Косопад - тема 23

• 41 607
  • 759
  •   1
Отговори
# 270
Еми именно, нали това ми каза и тя.

# 271
Еми именно, нали това ми каза и тя.
Вили, имах предвид че ти е казала че тогава е било фаза на разтеж и че сега логично било фаза на опадане. Аз също мисля че става въпрос за хормони. Имам два аборта защото изгубих бременностите и ми се случи такъв косопад. Обаче някак си не му обръщах тогава внимание а и косата ми беше толкова гъста и с дебел косъм че можех да си го позволя. Сега не е така при мен.

# 272
Много съжалявам за случилото се с теб. Ще ви държа в течение дали има ефект от филърите.

# 273
Бреза, изследванията ти ми изглеждат напълно нормални за възрастта ти (на 54 предполагам вече в менопауза, или предменопауза?). Косопадът и оредяването при теб най-вероятно е свързано с това. Има много дами с такъв проблем в този етап от живота, най-често е наследствено (помисли дали твоята майка или баби са имали по-гъста или по-рехава коса на тази и по-късна възраст?).
Аз лично смятам, че на този етап само миноксидил може да помогне осезаемо.
Иначе по твоя въпрос - аз предпочитам макси хеър, или витамини на солгар. Внимавайте с всякакви фито-чудеса, следете да няма фитоестрогени в тях.

# 274
Дорс, нашите баби едва ли са използвали продукти против косопад. Смяташ ли, че в този случай наследственият фактор може да се прескочи?

# 275
Да, в менопауза съм. Косата на майка ми оредя, но на баба не.
Дано успея да забавя този процес. Винаги са ми се възхищавали на косата, а сега ми се плачи.
Мислех да си взема капсули див ям и вечерна иглика - ще сгреша ли?

# 276
Струва ми се, че кортизолът е завишен (или поне така според референтните граници, не съм много наясно какъв точно трябва да бъде), Б 12 е хубаво да се вдигне още малко, а мисля и вит. Д има накъде да се оптимизира. Менопаузата обяснява защо естрадиолът е нисък. За вечерната иглика чета противоречиви неща- при някои регулира цикъл, но при други води до много продължителен цикъл (там имаше някакви детайли с хормоните, които не помня). Див ям за какво се пие?
Аз тъкмо изкарах един вирус със загуба на обоняние...Надявам се да няма отражения върху косата (симптомите ми се проявиха точно 2 дни след деня в който се оказа, че съм свършила таблетките Сорбифер- интересна случайност😅).
Мисля да пробвам мазане с чесън и/или с горчица (имам суха горчица от Берьозка). Някакви по-точни пропорции има ли? Чесънът как точно се използва, натрива се със скилидките в корените или пък по друг начин?🤔 Мисля да наблегна в зоната точно над челото, че там още новите косъмчета са къси и ще мине време, докато спре да се вижда скалпът...😐

# 277
Личното ми мнение, че никой не може да се пребори с гените си. Да се забавят някои процеси, да се отложат - да, но изцяло да промени човек това, което му е заложено в ДНКто - едва ли. Това е като да се боря с факта, че косата ми е с определен цвят… моите баби бяха с много рядка коса, майка ми също е далеч от буйна грива, макар да е далеч по-добре от бабите ми на нейна възраст. Но .. далеч съм от мисълта, че това не ме чака и мен в някакъв момент.
Бреза, всякакви лекарства и билки, които могат да разбутат хормоналния фон на тялото - аз лично избягвам, ако не е изрично по медицински показания (изключвам косопада като такова) и само с лекарско предписание - не е шега.

# 278
Аз съм чувала добри отзиви за Вечерната иглика при менопауза. За фитоестрогените също съм с резерви. Вечерната иглика не е фитоестроген.

# 279
Здравейте и от мен! От три месеца забелязах оредяване на косата. Попринцип имам много гъста коса, но в следствие на силен стрес, започна да пада много. Баща ми почина при ужасни обстоятелства и още не схм се възстановила от загубата. Опитвам се, но …

Чудех се какво да направя, поне външно нещо… какви ампули да взема? С чувствителен скалп съм. Косопадът не е гнездов, а общ.
Пия колаген от скоро.

Насочила съм се към продуктите на mediceuticals, но не знам какво да си купя.

Преди няколко години ползвах ампули на виши деркос и май имаше ефект. Но не знам сега какво да правя.
Знам, че щеми кажете да намаля стреса, но с това, което ми се случи, просто не мога…

# 280
Вземи си шампоан Аdenosil от аптеки Витания, пробвай серума на Ducray за реактивен косопад и започни орален прием на таблетки - приорин, мерц драже или Биоклин адванс хидра. Трябва време след този стрес да се възстановите. Стискам палци!

# 281
И на мен ми препоръчаха миноксидил, ама като му прочетох страничните ефекти , нещо ме хвана страх.Някой може ли даде впечатления-увеличава ли се окосмяването на лицето?
[/quoteУвеличава се, да, и по цялото тяло, но не е нещо фатално, не се притеснявай.

# 282
Ползвам миноксидил от точно 1 година. Никакво окосмяване не е се увеличило. Но друга ми се мисълта. Почнем ли с него- няма спиране, ако искаме резултат и той да се запази. Не си представям и не схващам идеята на терапия на скалп в клиника с миноксидил.

# 283
Вземи си шампоан Аdenosil от аптеки Витания, пробвай серума на Ducray за реактивен косопад и започни орален прием на таблетки - приорин, мерц драже или Биоклин адванс хидра. Трябва време след този стрес да се възстановите. Стискам палци!
Благодаря ти, Виолета! ❤

# 284
Не съм разпитвала каква терапия с миноксидил правят или дали просто го предлагат като продукт, но ми предстои последващо посещение и мога да попитам повече.

Общи условия

Активация на акаунт