Косопад - тема 23

• 43 270
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Вили, пусни си изследванията във темата за разчитане на резултати... Иначе и аз мисля , че Желязото ти е ниско независимо от добрият Хемоглобин. Витамин Б12 може малко да се качи още, Витамин Д трябва да е около 50 до 70 за да е оптимален. На ендокринолог ще ходиш ли ? Също така ми е интересно взимаш ли нещо за разреждане на кръвта?

# 496
Не в момента не взимам нищо за разреждане на кръвта, мисля да повторя изследването на ЩЖ след като се оправя напълно и ако има отклонения ще ходя на ендокринолог. Очевидно ще Тр да направя и консултация с хематолог.

# 497
За мен не е редно да се стъпи на 100% на тези резултати - ако все още не сте добре и е твърде скоро след прекарано заболяване.  Е, може да си спестите парите за нов тестостерон, пролактин, Вит. Д и В12, но щитовидните със сигурност да се повторят. Понякога феритинът се вдига след боледуване, напр. Ковид. Желязото е ниско, и него няма нужда да го повтаряте, няма да стане по-високо ей така след 2-3 дни.

# 498
Искам да попитам, при таласемия и желязо дефицит на анемия какво трябва да се пусне)?

# 499
Искам да попитам, при таласемия и желязо дефицит на анемия какво трябва да се пусне)?
Това са въпроси за хематолог. Не се доверявайте на мнения от форума, защото можете да изпуснете нещо.

# 500
Влизам да докладвам. Пусна ми основни изследвания, които се покриват от здравната каса, аз добавих Б12 и Д. Изследванията ми на първо време са изцяло в норма. Исках да изследвам и кортизол, но беше вече късно, и го оставих да го пусна с хормони и щитовидна жлеза.

Личната ми похвали тези витамини, някой ако ги е пил моля за мнение.

# 501
Не сте пуснали ТАТ и МАТ, F3 и F4, както и андрогени.

# 502
  • тук-там
Б12 и Д са ви ниски. Оптимално е да са на горна граница.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 14:17 от mtz

# 503
Да, В12 и Д са ниски и е добре да суплементирате поне малко.

# 504
Намерих си изследванията от януари месец

Щитовидната е била добре, но този пролактин ме притеснява. Утре ще ги пусна пак. В12 и тогава ми е бил 187, D не съм пускала. Странно, всички добавки са били с В12 а той не е мръднал.

# 505
  • тук-там
Като част от друга добавка, дозата няма да е оптимална.

# 506
Много време е минало, тези изследвания не са актуални, пуснете си нови на щитовидната жлеза. Апропо, ТСХ ви е бил близо до Горна граница.

# 507
Това с хранителните добавки е цяла наука. Едни се изхвърлят едни се усвояват от организма. Това лято ми го обясняваше брат ми, че голямо значение имало какви се приемат.
И моите изследвания излязоха след 3 седмици. Утре ще ги обсъдя и с личната лекарка. Имам ходене на гинеколог.
Вчера ги обсъдих с приятелка лекар останах изумена. Споделих за косопада и нейният отговор беше било нормално от смяната на сезона и на нея и пада.
Имам чувството, че хората не го приемат на сериозно.

# 508
  • Бургас
Пия вече 3 месеца желязо и искам да пусна изследвания да видя как  се развиват нещата, каква пауза трябва да направя без прием

# 509
В12 приемайте най-добре метилирана форма, самостоятелна, напр. за под езика (не е неприятно на вкус). В комбинирани витамини обикновено е цианоколабамин, който може дори да не усвоявате (аз например имам мутация и не усвоявам).

Общи условия

Активация на акаунт