Косопад - тема 23

• 43 284
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Другата седмица пристигат продуктите за косопад от Англия които си поръчах. Шампоана е номер 1 продаван шампоан против косопад в Англия, а спреят е някакъв иновативен за който сега са кандидатствали за патент. Ще пиша дали има ефект след 1-2 месеца. Реших след като съм пробвала почти всичко на БГ пазара да опитам терапия която няма внос в БГ. Продуктите са на английски фирми и произведени за Англия. Омръзна ми от Дюкре произведен в Румъния за БГ и други подобни...Като с шоколадите.
А кои са продуктите? Може ли линкове, да прочетем. Как са като цени?
На цена са общо към 110 лв. плюс 4,99 лв. доставка до БГ. Продуктите са на марката Grow Me и Kapigen. Нямам никаква представа дали ще проработят, но след като изчерпах БГ пазара няма друга опция. Включително се и подстригах до ушите. Ужасна прическа, ужасно изглеждам с нея, но това е положението. Преди ми беше средно дълга под рамената чак до средата на гърба, дебел еластичен косъм, трудно прокарвах гребен, даже боята не ми хващаше косъма защото беше много дебел. Сега е обратното.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 12:41 от Felicity King

# 481
Миналия месец си поръчах съвсем случайно този продукт https://remedium.bg/doori-kralska-kamelia-balsam-maska-podhranva … ht-400ml-057328/p, да допълня поръчка за безплатна доставка, той пък се оказа изключително ефективен (косопадът ми спря след 2 нанасяния) и реших да поръчам още продукти от серията / марката, цените в Ремедиум са много добри, вчера пристигнаха
https://remedium.bg/doori-kralska-kamelia-shampoan-stimulirasht- … ha-400ml-057327/p
https://remedium.bg/doori-platinum-hidratirasht-i-stimulirasht-b … -h400-ml-147624/p
https://remedium.bg/doori-peptiden-serum-za-barz-rastezh-i-vazst … -h145-ml-151032/p
https://remedium.bg/doori-bezsulfaten-stimulirasht-rastezha-sham … -h200-ml-143264/p
Сложили са ми и две мостри, сладури.
В момента тази маска и този шампоан в Лили са в промоция
https://remedium.bg/doori-kralska-kamelia-intenzivno-vazstanovya … -h200-ml-155068/p
https://remedium.bg/doori-kralska-kamelia-stimulirasht-rastezha- … -h200-ml-155066/p

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 13:50 от Tiger Lily

# 482
Добър ден, имам проблем със косопад от дясната страна на косата, имам малка площ където имам видим косопад, какво ще ми препоръчате да се възстанови косата там?

# 483
Може да съм пропуснала да прочета, за което се извинявам. Ползвате ли дерма ролер на скалпа?

# 484
За мен най - ефикасна е комбинираната грижа и борба с косопада. Водещите дерматолози препоръчват да се използват няколко метода: прием на витамини и минерали при установени липси или в някой случаи за оптимални нива, масажи с дермапен или дермаролер, серуми, медицински шампоани, етерични масла за скалпа. Колкото по- вече грижи толкова по добър резултат. Разбира се важно е да се установи какво причинява дали е генетично/ в този случай лечението е доста по трудно,но може да се спре процеса до някъде и да се превентира влошаване/, стрес, сезонен косопад.
Но дори и комбинираните грижи и най - пълното лечение изисква време и упоритост,леко подобрение видях след 6месеца, лично при мен значително уплътняване на косата има след почти година ежедневна грижа.

# 485
Добър ден, имам проблем със косопад от дясната страна на косата, имам малка площ където имам видим косопад, какво ще ми препоръчате да се възстанови косата там?
Гнездовиден косопад ли имате, петно, или просто от едната страна е по-рядка от другата? Моята също е по-рядка от едната страна, от 20 години сигурно, така ми върви пътят на косата и имам завъртулка отгоре от едната страна (близнато от крава му казват в провинцията 😄). Най-добре е да се видите с дерматолог и тогава да вземате/мажете/миете каквото и да е.

Лоринда изчерпателна както винаги ☝🏻

# 486
  • тук-там
Ако имам висок феритин и нямам отклонение в щитовидните и полови хормони, значи ли, че няма да имам косопад?  Или те са някаква предпоставка само в обратния случай?

# 487
Ако имам висок феритин и нямам отклонение в щитовидните и полови хормони, значи ли, че няма да имам косопад?  Или те са някаква предпоставка само в обратния случай?
Косопада се появява три месеца след фактора, който го е отключил. Т.е. ако сега всичко е наред с посочените от вас показатели теоретично е възможно преди 3-4 месеца да е имало отклонение от тях и това да е провокирало косопада, възможно е и стресов фактор да го е отключил (обикновено се изследва Пролактин но се забравя за Кортизол), забравят се и андро-хормоните да се изследват, ДХЕА хормона също,  възможно е преди три месеца да сте взимала медикаменти, които да отключат косопада, или просто да сте имала беден на полезни вещества хранителен режим (например ниско протеиново хранене), или амонячната боя за коса да е увредила много скалпа и фоликулите, както и Ковид (дали от стрес, дали от медикаменти, дали на клетъчно ниво). Виждате, че факторите за косопад са много.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 10:39 от Felicity King

# 488
  • тук-там
Нямам косопад към момента, но очаквам заради ковид, изкаран преди близо 3 месеца. Тогава феритинът ми беше 140. Благодаря ви за подробното разяснение!

# 489
Нямам косопад към момента, но очаквам заради ковид, изкаран преди близо 3 месеца. Тогава феритинът ми беше 140. Благодаря ви за подробното разяснение!
Сега ви разбирам. Ковида атакува клетките на цялостно ниво, доставката на кислород до тях. Вашият Феритин е много висок защото е показвал силно възпалителен процес , а не връзката му с Желязото като фактор при косопад. Смятам, че ако започнете Вит.Д. Цинк, В -комплекс ще е добре и за косата и за имунитета. При толкова висок Феритин дали сте била на кортикостероиди т.к. те също провокират косопад след като се спрат?

# 490
  • тук-там
Всякакви добавки пия, тъй като карам Longcovid. Продължавам да имам най-различни неврологични симптоми. Острата фаза беше в началото юли. И да, 2-3 седмици пих и КК. Именно за това очаквам косопад. Картината не е особено обнадеждаваща и едва ли ще ме пропусне.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 15:29 от mtz

# 491
Момичета днес си пуснах изследвания , въпреки че още не съм съвсем добре след прекаран вирус миналата седмица. Моля за помощ да изтълкувате резултатите ми

# 492
Добре де, нямате ли си личен лекар? Нима сте склонна да повярвате на някой непознат в интернет? Направо съм шокирана.

# 493
Честно казано тук има потребители които са много по наясно, не за друго а защото са минали през деветте кръга на Ада, защо според вас иначе ще питам за мнение. А за личния лекар направо ми става смешно, че въобще го намесвате.
А питането ми е Дали завишеният ЖСК показва дефицит на желязо, дали стойностите ми на Желязо са оптимални и дали тези отклонения обясняват големия ми косопад вече 4 месеца.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 16:16 от Violeta7777

# 494
Честно казано тук има потребители които са много по наясно, не за друго а защото са минали през деветте кръга на Ада, защо според вас иначе ще питам за мнение. А за личния лекар направо ми става смешно, че въобще го намесвате.
А питането ми е Дали завишеният ЖСК показва дефицит на желязо, дали стойностите ми на Желязо са оптимални и дали тези отклонения обясняват големия ми косопад вече 4 месеца.

Имаш силно изразена желязо дефицитна анемия.

Общи условия

Активация на акаунт