ми лекар всичко е наред, но аз виждам, че най-малкото витамин Д е почти на долната граница.

# 256
Ми, добре са. Само ЖСК показва, че май ти трябва още желязо и ф4 е малко ниско.

# 257
Според мен феритинът е нисък, ЖСК показва наличие на железен дефицит, фолатът е по-близо до долната граница, вит. Д трябва да се вдигне. И щитовидните не ми се виждат оптимални.

# 258
Според мен феритинът е нисък, ЖСК показва наличие на железен дефицит, фолатът е по-близо до долната граница, вит. Д трябва да се вдигне. И щитовидните не ми се виждат оптимални.
Подкрепям.Т4 е нисък, ТСХ отишъл нагоре.Бих посетила и ендокринолог.

# 259
  • София
Благодаря ви, момичета Hug Ще се консултирам с ендокринолог.

# 260
Шапокляк, сподели след консултацията с ендокринолога, моля те.

# 261
Днес ходих на лекар, прегледа ми косата и лимфните възли. Предписа ми следния шампоан, за който ми каза, че бил най добрият на пазара за борба с косопада - Adenosil шампоан. Ще го пробвам, поръчах си и натурални масло от чесън. Утре съм и на мезотерапия, силно се надявам да има повлияване и да не опра до чесъна. Иначе от билковата аптека си взех и билки срещу косопад, лосион и хининов шампоан. Нямам само миноксидил, дано и до него не стигна.

# 262
Violeta7777 би ли споделила как се казва лекаря?

# 263
Да, каква диагноза ти постави?

# 264
И на мен ми препоръчаха миноксидил, ама като му прочетох страничните ефекти , нещо ме хвана страх.Някой може ли даде впечатления-увеличава ли се окосмяването на лицето?

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 08:01 от red_violet

# 265
Във ампулите на Виши има Аминексил. Не са ли сходни продукти? Иначе да, в Западна Европа и САЩ наистина се дава Миноксидил.

# 266
Здравейте.
Моля за мнението ви за лосиона Нуминокс. Препоръчвате ли, има ли страничен ефект като например засилване на косопада след спиране на употребата му.
Също питам кои добавки са по-добри Фито или Макси хеър.

# 267
Каза ми, че няма да остана без коса, явно било от стреса и от хормоните. Иначе вчера ми правиха филър в Дерма акт и там една млада докторка ми обясни, че е възможно причината за това, че сега ми пада повече отколкото след аборта да се дължи на това, че ако косата тогава е биля във фаза на растеж, впоследствие минавала във фаза на покой и сега вече да е във фаза на окапване. След две седмици Пак ще правя филър, общо 4 процедури. Каза, че за предпочитане бил филъра пред мезото, изписвали го след трансплантация на коса. Стимулира новия растеж. Каза, че имали миноксидил при тях, третират и с него. Така че ако е под лекарски надзор не виждам проблем и с този препарат да се третира косата. Всичко зависи от състоянието й. За мен доста компетентно ми звучеше тази лекарка.

# 268
Не съм съгласна с всичко казано от твоята лекарка - физиологичния растеж и опадане. Била си бременна, има аборт т.е. бременността е приключила. Хормоните продуцирани от плацентата са спаднали рязко - естрадиол и прогестерон .

# 269
Това са изследванията ми.

Общи условия

Активация на акаунт